用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 英華一問...
go

英華一問... [複製鏈接]

其實我小朋友而家係搵幼稚園,不過我想搵左間心水的小學先諗

搵邊間幼稚園,我心水就英華小學,不過佢無幼稚園,

我想問有冇家長知道邊d幼稚園會易入英華??

同埋英華難唔難入架?

有冇英華的家長可以俾d意見?

真的唔該大家,因為我好蠢,第一次做媽媽,咩都唔識,希望大家可以幫到我~~

thanks!
   0    0    0    0

17xx個申請人,收150人。咁你話難唔難呀?
話難唔難,話易唔易咁啦!
聽聞,唔知真定假,收好多根德園。
都係既,其實個校長都幾睇重學業水平,只不過佢有方法,經包裝,細路就唔覺辛苦,仲覺得好好玩。
最記得以前聽過佢的訪問,佢話對細路要高期望,高支援,咁細路的成就就會唔錯。
你不如上YW個網頁,睇晒d料,咁你會容易d摸到條路。

原文章由 {{_Jessie_}} 於 07-12-28 18:43 發表
其實我小朋友而家係搵幼稚園,不過我想搵左間心水的小學先諗

搵邊間幼稚園,我心水就英華小學,不過佢無幼稚園,

我想問有冇家長知道邊d幼稚園會易入英華??

同埋英華難唔難入架?

有冇英華的家長可以俾d意見?

真的唔該 ...

dear all,
I heard that there are 600 kingergarten graduate in this year. If it is true, the percentage of intake is not so high. I heard that there is 30 KV students intake in DBS. So, for DBS is 5%
[Sorry that, all information is "heard"]
Is there any KV parent could confirmed
1. How many students in K3?
‹ 上一主題|下一主題