用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教育講場 有無人俾bb 睇Baby first ? 我覺得好好
go

有無人俾bb 睇Baby first ? 我覺得好好 [複製鏈接]

近日發現atv 英文台於早上 8 -10 am 播放一套叫baby first
內容很適合年紀小的bb
有認動物, 聽聲音, 認顏色, 數數目等
我覺得style 同approach 都有o的似baby einstein dvd
不過就一個節目內包括不同類型,
每天早上bb起身讓他看一回兒, 相信效果亦會不錯
有時早上忙於煮早餐或做家務時, 讓他看一回也吸引他的注意
而且不用錢, 真的不錯
   1    0    0    0

原文章由 pamelaywy 於 08-4-29 15:15 發表
近日發現atv 英文台於早上 8 -10 am 播放一套叫baby first
內容很適合年紀小的bb
我覺得style 同approach 都有o的似baby einstein dvd
每天早 ...

我日日都給細佬看 ! 好好看 ! d內容幾好, 好吸引 ! good !

我囝囝每天早上一起床就要睇!

上個星期四放假, 陪阿女睇咗成個鐘, 好似幾好噃.
e家有線都有個台做baby first, $50個月,唔知係咪都一樣?

我家哥哥四歲都十分喜歡呀!
原文章由 pamelaywy 於 08-4-29 15:15 發表
內容很適合年紀小的bb
每天早 ...

我個老大係超齡BB,朝朝睇Baby First,通常睇半粒鐘,自己睇夠就熄電視.

另外有兩套佢都好鍾意睇!我諗會岩四歲以上小朋友:

1) Tuesday 5:30pm TVB Pearl 節目講"Petkeeping" (好多可愛小動物睇)

2) Friday 5:30pm TVB Pearl "Charlie & Lola" (BBC 得奬兒童節目)
‹ 上一主題|下一主題