用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 07/08 KTS INTERVIEW
樓主: 安安
go

07/08 KTS INTERVIEW [複製鏈接]

王國長老

Re: 07/08 KTS INTERVIEW

聽朝又要努力去...最近好似每個周末都面試
大家努力!
該用戶已被刪除

該用戶已被刪除

happyallthetime73 寫道:
edea,

加油, 很快就尾聲.  可能最後很多間都得.  我想會有部份人像我報了名但沒有去考.  所以報名人數多少不是問題.

happyallthetime73,

點解唔去考呀? 已有心儀學校收左??  

YuYuMother 寫道:
[quote]
edea,

加油, 很快就尾聲.  可能最後很多間都得.  我想會有部份人像我報了名但沒有去考.  所以報名人數多少不是問題.

點解唔去考呀? 已有心儀學校收左??   [/quote]

Anyone just come back from KTS interview?  Pls share!

I also want to know.....

我地準備食少少野就出去囉!!  

亞女話有減數, 中英文, 其他話唔記得.
個個都著得較Formal! 見15分鐘, 很準時.
Good Luck!
bbqueen 寫道:
[quote]
YuYuMother 寫道:
[quote]
edea,

點解唔去考呀? 已有心儀學校收左??   [/quote]

Anyone just come back from KTS interview?  Pls share![/quote]

你話著得formal係家長定小朋友??  

小朋友

今朝in完, 亞囡話有減數 : 8-3=?, 但佢答6, 話數錯左喎. 其他的就守口如瓶. 但我聽到隔離位個家長個小朋友 in 完出黎, 詳細報告 :
1. 姓名?
2. 父母叫咩名?
3. 父母做甚麼?
4. 這邊是"東"面, 對面是?

晴雨公仔 寫道:
今朝in完, 亞囡話有減數 : 8-3=?, 但佢答6, 話數錯左喎. 其他的就守口如瓶. 但我聽到隔離位個家長個小朋友 in 完出黎, 詳細報告 :
1. 姓名?
2. 父母叫咩名?
3. 父母做甚麼?
4. 這邊是"東"面, 對面是?

係呀!我問番阿仔,真係有呢 d 問題。阿仔話有兩題數,仲有兩題英文。

我個仔又有d唔同,佢話有:
-姓名
-父母叫咩名
-這邊是"東"面, 之後是?(南)
-數學加減數各一條
-讀句,中英文各2句(唔係好識)

BUt my son told me that there are papers to do wo!?

Helen 寫道:
我個仔又有d唔同,佢話有:
-姓名
-父母叫咩名
-這邊是"東"面, 之後是?(南)
-數學加減數各一條
-讀句,中英文各2句(唔係好識)
Gordon_No_4

吾知你地覺得間學校點呢?交表係老公去交,我今日先至第一次來到呢間學校。我初初以為間學校有番甘上下歷史,可能會幾舊同幾細,點知去到見到,我覺得間學校比我想像中順眼。

今日各樣野學校都安排得好好,好細心。

如果阿仔考吾到最 top 的,希望都可以考到呢種甘好既學校就好喇。。。
:

我囡囡話有:
- 自己姓名
- 父母姓名
- 父母工作
- 屋企地址
- 數學加減數各一條
- 讀句, 中英文
- 仲有其他野......不過佢話唔係好記得囉~~~~  

肯定唔駛做paper囉!!!  

醒目開學勳章

間學校的印象真係不錯,老師亦好友善,囡囡話老師問佢:
-姓名
-年齡
-父母叫咩名
-住在那裡
-3張英文字咭片,重組句:I like dancing
-英文圖片題:Can you tell me how many crocodile in the picture
-What colour do you like the best
-讀出中文字咭紙:青蛙,太陽,牛奶,鯊魚
-6+2
-8+3

我個女話很喜歡間學校亦全部都識答,以上題目一d都唔深,相信大部份小朋友都會識答,只是看看小朋友夠唔夠膽同陌生人講
該用戶已被刪除

唔駛唔好意思, 我都係八下啫~~~

我都覺得KTS安排得幾好, 成個過程好暢順, 好快搞掂!!  

你地有無去資料室睇呀? 我睇左d校服同校車schedule. 如果咁好彩收囡囡讀, 我地搭校車個站係條路線最早0個個站, 要 6:25 am上車, 真係好早呀~~~~  
該用戶已被刪除

我地除左KTS, 另外仲考3間, total 4間.

無話邊間首選邊間後備架, 都係諗住試下啫, 收先再慢慢諗囉.

其實我地最想讀屋企附近既津校, 不過驚唔中, 所以考d私校做back-up囉. 希望20/11有好消息啦.  
‹ 上一主題|下一主題