用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 BNO VISA (18歲以上1997年6月30後出生)
樓主: cow
go

[英國] BNO VISA (18歲以上1997年6月30後出生)   [複製鏈接]

katrinafu 發表於 24-4-24 23:43
Year 1 , 仲話想做一年野 再讀Master .

都OK啊!最緊要佢鍾意。

bb1225 發表於 24-4-23 12:14
請問你是境內/境外申請?

境內

bb1225    發表於 24-5-2 15:21

luckyangel 發表於 24-4-30 02:10
境內

大家好想問下個student visa 批左但係indicate entry 三個月內入境,但個stamp 係冇mention visa 係last到幾耐,係咪個valid visa duration 會印在bpr ?我個疑問係immigration 點知個visa幾時夠期呀?唔該晒大家

BBCoffee 發表於 24-5-8 09:51
大家好想問下個student visa 批左但係indicate entry 三個月內入境,但個stamp 係冇mention visa 係last到 ...

只要你入咗境,到英國brp自會有visa valid period,我仔之前high school valid period 2 年,但因遲D都無BRP,今年Year 1 個visa得一年,下年應無BRP啦!

luckyangel 發表於 24-5-10 08:19
只要你咗境,到英國brp自會有visa valid period,我仔之前high school valid period 2 年,但因遲D都無BRP,今 ...

BRP好似用到年尾

亮燈 發表於 24-5-10 21:28
BRP好似用到年尾

係呀

BBCoffee 發表於 24-5-11 15:24
係呀

依家有BRP既都陸續換e visa,用share code 。

發表於 3 天前 |只看該作者

想請教大家,
我女兒現在用student visa,將打算在UK境內自己獨立申請BNO visa,去年9月開學到現在只是今年4月回港一個月,她沒有再照肺。請問如果她在Tb Test果度答No,就會即時有一欄空格可以給她說明原因嗎?
還是要等到最後在upload文件果度才有?
還是在哪裡說明沒有肺片的原因?
真係有點擔心!找不到地方填原因。
先謝謝大家的幫忙!

發表於 11 小時前 |只看該作者
回覆 喵咪媽 的帖子

好似無問啊

發表於 4 小時前 |只看該作者
janicetsang 發表於 24-5-23 01:24
回覆 喵咪媽 的帖子

好似無問啊

唔好意思請問無問是指沒有空格給填沒有肺片的原因還是無問什麼?你小朋友也是在UK境內申請嗎?
先謝謝你的答覆

發表於 1 小時前 |只看該作者
喵咪媽 發表於 24-5-23 08:28
唔好意思請問無問是指沒有空格給填沒有肺片的原因還是無問什麼?你小朋友也是在UK境內申請嗎?
先謝謝你 ...

唔會問你點解冇照肺,其實你填好哂之後,系統會根據你填嘅資料,去決定你之後要upload咩文件

8-)
‹ 上一主題|下一主題
你需要登錄後才可以回帖 登錄 | 註冊