用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 保良局陳守仁小學第二輪面試
樓主: 小新媽
go

保良局陳守仁小學第二輪面試 [複製鏈接]

聽日就係啦~~今晚要早d捉阿女訓~~

yes! 大家都要早點休息呀!

原文章由 婥蔚媽咪 於 07-11-9 11:16 硐表
聽日就係啦~~今晚要早d捉阿女訓~~

原文章由 Easy媽咪 於 07-11-9 11:28 硐表
yes! 大家都要早點休息呀!

係呀,大家add oil

回覆 #1 SandyWu 的文章

does anyone know 2nd interview is only Kid or parents?

As I need to work tomorrow.

有無人試過打電話去學校問呢?

I will give up the 2nd interview tomorrow!Good Luck all of yours

原文章由 TSUNTINGMA 於 07-11-9 12:41 硐表
I will give up the 2nd interview tomorrow!Good Luck all of yours

Why ? Why ? Tell me Why ???

原文章由 TSUNTINGMA 於 07-11-9 12:41 硐表

Is that for PC ?

我有個亞差客的大仔仔和細女小學讀TSL, 到了中學仔仔讀喇沙, 而細女就入了伊中.  聽佢講2個站時都讀得幾好, 只是仔仔成日掛住踢波, 所以佢先要做黑嫦娥:

可能我公司是在TSL 附近, 所以能接觸到幾位TSL的家長, 聽完她們的COMMENT, TSL 絕對是我的dream school, 只可惜我家的一對活寶活與它無緣!
原文章由 sara 於 07-11-3 11:53 硐表
唔知你個FRIEND個仔跟唔跟得上,BUT我自己覺得,讀開直資就唔好再轉去d太傳統既中學啦,唔係個個都可以adapt 個改變架!
我學校&我個friend間學校(傳統津校EMI BAND ONE)都係有陳守仁既學生入左去,我個FRIEND同我都覺得 ...

醒目開學勳章

原文章由 PaPa 於 07-11-9 12:38 硐表
有無人試過打電話去學校問呢?

同上次一樣, 只是見小朋友.

我同事個仔仔係tsl畢業,e+係華仁讀中三佢D英文,(聽講寫)真係 lock lock 聲好勁秋.

回覆 #5 見習爸爸 的文章

因為培僑及優才已收,無謂去‘牙’住D位!
因我見好多陳守仁畢業生都有去培僑及優才(直資計),咁唔駛‘林’啦!
祝各位順順利利!

原文章由 TSUNTINGMA 於 07-11-9 17:03 硐表
因我見好多陳守仁畢業生都有去培僑及優才(直資計),咁唔駛‘林’啦!
祝各位順順利利!

多謝妳俾多一個位我地要second in既小朋友呀,我dss只係報左tsl一間,想問下妳意思係咪tsl既畢業生都要去培橋同優才讀呀

原文章由 TSUNTINGMA 於 07-11-9 17:03 硐表
祝各位順順利利!

唔係好明你講乜,無論如何多咗個位,多謝曬!

回覆 #1 SandyWu 的文章

‘不是都要去’唔好誤會啊!
如你有陳守仁派的那本冊子,是有刊出畢業生大多會去那間中學(官津及直資),而培僑及優才都榜上有名!

我個仔都有份second in, 但佢已經interview 到"身心疲累"了
佢係回應只是 "吓, 又要interview, 我好累::::::::"
Anyway , good luck to all parents

原文章由 kerrie0201 於 07-11-10 01:09 硐表
我個仔都有份second in, 但佢已經interview 到"身心疲累"了
佢係回應只是 "吓, 又要interview, 我好累::::::::"
Anyway , good luck to all parents

Just finished TSL 2nd interview.
Good luck to all.

ME TOO! GOOD LUCK EVERYONE!!!!

原文章由 見習爸爸 於 07-11-10 11:09 硐表

Just finished TSL 2nd interview.
Good luck to all.

原文章由 cclbaby 於 07-11-10 11:51 硐表
ME TOO! GOOD LUCK EVERYONE!!!!

hi tsl had 7 piano room so good for my kid.

Yes, the facilities are very good for kids.

原文章由 見習爸爸 於 07-11-10 11:56 硐表

hi tsl had 7 piano room so good for my kid.
‹ 上一主題|下一主題