用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 根德園幼稚園 根德園06 K2家長請進 [Part 2]
樓主: 小B維維
go

根德園06 K2家長請進 [Part 2] [複製鏈接]

Re: 根德園06 K2家長請進 [Part 2]

Absence 後的功課要補做ge !!
yi 寫道:
mcheung,
請問學校幾時accessment?
Absence 後的功課要補做嗎?
謝!

Melissa , decomo and mcheung,
thanks for reply.
My child was absent last Fri ,  assessment may  have unsatisfactory result because I think she do not know how to write the chinese word

yi

don't look down your kid..........

Cyrus123,
真的十分感謝你,你的意見非常寶貴,希望我的小朋友面試成功啦

有冇人記得邊日可start換冬季呀?是否1/12人人要換晒季?
夏季shirt外加穿冬天灰jacket,行嗎?
上年,有次我在kv門外見過有小朋友半冬半夏,比miss話唔啱架!但我忘了他怎穿法
另外,有冇人可抽空up番gracechung段"工人打Ryan"上來呀?希望快d有人救到小主人啦

Up.

gracechung 寫道:
請問有冇人識得2B(可能係2P)班的Ryan?如果有人識得佢家長,麻煩代通知一件事。

係咁ge,我每個星期有2-3日自己帶返學放學,其餘就搭校車,而搭校車就係工人帶落樓。呢輪我工人的態度差左d,我驚佢對亞仔唔好,就問下Jeff工人有冇對佢點。

講講下,Jeff話比我聽,等校車時佢睇見有個工人除隻鞋落黎打個細路 ,Jeff話覺得個工人打得好大力,因為見到個細路仔的皮膚有痕。我問佢知唔知個細路係邊個,佢就話係Ryan,但班就唔知係2B / 2P。 而呢件事我已經向自己的工人証實左  :cry:
我最睇唔過眼呢d事 ,都想話比佢mama知,不過見佢唔到!而事發地點係匯景花園。  

邊日可start換冬季............around mid of Nov.
是否1/12人人?...............是1 Dec 要換晒季
夏季shirt外加穿冬天灰jacket,行嗎?............ok

Cyrus123 寫道:
有冇人記得邊日可start換冬季呀?是否1/12人人要換晒季?
夏季shirt外加穿冬天灰jacket,行嗎?
上年,有次我在kv門外見過有小朋友半冬半夏,比miss話唔啱架!但我忘了他怎穿法
另外,有冇人可抽空up番gracechung段"工人打Ryan"上來呀?希望快d有人救到小主人啦

Hi ArgusMum

Tina 近一個月每晚都咳得很嚴重有談,医生話係气管敏感,吃完中、西藥後都係咳   請問你所講的 "位元堂買川貝鱷魚肉湯包燉3hr" 點整    是否膠袋包裝的湯包 OR 要叫佢

Tinamummy,

上星期阿女連續四晚睡覺後都咳到嘔, 我上網search到一條良方, 幾work嫁, 你可試試:"一茶匙川貝加兩湯匙熱水再加一小塊果皮燉半個鐘"   

[quote]
TinaMummy 寫道:
Hi ArgusMum

Tina 近一個月每晚都咳得很嚴重有談,医生話係气管敏感,吃完中、西藥後都係咳   請問你所講的 "位元堂買川貝鱷魚肉湯包燉3hr" 點整    是否膠袋包裝的湯包 OR 要叫佢

請問各位有沒有k1用完既課本&習作書本唔要. 可否送給我?  請pm我.  thx.

請問各位根德園的家長,小朋友讀得是否很辛苦?聽講無旅行,無課外活動,只專注在學術方面,是否真的?

請問各位根德園的家長,小朋友讀得是否很辛苦?聽講無旅行,無課外活動,只專注在學術方面,是否真的?

Mcheung:
Thx [quote]
mcheung 寫道:
邊日可start換冬季............around mid of Nov.
是否1/12人人?...............是1 Dec 要換晒季
夏季shirt外加穿冬天灰jacket,行嗎?............ok

Brica:
無旅行,無課外活動,只專注在學術方面?---Yes.
小朋友讀得是否很辛苦?---No.
昨天我答過差不多的問題,你search番啦!
U may also go to ask K1  parents in the other chatroom.
Brica 寫道:

Cyrus123,

多謝您呀﹗昨天您在哪一頁答過此類問題呀?

咁您知唔知 kv 的學生多數升哪幾間小學呀?

cyrusma
都唔係呀.上年6月尾7月都有表演,不過係小朋友先有符睇,家長無份咋..
仲有sport day呢..   
Cyrus123 寫道:
Brica:
無旅行,無課外活動,只專注在學術方面?---Yes.
小朋友讀得是否很辛苦?---No.
昨天我答過差不多的問題,你search番啦!
U may also go to ask K1  parents in the other chatroom.[quote]
Brica 寫道:
[/quote]

ArgusMum

咁您知唔知 kv 的學生多數升哪幾間小學呀?

可否俾多些 kv 的資料我呀?

TinaMummy
我都唔知位元堂既鱷魚肉湯包幾多錢呀.你gracechung介紹架.
argus本身就由婆婆去bowl乾既鱷魚肉加果皮瘦肉bowl架.
鱷魚肉就係安記買架,argus 上年冬天keep住飲左一排,身體都好左.
[quote]
Hi ArgusMum

Visa

Thanks for your reply.  I will try tonight.

[quote]
visa 寫道:
Tinamummy,

上星期阿女連續四晚睡覺後都咳到嘔, 我上網search到一條良方, 幾work嫁, 你可試試:"一茶匙川貝加兩湯匙熱水再加一小塊果皮燉半個鐘"   

[quote]
Hi ArgusMum

該用戶已被刪除

‹ 上一主題|下一主題