用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 青衣康傑/荊冕堂/卓思,邊個好呢?
go

青衣康傑/荊冕堂/卓思,邊個好呢? [複製鏈接]

青衣康傑/荊冕堂/卓思, 各方面邊個好呢? 邊間英文學習會多些呢? 請幫忙給意見!

心急人上
   0    0    0    0

Good Habitat will have more English comparing to the other 2. The teacher told me that there will be about 1.5 hours English lesson since the next school year.

Do you mean TY 荊冕堂? It is not too bad in my mind and it will use project approach.

Choice's syllbus is too difficult in my mind. I don't think c hildren should write so much that early.

回覆 #1 cpcog 的文章

多謝你的回應! 有沒有小朋友讀青衣這3間學校呢?想多了解有什麼不同.

回覆 #1 CJBB 的文章

有沒有小朋友讀緊青衣這3間學校呢?想多了解有什麼不同? 多多幫忙!!

3間學校卓思課程最深,睇下你想要咩,想小朋
讀全統小學就適合呢間,如果你想小朋友讀活動教學/私小,我覺得康傑較適合,佢英文較得多D,而荊冕堂葵涌果間最名好多,大部份學生入讀仁立&仁紀
我有一個陳B仔一個陳B女仲有一個陳大B!

P.S我仔讀卓思

回覆 #1 easonkinki 的文章

多謝各位媽媽意見, 不過好似唔係有好多bb讀荊冕堂?

青衣康傑/荊冕堂/卓思,邊個好呢?

康傑大概一星期是否日日都有英文堂呢?

Yes, it will have English lesson every day.

佢而家話一個鬼婆一個香港老師,所以每日都有幾個鐘聽到英文(無記錯的話)
佢仲話因為咁所以無左學卷,即$2xxx一個月,仲未計車費,學野呀果D,咁o既價錢不如簡學之園/宏福

原文章由 easonkinki 於 08-2-27 08:21 發表
佢而家話一個鬼婆一個香港老師,所以每日都有幾個鐘聽到英文(無記錯的話)
佢仲話因為咁所以無左學卷,即$2xxx一個月,仲未計車費,學野呀果D,咁o既價錢不如簡學之園/宏福 ...

你好!你仔仔在卓思讀,可唔可以講多啲比我知,因為我想同囡囡讀,不過我住葵涌,我老公唔係好鍾意,現在卓思收了下午班,啲老師係咪好好?K1大約有什麼學呢!同多唔多戶外活動呢?即係去參觀呀咁
唔該晒
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

我囡囡謮卓思k2.我覺得卓思課程好全面.老師好好.好有愛心.
好有禮貌.英文老師好有心讀.英文老師識聽和講中文,但不會
同小朋友說中文.只會說英文.英文老師會明白小朋友問問題,
再引導小朋友說英文.
康傑我不太喜歡.因我去二次開放日覺得老師不夠愛心.
荊冕堂課程太淺.老師有愛心.如果小朋友在年尾出生都可,但
上小學就會深.
卓思小朋友上小學,都有好多
是老實話,不是賣講

你好!你仔仔在卓思讀,可唔可以講多啲比我知,因為我想同囡囡讀,不過我住葵涌,我老公唔係好鍾意,現在卓思收了下午班,啲老師係咪好好?K1大約有什麼學呢!同多唔多戶外活動呢?即係去參觀呀咁
唔該晒 ... [/quote]

真係唔該晒,我聽你講完即刻個心定啲,起碼囡囡讀了應不會有什麼問題
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

‹ 上一主題|下一主題