用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 幾多歲俾小朋友一對一學鋼琴好?
go

幾多歲俾小朋友一對一學鋼琴好? [複製鏈接]

我個女依家學緊柏斯小小莫札特, 都有教小小樂理, 返到屋企都有練吓琴, 依家個女3歲半, 上完個course就4歲
但唔知幾時開始俾小朋友一對一學鋼琴好,定繼續學小組好,請指教
   0    0    0    0

我個囡4歲開始一對一之前都係學柏c 小組

I prefer individual learing in my opinion.

完左course可以轉一對一。
可參考
http://www.portlandmusiccompany.com/books/LMS_musiclessons.html

http://www.sheetmusicplus.com/store/smp_browseresults2.html?lc=bastien_basics:+Bastien+Young+Beginner&cart=32600333617&sk=KJ&inv=young+beginner&invT=ws&searchDisplayStr=Bastien+Young+Beginner
這2系列較適合K1學鋼琴的小朋友。
喜歡真正享受音樂

醒目開學勳章

我個仔三歲半已經係一對一學琴.

其實我認為咩年紀都可以一對一,只要老師有心機和有愛心就可以教到,因以我經驗有時上班際上太耐反而進度慢,因老師有時要就大家o既進度,而且有時呢d課程只限制教到某個地步就不斷重複,所以有時學太耐就變o左學唔到新野!

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題