用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 我囡囡之暑期作業!
樓主: 櫺囹桼
go

我囡囡之暑期作業! [複製鏈接]

原文章由 catnips 於 07-7-17 15:21 發表
我在元朗常春藤訂,英文版169元。

這書店跟田園等有聯繫,可能在市區的田園書局可以訂購,書展可能也有。

請問元朗常春藤地址及电話????

leema,
慢慢嚟訓練la........,要測要考就會飛快地睇架啦!學校仲緊張個我哋,囡囡有姊姊過料,F.1肯定輕鬆又happy la......我囡囡有暑假等於無暑假,成日要番學或活動,仲有好多額外嘢,d暑期功課都唔知做唔做得完,唉................
原文章由 leema 於 07-7-18 09:08 發表

亞女 (九月升中一)都係唔鐘意睇英文書, 而家日日係咁睇本哈利中文版第六集, 咁厚既中文書佢都願意睇, 但係就唔鐘意睇d薄薄既英文書, 真係唔知點先可以令佢地有興趣睇英文書, 有冇人有好辦法呀? :ad ...

原文章由 leema 於 07-7-18 10:25 發表

聖瑪利, 因我地係聯繫小學, 如係級15名內, 叩門機會都好大, 舊年家姐都係叩門咋。

你囡囡讀天神定SMCS呀?

原文章由 wildberries 於 07-7-19 13:29 發表

你囡囡讀天神定SMCS呀?

亞女讀天神, smcc 的聯繫小學

原文章由 Elmo_baby 於 07-7-18 11:38 發表

請問元朗常春藤地址及电話????

詳細地址電話不知道,只知在元朗大馬路恆香斜對面。

原文章由 leema 於 07-7-18 10:25 發表

聖瑪利, 因我地係聯繫小學, 如係級15名內, 叩門機會都好大, 舊年家姐都係叩門咋。

聯繫小學,級15名內,都要叩門?知唔知天神有幾多人入smcc呀?smcs呢?

原文章由 wildberries 於 07-7-20 08:35 發表

聯繫小學,級15名內,都要叩門?知唔知天神有幾多人入smcc呀?smcs呢?

wildberries 請check pm

如果小朋友喜歡哈利波特,咩文版都要睇架喇!(所以冇得迫)

>>>對呀!! 我細囡(升小六)係哈仔迷及一條名符其實的"書虫",英文版1-6集每本都看了3次之上 我試過是但翻一頁然後讀出一小段,蓋上書然後叫佢搵番出來,佢真係可以搵到......

7集唔係暑期功課係佢生日禮物<-我都等緊星期日到書展時買. 佢見到報紙報導新書封面已在猜度內容

但大囡(升中一)只肯看中文版(<-所以真係冇得迫),好彩肯看Roald Dahl 的英文書....

wildberries  & leema
請問St. Mary大約收多少不是聯繫小學的外來生??? 我都有興趣幫細囡明年自選時報St. Mary,想收多些資料??? 謝謝幫忙

[ 本文章最後由 Homama2004 於 07-7-20 11:13 編輯 ]

原文章由 Homama2004 於 07-7-20 11:12 發表
如果小朋友喜歡哈利波特,咩文版都要睇架喇!(所以冇得迫)

>>>對呀!! 我細囡(升小六)係哈仔迷及一條名符其實的"書虫",英文版1-6集每本都看了3次之上 我試過是但翻一頁然後讀出一小段,蓋上 ...

Homama,

你細女好叻呀...小五睇哈英文版, 雖然唔算好深, 但係都深過 Roald dahl 書啦。
我唔係好肯定今年收幾多街外人, 每年除左smcs同天神, 都有數拾個 (包括同教會喎, 比如新蒲崗嘉諾撒咁), 我都好想知今年收幾多, 不過我要返工, 唔係既話有個蠢辦法, 中一新生呢2個week返緊衝接班, 要穿小學校服, 係放學時間數一數就知。

你細女好叻呀>>
當然唔係啦!!只要係佢哋鍾意,便點都自己想辦法完成佢.
我都要返工,所以都做不到你提議的事情.....看看有沒有其他BK媽咪報料啦!!
多謝你 leema!!

我個女升F.3都係做緊HARRY POTTER and the Deathly Hallows呢份暑期功課 佢仲講解比細佬妹聽tim!老懷安慰lor

原文章由 櫺囹桼 於 07-7-16 21:58 發表

rclamlam:
佢傻左好耐...最近有好轉(只因冇新戲新書出...),而家又沉淪,佢返F.4之日就十五歲!

我阿仔都係同哈利一齊成長, 昨晚睇完電視做第一集, 同睇完電影, 又好有興趣再睇書啦, 佢睇晒中文版, 而家話英文都睇啦!!!

今年都係升中四啦!!

原文章由 leema 於 07-7-18 09:08 發表

亞女 (九月升中一)都係唔鐘意睇英文書, 而家日日係咁睇本哈利中文版第六集, 咁厚既中文書佢都願意睇, 但係就唔鐘意睇d薄薄既英文書, 真係唔知點先可以令佢地有興趣睇英文書, 有冇人有好辦法呀? :ad ...

一模一樣
‹ 上一主題|下一主題