用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 邊幾間算二線私小、直資?
樓主: bbsonyy
go

邊幾間算二線私小、直資?   [複製鏈接]

回覆:邊幾間算二線私小、直資?

我女兒在TKO三寶之一既GT就讀,超開心!同學們品行好,冇Bullying嘅情況出現,我十分放心,係咪二線真係無乜所謂。

LuLuKiuKiu    發表於 12-11-14 11:14

引用:我女兒在TKO三寶之一既GT就讀,超開心!同

Jane1983 發表於 12-11-6 14:52
但原來而家吳只私校,連官津小都谷到痴線。

看了油天小一家長posted出來的默書/測驗時間表,真係嚇親。
It is really too early to repeat in P2.

我覺得GT 最唔好係P1 - P3 係一個地方返學, 上到P.4又要轉地方, 所以無論住邊都一定有段時間要坐校車返學!

引用:我覺得GT+最唔好係P1+-+P3+係一個地方返學,

原帖由 bbsonyy 於 12-11-06 發表
我覺得GT 最唔好係P1 - P3 係一個地方返學, 上到P.4又要轉地方, 所以無論住邊都一定有段時間要坐校車返學! ...
這的確是我最頭痛既地方,為咗小四要入TKO返學,依家搵緊屋搬。

死囉, 原來遊戲規則係咁玩架? 我報得4間二線, 一間waiting, 三間等放榜, 不過其中一間無sec in, 所以已知香咗。原來要報多啲架? 我剩係諗交通方便同啱阿囡咋。真係要寫定叩門信了。好唔好搵定熟人呢, 睇吓本phone book先。

好驚.....

回復 mirage 的帖子

敢言, 近!!
‹ 上一主題|下一主題