用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 紅磡奉基(千禧)值得讀嗎?
go

紅磡奉基(千禧)值得讀嗎? [複製鏈接]

紅磡奉基(千禧)值得讀嗎?

我細妹個女派左lee間學校, 請問學校深吾深, 係咪注重課外活動多, thank you

Re: 紅磡奉基(千禧)值得讀嗎?

这一间紅磡奉基(千禧)是我下年想选的学校,想问下你妹是第几志願 派去的﹖謝謝你
明報質料﹕43% 畢業生就讀英中﹐小一至小六功課時間30至80分鐘。

馬頭涌官小(紅磡灣)外的第一選擇!

HUI TUNG
多謝你
請CHECK PM。

ALAL 佢係第一志願抽中架, 今年好多小朋友都抽中, 我覺得吾太難, 不過出年吾知, 派彩架野只講運氣, 無其他因素LAW, 不過佢應該吾讀架LA< 佢同時考到德望,禮賢同九龍塘宣道, 佢會是但入一間, 佢個女原想入女拔架, 不過考吾到LAW, 已經入左CCKG幼稚園架但都考吾到女拔佢地好吾開心LAW

又有媽咪話我知讀完根x都派得唔好呀!  唉 ~

thanks ivy.

HuiTung 寫道:
又有媽咪話我知讀完根x都派得唔好呀!  唉 ~

派位與讀邊間幼稚園無關架。

SandyKL,

我知.  只是回應番一位媽咪關於CCKG個case.  不過唔知點解當我有次參觀一幼稚園時, 個主任話我地會同d乜乜小學物物小學增加connection 云云 ...   

my cousion is now studying at St. Mary Form 1.

HuiTung,

私立/直資小學可能仲有掛鉤都唔定。出生率低,生意難做,所以要話同某D係家長心目中嘅名校有聯繫,先可以吸引到家長俾小朋友入讀,唉!
‹ 上一主題|下一主題