用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 請問有無人收到APA的信?
樓主: 自由行07
go

請問有無人收到APA的信? [複製鏈接]

靜候佳音!
祝各位被取錄的都獲分派心儀的老 師。
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

Hi bebebe12345,

Pls check PM, thks.

bbmummmy

原帖由 bebebe12345 於 10-7-25 09:57 發表
靜候佳音!
祝各位被取錄的都獲分派心儀的老 師。

我都想知道是那一個program咁早已經知道結果呢?如果不介意的話,可否分享一吓。

原帖由 bbmummmy 於 10-7-25 01:03 發表
今日終於收到取錄信.

請問是什麼時候注冊? 我也是星期六去旅行, 要下星期三才回來, 如果有幸入選, 希望不會錯過了注冊日.

原帖由 bbmummmy 於 10-7-25 01:03 發表
今日終於收到取錄信.

TO ALL,

今個星期大家應有結果, 祝如願!

Pls check email, thks.

bbmummmy

原帖由 busybusy 於 10-7-26 17:10 發表
請問是什麼時候注冊? 我也是星期六去旅行, 要下星期三才回來, 如果有幸入選, 希望不會錯過了注冊日.

可以打去問下,應該好易商量架......

註冊在 8月13日或前寄有關文件及學費.

原帖由 busybusy 於 10-7-26 17:10 發表

Thanks  bbmummy!

原帖由 bbmummmy 於 10-7-26 17:21 發表

原帖由 bbmummmy 於 10-7-25 16:15 發表
Pls check PM, thks.
bbmummmy

恭喜!恭喜!最難的一系吧!
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回
日誌:https://www.edu-kingdom.com/home.php?mod=space&uid=90923

//www.edu-kingdom.com/?fromuser=bebebe12345

原帖由 bbmummmy 於 10-7-26 17:21 發表

新生都係?

是呀! 新生也是8月13日注冊.

好開心!今天收到了apa的offer letter, mj301-violin.

它是說要交了學費才告知teacher arrangement.

還有, 為什麼分major violin or minorviolin?

我女兒是major violin .

原帖由 Sindy 於 10-7-27 04:24 發表

新生都係?

原帖由 busybusy 於 10-7-28 16:06 發表
是呀! 新生也是8月13日注冊.

好開心!今天收到了apa的offer letter, mj301-violin.

它是說要交了學費才告知teacher arrangement.

還有, 為什麼分major violin or minorviolin?

我女兒是major violin .

...

應該major=主修
我係mj101 violin,
請問有沒有人知道信上既musicianship level係咩?
同埋信上會不會講分派邊個老師?
我封信沒有講過幾時上堂,邊個老師,
諗下又唔放心,
怕分俾一些唔好既老師,
本身唔係好想去apa,
見到佢封信只係叫人交錢更加唔想去

那主修和副修上課有什麼不一樣.

原帖由 chai2010 於 10-7-28 16:46 發表

應該major=主修
請問有沒有人知道信上既musicianship level係咩?
諗下又唔放心,
怕分俾一些唔好既老師,
本身唔係好想去apa,
見 ...

原帖由 busybusy 於 10-7-28 17:20 發表
那主修和副修上課有什麼不一樣.

呢層我唔知

原帖由 chai2010 於 10-7-28 16:46 發表

應該major=主修
諗下又唔放心,
怕分俾一些唔好既老師,
本身唔係好想去apa,
見 ...

musicianship係集體音樂課,係咩我唔知,我女無上..本來今年有,但我地要求唔升班住,所以今年唔join呢樣都係....

你交左錢,佢再有information比你,幾時上堂係同老師自己約的....你打電話去jr music program度問下,睇下佢知唔知安排左老師比你未........

原帖由 Sindy 於 10-7-28 18:26 發表

musicianship係集體音樂課,係咩我唔知,我女無上..本來今年有,但我地要求唔升班住,所以今年唔join呢樣都係....

你交左錢,佢再有information比你,幾時上堂係同老師自己約的....你打電話去jr music program度問下,睇 ...

諗下都係唔去好
其實本身個老師好好不過一堂好貴,
apa一年得戈30堂(?), 雖然apa(25800除30)平d,
聽講apa有些老師幾好,
依家考到又怕分派既老師唔好

原帖由 chai2010 於 10-7-28 18:37 發表

諗下都係唔去好
其實本身個老師好好不過一堂好貴,
apa一年得戈30堂(?), 雖然apa(25800除30)平d,
聽講apa有些老師幾好,
依家考到又怕分派既老師唔好

但係佢地除左教琴之外,仲有好多野係私人老師做唔到既音樂培養,一係你問多d呢度入左既家長先喇,我又比唔到咩經驗你,我女入左只係一年

恭喜!恭喜!在這假期好好享受這份喜悅!
Junior ................ MJ101能入,絕對值得高興!
囡囡在這個課程考Violin 自然Major Violin。
獨樂樂 - 自己聽音樂
眾樂樂 - 大家都快樂
三思而行、百折不回

原帖由 Sindy 於 10-7-28 18:44 發表

但係佢地除左教琴之外,仲有好多野係私人老師做唔到既音樂培養,一係你問多d呢度入左既家長先喇,我又比唔到咩經驗你,我女入左只係一年

今日同亞miss講,
佢話apa一般, 又冇得選老師, 大課教d樂理又低能, cocert又一定要用apa既伴奏, 一年得30堂...etc(講到apa好差啦總之)
想問家長們apa既大課大概教咩??
唔知選邊樣, 兩樣一起上又好貴
‹ 上一主題|下一主題