用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培正06/07高班..........繼續傾
樓主: Alexismama
go

培正06/07高班..........繼續傾 [複製鏈接]

Re: 培正06/07高班..........繼續傾

SUSANNA

果邊d路我唔識架, 呢條線d編站又有咩問題呀     

all

我地條線的follow up, 李小姐話同阿so生傾過, 阿so生都話我地條線無問題喎        但經同李小姐再傾談之後, 佢都話會再與阿so生傾, 睇下有無方法改善下我地的情況, 但表明阿so生話一定唔會改動行車路線        .......................我預左啦, 但都想比公司知道, 問題所在, 今年改唔到, 又係唔係年年都要小朋友去sufer某人閉門造車出嚟的結果?? 佢話咁就咁, 係咪佢話無問題就無問題呢???

最好笑, 李小姐話阿so生話係路線表上的時間是正確的, 我話如果係正確, 我就唔會打電話嚟同你地反影啦, 李小姐就話阿so生咁話, 我好自然反應咁答佢, 咁請阿so生搵日跟下車, 如果係做到呢個時間的話, 我地會接受架。 校車ee 6/9已比左個新時間我地去接仔, 係extended 20mins架啦      李小姐聽完都好無奈咁笑。

唯一可安忍慰的, 就係李小姐都應承再同阿so生傾, 睇下有無咩補救方法, 證明我都唔係無理取鬧囉     

Alexisma,

你估我o地可唔可以將e條行車路線及行車時間,特別大字標題"要K1學生4:20放學,6:00先返到屋企"咁"公諸於世,就算改唔到D咩,都比多D壓力佢呢   

你明唔明"公諸於世"呢       

dabby

公諸於世       玩到咁大呀       (一係我e條線比你, 你自己決定啦。 如果係公, 咁就要公個實情, 唔係佢寫果個時間喎...)

尋日李小姐同我講話條線係阿so生編, 權交左比佢, 就佢負責, 我咪話咁冠忠無監管架咩??? 就編線權而言, 我唔想再argue, 佢大可將車站編到好似遊車河咁, 但係咪應有最長行車時間限制去保障幼童的安全。我自己覺得一個負責任的人, 公司同校方係咪都有責任去保障佢地學生及客戶的安全及權益, 以我兩年來同校方與校車部的對話, 我的理解係車程約一小時, 所以睇返d行車路線表上註明都係約一小時, 如實制情況做唔到, 咁作為一個肯負責任的人/公司, 係咪應該作出相應的調配, rather than要這些幼兒去suffer此等錯誤, 最受苦的就是小朋友。

李小姐居然答我佢地其實係無最長車程限制        我即時話, 唔係嘛, 如果係咁, 你地比的committment係咪就係我可以安全地將小朋友送抵學校/校車站就ok, 無其他條件限制的, 你地如要小朋友係車上遊完2-3小時車河才返家我地都係申訴無門呀?  之後李小姐都不置可否。 最後我再加上一句, 如果真係無呢d限制, 何解每條車線的頭站起程時間離到校時間都是約1小時 - 1小時10分鐘???  如無限制, 大可註明實制情況, 5:50分最早回到海濱, 在文件上, 係5:30可抵達。

我看李小姐都係已經無能力再為阿so生打圓場, 亦只可認同我的理據, 答應再為我們爭取, 但改路線都係機會不大架啦, 睇下有無咩其他可舒緩我地咁惡劣情況的措施可安排到啦     

老友們:

明天家長會幾點??(唔記得O左)

會見到你O地嗎????

大頭蝦

手冊有寫架, 請9:15抵達中學禮堂   

我會到, daddy就帶女去swim同drama   

我一返O左工,就係咁上下ga la   

Thanks!!

我都會去架,around 9:10到     

老友們,

明天見,Bye o左 先 la   

老友

我多數都late架啦, 留返個位比我啦     

dabby

everybody
明天見

今日家長會比過往精彩, 提到校車事宜更加係有火藥味, 但可惜, 一班家長仍是得不要領. 正所謂投訴接受, 態度照舊.

Morning everybody   

GOOD MORNING   

Susanna

講起校車, 果位家長話佢住大角咀, 都要一個鐘一程, 咁我地果條線又有大角咀, 但就頭站, 4:40就到, 都唔知佢點編車架, 真係將所有站打散哂     

老友

今日小主會帶cd返去比ms lai, 呢兩首歌都大工程囉, 要做好多converting先變成cd, 我比阿女時佢仲話唔可以係睇架, 我話轉左做唱架啦        朋友真係唔少得, 唔係叫我自己搞就橙囉     

老友
同意   
Alexismama 寫道:
朋友真係唔少得, 唔係叫我自己搞就橙囉     

老友

係呀, 人地做就幾分鐘, 叫我做, 頭都大埋呀       

老友
me too     

老友

果日我地係度研究, brian個名係咪佢自己寫架, 因寫得實在好靚     

老友
唔明ge

老友

次次你都滾水淥腳咁走, 我地留係班房睇佢地d作品, 其中一個係佢地的自畫像, 旁邊寫左自己個名, 其他小朋友的都係曉飛的字, 只有brain果個好整齊, 字型仲裝得好靚, 所以我地係度研究到底係咪佢自己寫的, 如果係, 咁真係好叻仔啦   
‹ 上一主題|下一主題