用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍塘宣道小學 宣小校內的課外活動
go

宣小校內的課外活動 [複製鏈接]

今年的小一新生有無參加學校的課外活動, 有無家長唔打算參加? 我擔心囝囝放學後太疲倦,如果再參加課外活動,回家無心機做功課, 有無經驗媽咪可以分享下?
   0    0    0    0

原文章由 lamlam-mama 於 07-9-4 11:42 硐表
今年的小一新生有無參加學校的課外活動, 有無家長唔打算參加? 我擔心囝囝放學後太疲倦,如果再參加課外活動,回家無心機做功課, 有無經驗媽咪可以分享下? ...

Hi lamlam-mama
我囝囝都係今年的小一新生
我相信適當既課外活動能令小朋友更能投入學校生活呢

囡囡今年升小三, 在小一和小二時, 校內校外的課外活動/興趣班合共 8 樣, 一星期玩足七日, 因為樣樣都是她自己挑選, 沒有強迫性, 所以連上英文班都非常開心 : , 而我只要求她平均分達到 80 分或以上便可延續她的興趣班, 今年暫時又係 8 樣 ( 電腦/羽毛球/游水/長笛/彈琴/英交班/畫國畫+寫毛筆字/返教會), 希望她能分配到

原文章由 PokPokMami 於 07-9-4 15:26 硐表

Hi lamlam-mama
我囝囝都係今年的小一新生
我相信適當既課外活動能令小朋友更能投入學校生活呢

學校派回的活動通告,除了電腦班外都沒有標明在星期幾上課,請問在哪裡可找到活動的時間?

網上通告有詳細的時間表!

原文章由 chtl_mama 於 07-9-4 23:39 硐表
學校派回的活動通告,除了電腦班外都沒有標明在星期幾上課,請問在哪裡可找到活動的時間?

原文章由 lamlam-mama 於 07-9-4 23:59 硐表
網上通告有詳細的時間表!

Hi lamlam-mama:

搵到了!多謝提醒.
‹ 上一主題|下一主題