用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 最難 interview. . .
樓主: C-Line1127
go

最難 interview. . .   [複製鏈接]

confidence 發表於 13-11-10 16:37
Hahaaa…睇完你d对話,我覺得会收你仔仔,因為佢好cute 同有自信!!

...

多謝讚賞. KM 收佢係Bonus, 預咗唔收 ( 因為實在太太太多叻叻B 考KM .... 一B 還有一B 高  ) 如果全軍盡墨, 留返原校升K1 ........

引用:Quote:原帖由+xoshan1025+於+13-11-10+發表

原帖由 confidence 於 13-11-10 發表
漱口呢個答案真系好新,如果我係老師會like!! 亦証明小朋友有自信,有思考!
其實我覺得有d學校未必 ...
哈哈!我反而係諗到証明小朋友有刷牙

引用:In+KM,+未開始時老師問亞仔一d+open+end+問

原帖由 vivi2001vivi 於 13-11-10 發表
In KM, 未開始時老師問亞仔一d open end 問題當熱身 ( 因為佢個樣似啱啱瞓醒 ). 我坐在隔離由個仔發揮, 因 ...
笑c我

引用:Quote:原帖由+xoshan1025+於+13-11-10+發表

漱口呢個答案真系好新,如果我係老師會like!! 亦証明小朋友有自信,有思考!
其實我覺得有d學校未必 ...
雖然呢次in,我小朋友有好多奇怪答案,我以為衰硬,最後呢間幼稚園都收左我小朋友!

引用:Quote:原帖由+confidence+於+13-11-10+發表

原帖由 xoshan1025 於 13-11-10 發表
雖然呢次in,我小朋友有好多奇怪答案,我以為衰硬,最後呢間幼稚園都收左我小朋友!

...
恭喜晒!

回覆:ronlui 的帖子

我都有同感。

睇晒d回應,  決定下星期唔去in,完全唔係個杯茶,阿b係細b未夠2歲,講野都未ok,無謂浪費時間,而且有一間撞期

引用:Quote:原帖由+confidence+於+13-11-10+發表

原帖由 xoshan1025 於 13-11-10 發表

...
Congrat!! 相信您的隨和都幫左小朋友!

回覆:最難 interview. . .

中伏了!

回覆:最難 interview. . .

其實有時覺得答案唔係最重要, 小朋友同家長嘅反應先係重點. 有Friend個小朋友interview 時, 老師問佢叫咩名, 佢答"矇面超人!", 收左! 當然個小朋友都好醒嗰type.

引用:Quote:原帖由+Aprilbaby+於+13-11-10+發表

原帖由 剛果公主 於 13-11-10 發表
阿仔in tko  LH, 俾左個傳統有線電話公仔圖(七八十年代用個隻),問係咩?我相信叫老師係tko揾個呢d電話都 ...
Sc 今年pn group in 圖書內也有一舊款電話,net 問叫小孩指

Congrat!! 相信您的隨和都幫左小朋友!
In嗰陣,我都想干預佢嫁,但無奈小朋友唔受控!

回復 vivi2001vivi 的帖子

你個仔好可愛

回復 藍藍媽 的帖子

係lor,我個仔砌得出,但要攞3粒就失敗,我覺得佢地係未有呢個觀念住。我成日如果乜都識就唔駛你教la.對於我黎說我注重日常生活學習同自理能力,學術個d識就係bonus,唔識都冇所謂,一世人總會識26個字母同數數gei,但做人方面真係會一世架。(離題tim)

引用:回復+藍藍媽+的帖子 係lor,我個仔砌得出,

原帖由 Feron 於 13-11-10 發表
回復 藍藍媽 的帖子

係lor,我個仔砌得出,但要攞3粒就失敗,我覺得佢地係未有呢個觀念住。我成日如果乜都識 ...
Exactly

回復 dd0412 的帖子

我個女唱歌跳舞都叻,可惜好多學校冇考,得LH有少少~

回復 DevilPig 的帖子

我個女都係一樣,2歲前已識得8種顏色、形狀、數字1-10,26個字母大小階,仲識得30幾個國家國旗及地理位置,全部都係平時同佢玩玩具或遊戲時就順便教埋佢,或者佢自己睇DVD學返來,佢學得好輕鬆~~

引用:回復+DevilPig+的帖子 我個女都係一樣,2

原帖由 fixedstar99 於 13-11-10 發表

我個女都係一樣,2歲前已識得8種顏色、形狀、數字1-10,26個字母大小階,仲識得30幾 ...
您女女好叻! are you full time mum?

引用:我都覺得唔算最難了。如果屋企有相關教材的

原帖由 jonlyone 於 13-11-10 發表
我都覺得唔算最難了。如果屋企有相關教材的話,小朋友的求知慾會 drive 佢地學晒呢 d 而無須催谷 (當然興趣 ...
請教那𥚃有法文playgroup?
我搵左好耐搵吾到。
可以pm我資料嗎?感激!!

fixedstar99 發表於 13-11-10 21:02

我個女都係一樣,2歲前已識得8種顏色、形狀、數字1-10,26個字母大小階,仲識得30幾 ...

30幾個國家國旗及地理位置  大學生都未必認得晒噃  
‹ 上一主題|下一主題