用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3) ...
樓主: Pochacco2001
go

讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3) [複製鏈接]

原帖由 CyrusMaMe 於 09-4-29 10:07 發表
咁你囡囡之前有無打過水痘針架?  我囝囝2歲時打過..暫時無出過水痘.  係呀, 出水痘會好癢架, 以前我出水痘時(唔記得係1年班定高班), 媽咪幫我搽"蠟梅油", 立立地, 有少少香, 搽左會好d, 不過都好耐世紀前, 唔知仲有 ...

我隻寶寶冇打過針呀, 不過我知有d打咗都有出, 只係出得少d.
"蠟梅油"而家都有搽緊, 仲要煲水佢沖涼.

醒目開學勳章 王國長老

好耐冇入黎. 打個招呼先!

Tina,
你細女冇乜野呀嘛. 拆左線未呀. 希望佢快d 冇事啦

Bobo,
小姐仔佢點呢? 出完水痘未呢. 我相信佢一定好掛住校長, 老師同同學了. 希望佢快d 好返啦.
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

原帖由 JoJo 於 09-4-30 21:52 發表
好耐冇入黎. 打個招呼先!

Tina,
你細女冇乜野呀嘛. 拆左線未呀. 希望佢快d 冇事啦

Bobo,
小姐仔佢點呢? 出完水痘未呢. 我相信佢一定好掛住校長, 老師同同學了. 希望佢快d 好返啦. ...

JoJo
小姐仔都好得8899啦, 醫生話下星期一可以返學啦, 佢叻到話要家長同佢返呀, 佢話驚唔認得d老師喎.

jojo,

有心啦! 佢上個星期已經拆左線啦. 個傷口埋得都幾好.

唔好意思,想問下訂夏季校服事宜
阿囝今個星期六要訂校服
請問size需唔需要預大一個碼?
訂一套or兩套好? 可否給些意見..tks!

原帖由 Jomei 於 09-5-7 11:24 發表
唔好意思,想問下訂夏季校服事宜
阿囝今個星期六要訂校服
請問size需唔需要預大一個碼?
訂一套or兩套好? 可否給些意見..tks!

如果你可以一放學幫佢洗校服既, 可以買一套, 好似我呢d要返工又冇姐姐幫既, 我見意買兩套.

阿囝返下午班,放學洗完第日唔知會否乾..
其實而家買住一套先...第日如果想再買又可以嗎?

原帖由 BoBo1021 於 09-5-7 13:17 發表

如果你可以一放學幫佢洗校服既, 可以買一套, 好似我呢d要返工又冇姐姐幫既, 我見意買兩套.

我囝囝讀下午班, 我買左2套, 因為有時小朋友會整濕左校服, 而我又唔係日日都開洗衣機, 買2套剛剛好.  我唔知可唔可以第日再買, 好似聽其他媽咪講一定要經學校買校服架 =)

原帖由 Jomei 於 09-5-7 14:52 發表
阿囝返下午班,放學洗完第日唔知會否乾..
其實而家買住一套先...第日如果想再買又可以嗎?

可以第日再買, 不過校服要經學校買, 要買就要通知班主任, 其實如果係囝囝可以只係買多一件恤衫都得, 外套唔洗買多件啦.

原帖由 CyrusMaMe 於 09-5-7 18:07 發表
我囝囝讀下午班, 我買左2套, 因為有時小朋友會整濕左校服, 而我又唔係日日都開洗衣機, 買2套剛剛好.  我唔知可唔可以第日再買, 好似聽其他媽咪講一定要經學校買校服架 =)

...

CyrusMaMe & BoBo1021:
多謝兩位媽咪既意見
可以第日再買..
咁我都係買住一套恤衫 + 一套運動衫再加一件外套先....

各位靚媽

收到佢哋喺學校帶返來既母親節禮物未呀.

我就收到隻介子啦, 不過小姐仔要我帶住去街呀

bobo,

我都收到啦, 我就係手袋, 仲要係全部都係diamond添架. 好鬼閃....... 我已經影低張相留念啦, 佢都有叫我要放d錢入去, 佢話可以用哦.

你應該話俾佢知, 叫爸爸入d錢錢入去, 再送俾媽咪

原帖由 ckckcktina 於 09-5-10 12:57 發表
bobo,

我都收到啦, 我就係手袋, 仲要係全部都係diamond添架. 好鬼閃....... 我已經影低張相留念啦, 佢都有叫我要放d錢入去, 佢話可以用哦.

JoJo,

我 今日見到c組嗰男孩子係唔係小師兄呀, 佢好叻呀
我個小姐仔就話明唔著女仔體操衫喎, 佢話要著男仔嗰套

嘻嘻, 我都有條頸鏈啊

原帖由 ckckcktina 於 09-5-10 12:57 發表
bobo,

jelly,

原來個個整都唔同架? 我仲以為個個都係一樣添.

我都以為個個一樣架, 學校同老師真係好有心思

原帖由 ckckcktina 於 09-5-11 10:18 發表
jelly,

原來個個整都唔同架? 我仲以為個個都係一樣添.

高班小朋友星期三就影畢業相, 好緊張, 唔知係咪有袍著, 靚唔靚呢?

應該有袍著架, 好鬼靚架.....

原帖由 yk 於 09-5-11 16:31 發表
高班小朋友星期三就影畢業相, 好緊張, 唔知係咪有袍著, 靚唔靚呢?

有架, 仲要紅當當架, 非常醒神添架.
‹ 上一主題|下一主題