用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 播道書院 07~08年度P1E家長互助站!
樓主: Dennisk
go

07~08年度P1E家長互助站! [複製鏈接]

原文章由 Dennisk 於 07-9-18 10:38 AM 硐表

咁佢有冇提下我個囝呀,Daniel成日都提住你個囡喎,又話成日同佢玩,不過可能係咁大家一齊走而畀D大哥哥罰佢地坐喇。

Hayden said there was only one time that Daniel was caught and 罰佢地坐....after that , they seldom "run" woh....

原文章由 freddielau 於 07-9-18 10:36 硐表

Hayden is always telling me this name " Raylon". We are in the same Bus "8"

Raylon seems very popular in class wor

原文章由 Dennisk 於 07-9-18 10:38 硐表

咁佢有冇提下我個囝呀,Daniel成日都提住你個囡喎,又話成日同佢玩,不過可能係咁大家一齊走而畀D大哥哥罰佢地坐喇。

呀女有時都會提下, 但無Raylon咁密, 我老公話上次文文見到Daniel, 即刻攬住佢, 咁就知佢幾鍾意Daniel !:

原文章由 Emailfamily 於 07-9-18 11:16 AM 硐表

呀女有時都會提下, 但無Raylon咁密, 我老公話上次文文見到Daniel, 即刻攬住佢, 咁就知佢幾鍾意Daniel 啦!:  

Wah...Hayden 要努力d

freddielau

吓, 點解冇edison 份o架? 佢究竟走左去邊度玩呀? 我尋日問佢小息同邊d 同學玩多d, 佢就話"有一班同學叫我玩打打殺殺遊戲, 但我唔鐘意, 而另一班又玩捉e欣, 你又叫我唔好走, 所以又無同佢哋玩", 救命呀, o甘edison 究竟佢去左邊度玩呀?   但問親佢同邊個同學仔最friend, 佢就永遠答係daniel 同海琳wor.

原文章由 freddielau 於 07-9-18 11:19 硐表

Wah...Hayden 要努力d

原文章由 midcochow 於 07-9-18 12:14 PM 硐表
freddielau

吓, 點解冇edison 份o架? 佢究竟走左去邊度玩呀? 我尋日問佢小息同邊d 同學玩多d, 佢就話"有一班同學叫我玩打打殺殺遊戲, 但我唔鐘意, 而另一班又玩捉e欣, 你又叫我唔好走, 所以又無同佢哋玩", 救命呀,  ...

玩捉e欣, should be Daniel group la.....
haha....if they really not running, just ask Edison to join them....

freddielau

係呀, 我問親佢, 佢都話有玩捉e欣, 但我見你哋個list 冇edison, 唔通d 同學唔係叫佢edison, 叫佢"煒庭"

原文章由 freddielau 於 07-9-18 13:18 硐表

玩捉e欣, should be Daniel group la.....
haha....if they really not running, just ask Edison to join them....

經過一輪問話後, 呀女終於話比我聽佢都有份玩, 不過係玩紅綠燈, 仲曾經被罰企三次tim , 唔怪得知成日話小息唔夠時間啦!不過佢應承我以後會”報喜報憂”,mak都就話嘢比我知,因我話我會在baby-kingdom裡知道佢學校發生的事,佢唔講我都知;之後佢話同組有個小朋友好唔聽話成日坐唔定(Freddie,放心唔係Hayden,佢話Hayden好乖)叫我係呢度告發佢tim!

原文章由 Emailfamily 於 07-9-18 11:28 PM 硐表

經過一輪問話後, 呀女終於話比我聽佢都有份玩, 不過係玩紅綠燈, 仲曾經被罰企三次tim , 唔怪得知成日話小息唔夠時間啦!不過佢應承我以後會”報喜報憂”,mak都就話嘢比我知,因我話我 ...

我都聽Hayden 講過,不过吾記得個名了!

MC

咁就証明Edison無講大話,佢真係無join打打殺殺團,又無join Daniel去捉e恩。至於去佐邊就好明顯喇...當然去識女仔喇!!! 又安全又唔駛畀人罰一舉多得。(畀我都揀le樣喇)

Dennis

[ 本文章最後由 Dennisk 於 07-9-19 00:52 編輯 ]

dennisk

哈哈, 你都講得o岩, 可能真係走左去女仔堆o個邊一齊玩, 唔怪之得識親都係女仔啦. 不過佢話佢o個組只係得佢一個男仔, 其餘3個係女仔, 唔知係咪o甘, 所以佢走左過女仔堆玩呢?

原文章由 Dennisk 於 07-9-19 00:50 硐表
MC

咁就証明Edison無講大話,佢真係無join打打殺殺團,又無join Daniel去捉e恩。至於去佐邊就好明顯喇...當然去識女仔喇!!! 又安全又唔駛畀人罰一舉多得。(畀我都揀le樣喇)

Dennis ...

頭先聽edison 講, 佢話今日已經分左locker比佢哋, 老師仲話除左上堂嘅書唔可以放入去之外, 其他都可以放. 點知個edison 扮晒醒目o甘, 乜都放入去, 連手冊同筆袋都放埋入locker , 好彩佢無放本家課冊入去, 如果唔係....實比我罵死....hehehe

原文章由 midcochow 於 07-9-20 06:30 PM 硐表
頭先聽edison 講, 佢話今日已經分左locker比佢哋, 老師仲話除左上堂嘅書唔可以放入去之外, 其他都可以放. 點知個edison 扮晒醒目o甘, 乜都放入去, 連手冊同筆袋都放埋入locker , 好彩佢無放本家課冊入去,  ...

終於有locker, 須然冇鎖

大家聽日記住帶番o個本"童詩,古詩齊欣賞" 返學呀. 因為手冊寫明9/21號交o架.

原文章由 midcochow 於 07-9-20 23:17 硐表
大家聽日記住帶番o個本"童詩,古詩齊欣賞" 返學呀. 因為手冊寫明9/21號交o架.

我問呀大少,老師點解無收到本童詩,佢又話唔知。問佢老師有冇叫佢背黎聽聽,佢又話無。

係呀, edison o個本童詩都係冇收到, 但係我明明記得佢本homework record 寫住9/21 號交, 我唔理啦, 照放埋落佢書包到, 等老師話收佢都可以交呀嘛.:

原文章由 Dennisk 於 07-9-24 11:43 硐表

我問呀大少,老師點解無收到本童詩,佢又話唔知。問佢老師有冇叫佢背黎聽聽,佢又話無。

原文章由 midcochow 於 07-9-24 04:09 PM 硐表
係呀, edison o個本童詩都係冇收到, 但係我明明記得佢本homework record 寫住9/21 號交, 我唔理啦, 照放埋落佢書包到, 等老師話收佢都可以交呀嘛.:

I think teacher just checked the parent's signature on the 童詩 to make sure kids has done homework .... So returned on Fri

hmm... 激死..我個女將成本童詩做晒...重搵佢家姐做見証人簽晒名...我都係尋晚幫佢 check 功課時才知道

原文章由 freddielau 於 07-9-24 16:15 硐表

I think teacher just checked the parent's signature on the 童詩 to make sure kids has done homework .... So returned on Fri
*** Piglet 328 ^ ^ We have happyland.....

原文章由 piglet328 於 07-9-24 05:12 PM 硐表
hmm... 激死..我個女將成本童詩做晒...重搵佢家姐做見証人簽晒名...我都係尋晚幫佢 check 功課時才知道

成本童詩做晒....great job

原文章由 piglet328 於 07-9-24 17:12 硐表

做晒! 乜唔係要背架咩?乜Yuki背晒拿?咁勁!不過最勁都係識搵埋家姐用証。
‹ 上一主題|下一主題