用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問那裡有英文常識補充賣?
go

請問那裡有英文常識補充賣? [複製鏈接]

我細仔學校今年轉為英小,數學及常識也轉為英文,maths 補充很易就在書店買到,但英文常識的補充就真係很難找到,他學校用的是new general stuides(educational publishing house)請問各位mummy有無comment?

反而大仔既science exercise就很多地方有得買!
   0    0    0    0

無小學用英文教常識咩?無家長需要買英文常識補充嗎?有無人可以幫下我?

亞女間小學, GS係用自制WS, 所以我都想知那裡有, 可以比亞女試多D.

另, 佢地英文係用故事書教, 同我細個時的傳統教法不同,  沒有英文的教科書, 我都諗緊要唔要買D TEXTBOOK.

我有時間會去三聯/商務睇睇, 睇完再話你知.

[ 本文章最後由 YanYan0116 於 07-9-19 11:28 編輯 ]

呢本書o既中文版應該係「今日常識新領域」
你小朋友係咩年級?
如果真係呢本o既
或者我可以幫到你

我自己有做開mock exam paper比我o的補習學生做(不過係中文版,但我有o的學生都係讀eng version的,所以我有時都會做eng version的mock exam paper)

因為呢套書我已經做晒由小一至小六每一課o既mock exam paper啦

(我自己係教小學o既miss,而家full time做補習,所以我得閒就會整mock exam paper比我o的學生)

原文章由 BB2WONG 於 07-9-18 11:59 硐表
我細仔學校今年轉為英小,數學及常識也轉為英文,maths 補充很易就在書店買到,但英文常識的補充就真係很難找到,他學校用的是new general stuides(educational publishing house)請問各位mummy有無comment?

反而大仔既science ...

原文章由 edpo 於 07-9-19 12:01 硐表
你小朋友係咩年級?
如果真係呢本o既
或者我可以幫到你

我自己有做開mock exam paper比我o的補習學生做(不過係中文版,但我有o的學生都係讀eng version的,所以我有時都會做eng ...

我個女升小一, 我都想要d英文版的GS exam paper, 請問你有沒有呀, 幾$.

[ 本文章最後由 YanYan0116 於 07-9-19 14:07 編輯 ]

原文章由 YanYan0116 於 07-9-19 11:27 硐表
亞女間小學, GS係用自制WS, 所以我都想知那裡有, 可以比亞女試多D.

另, 佢地英文係用故事書教, 同我細個時的傳統教法不同,  沒有英文的教科書, 我都諗緊要唔要買D TEXTBOOK.

我有時間會去三聯/商務睇睇, 睇完再話 ...

我大仔係用中文常識,之前就會買新世紀出版社既exercise比佢做,但係現在細仔係要英文常識補充,我懶得再去translation,去過萬邦、齡記及大眾都沒有得賣!

HI edpo

check pm plz

你小朋友係咩年級?
如果真係呢本o既
或者我可以幫到你

我自己有做開mock exam paper比我o的補習學生做(不過係中文版,但我有o的學生都係讀eng version的,所以我有時都會做eng ...

check PM, please.........

[ 本文章最後由 constance-bobo 於 07-9-20 11:28 編輯 ]

我需要三年級的英文常識mock exam paper, worksheet

Please PM or email :

[email protected]

thanks and regards

你小朋友係咩年級?
如果真係呢本o既
或者我可以幫到你

Hi edpo,

pls check pm!

你小朋友係咩年級?
如果真係呢本o既
或者我可以幫到你

你小朋友係咩年級?
如果真係呢本o既
或者我可以幫到你

HI EDPO,

我需要一年級的英文常識mock exam paper, worksheet

Please PM or email : [email protected]

thank you

各位bk mummy:
我近來收到好多你地o既pm話想要eng version mock exam paper
但我想同你地講清楚少少(以免大家失望)
我唔係有晒小一至小六o既所有年級eng version
and就算有齊o既中文version paper
我都係每一課都個別有一份paper
再加上大量o既圖
每個file都好大
再加上你地話只係要某一年級的
最少都可能要三、二十個file
我諗我好難可以逐個send比你地
(有人仲要求p.1-p.6中、英version都send晒比佢,我諗at least要燒成隻cd先可以<---被佢嚇怕o左)

所以請原諒我未能幫一些要send太多file給她的bk mummy,同埋我本身無o既eng version paper,可能我要花o的時間將中文version轉做英文version o既bk mummy.........

有o的我已經有paper o既,我就已經send o左,但有o的無o既,我諗我唔逐個reply啦,因為實在太多..........唯有在此say sorry to all of you....

(and 我從來都無諗過會收錢o既問題,或者如果大家需求大,而又有market o既,或者我先再諗啦)
‹ 上一主題|下一主題