用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 教材閱讀 蒙特竣利教材
樓主: cm93002
go

蒙特竣利教材 [複製鏈接]

Re: 蒙特竣利教材

Hello! kp061078
i'm #5 bb媽咪grace. 剛剛先知要明日15/1前俾order List你! 我最少要蒙特梭利專業版套裝20件, 可唔可以等我一陣,明日6pm前一定俾到你??
唔該晒!
grace

我細佬在恆生銀行滙款,員工只要$100手續費!
唔使$30一個

Hi kp061078,

好慘呀!依家才得閒上網,遲到了。
請繼續安排下次訂貨及通知我吧!
另外,請問送貨到大埔村屋要多少錢呢?
衷心感謝!

Num Num

siukei,
唔好意思, 嗰件唔係夢圓圓夢到買傢!

我正一遲到大魔王, 各位媽咪真係做嘢好爽, 特別做嘢最多嗰幾位媽咪, 真直得一讚. 我唸我耍留番下一批先買啦︿

我想請問有冇家長買了套Baby Montessori $12800 俾屋企個小朋友玩, 可否俾D意見我.

Many Thanks.

妹妹豬 齊來做個好朋友)

zitaeric,
我有買,仲有Sbb1,HE1,
都ok傢,因為始終物料安全放心比BB玩,加上我半職媽媽,多o的時間同BB玩.

kp061078,

How many items are included in the Baby Montessori set?

你覺得對BB有用嗎?同梦圆圆梦嘅Montessori's products有何分別 (Apart from quality I think)?

Sorry,太多問題, 因為對Montessori的教學方式只是認識皮毛,請指點

By the way, I'm still working hard on the list. Pls. wait for me ah. Many many thx!

OH, 我而家先睇到個 message,遲左添﹗不過如果再訂,請預埋我。

cleverbb 寫道:
唔好意思,第一次集體訂購我唔想太多單,雖然我同我朋友買過一次,但始終第一次集體訂購有一定風險,我又怕太多單難安排.請放心,只要今次成功,我一定會幫你地有興趣的人再集體訂購.

1) kp061078 約$600
2)happy小米
3) ky2005
4) cuby
5)bb媽咪grace $1980 蒙特梭利專業版套裝20件MT0009
6) woodstock0
7) siukei
8) MashiMaro

請各位於15/1(星期一)前Email個 list比我

[email protected]

遲到者又候報者報上!! 敬請注意

候報名單:
1)jinis
2)KnN
3)ching kiu ( around 1000)
4)浚媽媽
5)Monty
6)Cleverbb
7)wasabicat

kp061078:

你個 bb 而家幾大,可以玩到邊幾set 玩具?

我都有買 baby montessori 比 bb,但好似玩

Hi zitaeric,

請問你上次喺sogo見倒既蒙特梭利玩具既價錢大約幾多..

可否舉例 ? 謝謝 !

zitaeric 寫道:
"Little Montessorian"
http://www.childrenworks.net/

我都在Uny見到有一段時間, 我見每段年歲賣嘅玩具真係唔多, 一件起兩件止, 網上面想買嗰D又冇, sale嗰D又好似唔係咁啱玩, 所以我先唸吓有冇堂上, 等阿b上完玩完先買, 我原本問上堂嗰到有冇玩具借, 因為好多家長問過, 佢地話暫時沒有, 但係会將小朋平時學到玩到整一套買俾家長.

不過如果大陸D質素好, 又平, 我又有興趣喎 !!
我有開日本反斗城D玩具都好有趣, 但都係香港冇得買 !!

進進豬, 06年1月6日,來到我們的懷抱 :-P

多謝 kp061078,
你bb現在幾大, 用了幾耐, 效果好唔好呀?
我bb啱啱1歲, 屋企所有嘢都幾乎俾佢玩到悶, set玩具我都幾有興趣, 不過比較貴D, 因為之前都買了一套語文教材, 雖然Sbb1,HE1好好, 但係驁佢睇唔哂, 可能遲D先考慮, 不過佢地嗰套語文概念同設計真係幾好...
妹妹豬 齊來做個好朋友)

未趕得及訂夢圓圓夢的朋友,
比d資料大家呀!
我問清楚夢圓圓夢和東富(香港運輸)了,滿$1000可免運費送到葵涌貨櫃碼頭5號迴旋處聯樺停車場,不一定要即日取,如即日不能取,可再安排
95897925(華仔)
60804277(傑仔)
我再問了其他街車,$150可到貨櫃碼頭取貨送到九龍區,如果多d訂單,會再平些

另,夢圓圓夢話訂滿$2000蒙特竣利產品,可送14隻蒙特竣利vcd,不過我覺得如果唔夠$2000,都可以再同佢傾的,因為我問佢如果我們多d人訂,咁有乜優惠時,佢就話可以送14隻蒙特竣利vcd啦!

zitaeric,

我都有買baby mon, he1同sbb1.

如果你想買baby mon$12,800 果套, 你不如去"Little Montessorian" 買佢地正統果set (如果係加拿大做), 可能唔使12800咁貴..(水貨都要$10,000)

我買左先覺肉痛.

kp061078,

我未finalise个list, 想下次先訂..
請問边个想補上 ?

2)
3) ky2005
4) cuby
5)bb媽咪grace $1980 蒙特梭利專業版套裝20件MT0009
7) siukei

候報名單:
1)jinis
2)KnN
4)浚媽媽
5)Monty
6)Cleverbb
7)wasabicat
8)happy小米

kp061078,  

我都想要14隻蒙特竣利vcd. 可唔可以幫我問下最少要訂幾多至送vcd. 我最多加單. thank you.

浚媽媽 寫道:
比d資料大家呀!
我問清楚夢圓圓夢和東富(香港運輸)了,滿$1000可免運費送到葵涌貨櫃碼頭5號迴旋處聯樺停車場,不一定要即日取,如即日不能取,可再安排
我再問了其他街車,$150可到貨櫃碼頭取貨送到九龍區,如果多d訂單,會再平些

另,夢圓圓夢話訂滿$2000蒙特竣利產品,可送14隻蒙特竣利vcd,不過我覺得如果唔夠$2000,都可以再同佢傾的,因為我問佢如果我們多d人訂,咁有乜優惠時,佢就話可以送14隻蒙特竣利vcd啦!
3.03kg (1/8)- 出世    6.25kg (28/10 - 2m28d)6.88kg (2/12 - 4m1d)    7.57kg (13/1 - 5m12d)8.22kg (13/3 -7m13d)  11.13kg(11/2-18m11d)

各位放心,
我已同夢圓圓夢傾,佢話今次8張單,每人都送VCD,我上次佢都有送,不過只是copy版,我諗今次應該都係.不過唔緊要,套VCD幾好傢.

Happy小米

應該揀Little Montessorian裡邊D/邊set product(s)呢?

因為我上咗montessorihk個website,Baby Mon 教材個樣同Little Mon果D好唔同。

我BB4月先出世,不過想早D prepare. 我暫時揀咗以下夢圓圓夢的蒙特竣利產品:

1) 蒙特梭利14隻VCD教学光盘
2) 砂纸字母板
3) 插座圆柱体
4) 粉红塔
5) 粉红塔投影卡
6) 砂数学板

本來想order專業版套裝20件套MT0009,但因為對蒙氏教學的認識只是很皮毛,唔敢亂買,可否比D意見,指教下。Thx!

Zitaeric,
係咪係SOGO 6/F 可以揾到Little Montessorian,有無idea how much ah?

[quote]
Happy小米 寫道:
zitaeric,

我都有買baby mon, he1同sbb1.

如果你想買baby mon$12,800 果套, 你不如去"Little Montessorian" 買佢地正統果set (如果係加拿大做), 可能唔使12800咁貴..(水貨都要$10,000)

我買左先覺肉痛.

唔好意思,第一次集體訂購我唔想太多單,雖然我同我朋友買過一次,但始終第一次集體訂購有一定風險,我又怕太多單難安排.請放心,只要今次成功,我一定會幫你地有興趣的人再集體訂購.

2)jinis
3) ky2005
4) cuby
7) siukei

候報名單:
1)jinis (補上)
2)KnN
4)浚媽媽
5)Monty
6)Cleverbb
7)wasabicat
8)happy小米

siukei,
你等今次訂,然後睇下佢套教學光碟,你就會認識好多,我就係咁睇完想再訂多o的.

浚媽媽 寫道:
比d資料大家呀!

佢上次又係咁講,貨到之前我打比華仔,話覆我價錢又唔覆,信唔過,揾街車又怕,揾到個相熟要$300,諗來諗去都係自己搬.

今次揾到個朋友,佢開 trading, 用開呢個搬運,見$150好過叫老公去搬.所以先試下
‹ 上一主題|下一主題