用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 05金巴倫小朋友升U3? 入來傾下近況 (8)
樓主: CMMANDY
go

05金巴倫小朋友升U3? 入來傾下近況 (8) [複製鏈接]

都無咩特別野做, 上個星期開始上暑期班, 每星期一至四都有, 不過每次都係得一個鐘, 但因為吾係屋企附近, 所以工人同佢出去, 每次都好似無咗半日咁, 其餘時間睇吓電視, 玩吓玩具, 做吓練習, 或者落公園踩吓單車, 去吓琴行練琴咁囉.

原文章由 Furbabies 於 08-7-19 20:08 發表
Mostly 油天.  Close to home and free of charge.  And Elliott has decided that he is going to 油天

We are still on waitlist for Asia Miles tickets.  If we get them, we will go to Bangkok.   ...

We will need to get Elliott a real bicycle too.  His Thomas tricycle is getting too small for him.

原文章由 ManLam 於 08-7-21 12:30 發表
都無咩特別野做, 上個星期開始上暑期班, 每星期一至四都有, 不過每次都係得一個鐘, 但因為吾係屋企附近, 所以工人同佢出去, 每次都好似無咗半日咁, 其餘時間睇吓電視, 玩吓玩具, 做吓練習, 或者落公園踩吓單車, 去吓 ...

我最近買了2 架單車, 真是好阻, 不過她們玩得開心, 我唯有無左半間房喇

原文章由 Furbabies 於 08-7-21 12:42 發表
We will need to get Elliott a real bicycle too.  His Thomas tricycle is getting too small for him.

Wow you are back!

Did you get a computer?

Where did you buy the bicycle?

原文章由 CMMANDY 於 08-7-25 17:45 發表
我最近買了2 架單車, 真是好阻, 不過她們玩得開心, 我唯有無左半間房喇

各位u3嘅家長你地好,
我個女今年會轉到金巴倫讀n1
有好多野想請教
1)讀完u3後,小朋友嘅英文和普通話會去到乜野程度呀?有睇小小你地嘅post,有d家長話今個summer會同小朋友報phonics同普通話....學校教嘅係咪唔夠呀?
2)你地有冇再extra報補習班架....係咪要extra報先跟到d課程架?
3)係咪所有老師都好有愛心架?
4)老師係咪真係好願意同家長遘通架?

請幫下問題多多心煩意亂嘅我講答下丫
萬分感激!!!

Hello! 我在大埔買的, 如果妳想買單車, 記住留意, 因為bicycle 好阻塞, 所以上唔到公共車, 最好" 木查" 車去買.買完放入車尾箱回家 , 單車如果有卡通人物, 要大概7xx. 貴貴貴.

CMMANDY

原文章由 Furbabies 於 08-7-25 19:58 發表
Wow you are back!

Did you get a computer?

Where did you buy the bicycle?

大埔!  My friend told me to buy the foldable one but it cost $1,800.  I need to think think first.

原文章由 CMMANDY 於 08-8-7 17:27 發表
Hello! 我在大埔買的, 如果妳想買單車, 記住留意, 因為bicycle 好阻塞, 所以上唔到公共車, 最好" 木查" 車去買.買完放入車尾箱回家 , 單車如果有卡通人物, 要大概7xx. 貴貴貴.

CMMANDY

...

How's everyone's summer going?

Elliott's got the books and uniform.  All set for primary 1!

大家去哂邊呀! 我囡囡開左迎新會喇! 是P.1C, 一班30人, 傳統教學, 快D來報下料喇!

原帖由 CMMANDY 於 08-8-29 17:40 發表
大家去哂邊呀! 我囡囡開左迎新會喇! 是P.1C, 一班30人, 傳統教學, 快D來報下料喇!

多得你入黎講下野報下料,如果吾係就跌落谷底八卦下同吾同edison一班呀!
‹ 上一主題|下一主題