用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 唔知可以點做,請指教!
go

唔知可以點做,請指教! [複製鏈接]

kv interview果日我覺得我小朋友表現得十分好,樣樣都識,又肯答問題又唱歌,都唔知點解唔收,佢仲要係大仔 .
我對lee次interview初時十萬分有信心,但得出黎既結果:cry: ,依家真係好打擊我既信心,因為我in咗而未有消息既有st.cat/培正及宣道(1月in),但係lee3間好多人都話仲難入,但好多其他幼稚園已經無得報名,咁萬一我報咗果d全部都唔收,我可以點呢?
想問問係咪waiting list都包括reject,定有分reject / waiting list?好有經驗既bk 媽咪教吓我點做啦!!!!!
   0    0    0    0
hi

原文章由 amysin 於 07-11-25 01:08 硐表
kv interview果日我覺得我小朋友表現得十分好,樣樣都識,又肯答問題又唱歌,都唔知點解唔收,佢仲要係大仔 .
我對lee次interview初時十萬分有信心,但得出黎既結果:cry: ,依家真係好打擊我既信心,因為我in ...

咁你又唔駛太灰, 以我所知有D幼稚園係有second round 收人, 其實你可以逐間打電話去問幾時有second round. otherwise 你可以試下stafford, 佢very strong in Eng and has native 班主任, 小班教學; Or maybe York, 聽講可以in到下年; 另外啟思, 劍嗚, 樂基, 迦南, 浸大附幼........anyway 仲有好多choices, 加油呀

[ 本文章最後由 ColinMammy 於 07-11-25 21:49 編輯 ]

係呀, 加油呀, 個個小孩都 in 至小4間, 梗有人唔accept offer的, 到時大把位. 不過, 都要打去一些心儀幼稚園問定細節.

still have chance, write a letter to show ur eagerness.
good news is coming........!
原文章由 moonychan 於 07-11-25 23:21 硐表
係呀, 加油呀, 個個小孩都 in 至小4間, 梗有人唔accept offer的, 到時大把位. 不過, 都要打去一些心儀幼稚園問定細節. ...
‹ 上一主題|下一主題