用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖母幼稚園 請問有無人知聖母幼稚園的面試形式?
樓主: LaiMing1966
go

請問有無人知聖母幼稚園的面試形式? [複製鏈接]

原帖由 MissMusic 於 11-11-4 17:23 發表

吉蒂媽 , 你大女讀緊聖母, 你覺得聖母學校好唔好?

我相信學校在品德培育方面一定不錯的, 但聽聞K1 每星期只有一堂英文課, 而普通話課則在K2才開始, 是否傳聞中咁淺?

你係用家, 可否告知K1一星期有幾多英文課?(班 ...

我自己覺得此校都OK

我知一個星期有一個外來老師教英文,但不清楚是否外國人,因問阿囡佢話外表同我們一樣黑色頭髮但只是講英文,課程會比較淺些,而K1下學期開始有普通話兒歌。

原帖由 吉蒂媽 於 11-11-5 17:39 發表

我自己覺得此校都OK

我知一個星期有一個外來老師教英文,但不清楚是否外國人,因問阿囡佢話外表同我們一樣黑色頭髮但只是講英文,課程會比較淺些,而K1下學期開始有普通話兒歌。 ...

你所說的課程淺, 係咪同九龍塘的名校(無學券)相比呀?

原帖由 MissMusic 於 11-11-9 07:34 發表

你所說的課程淺, 係咪同九龍塘的名校(無學券)相比呀?

不是,只是同朋友的仔仔比較,但我覺得都OK

原帖由 吉蒂媽 於 11-11-9 19:22 發表

不是,只是同朋友的仔仔比較,但我覺得都OK

介唔介意講下你朋友的仔仔讀邊間呀?

同埋, 聖母有無內聯網, 比家長睇下小朋友上課的相片或者知道學校的資訊咁呀?

中秋/聖誕有無大型活動?

好開心呀, 尋日收到學校電話, 亞女可以後補下午班, 雖然之前已交左兩間留位費, 但我諗都會選擇聖幼

LaiMing1966 發表於 11-10-29 12:37
剛面完試回來了,與大家分享一下,首先係問我問題:
1. 你是小朋友邊個
2. 平時誰人照顧小朋友

LaiMing 1966 謝謝您呀,我打算今年為囡兒報考,你提供的資料真是幫了大忙
‹ 上一主題|下一主題