用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3) ...
樓主: Pochacco2001
go

讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3) [複製鏈接]

我尋晚要返church做d嘢, 返到屋企阿囝都已經飲緊奶差不多瞓囉... 無同我mention過啊

原帖由 ckckcktina 於 09-6-4 10:07 發表
jelly,

你仔尋日返家有無叫話要祈禱呀? 我女返來話老師叫佢地祈, 今日無落雨, then佢地先有得出去玩. 不過阿女尋日訓左都無祈到 今日個天氣都係麻麻地. 唔知佢地有無取消呢? ...

醒目開學勳章 王國長老

各高班家長,

今個星期六就係派彩既日子啦. 我祝各位能派到心儀既小學比小朋友.

記住天父會為各小朋友揀選一間合適的小學.

轉眼又一年. 舊年呢個時份真係覺得時間好磨人. 唯有不停咁祈禱去令自己堅強d .今年我會為你們各人祈禱. 大家努力啊!

看看你們會否有人能同我個仔做同學啦

主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

醒目開學勳章 王國長老

BoBo (Wendy),
報告下先. 星期日既比賽, 亞仔佢拎唔到獎呢. 因各比賽健兒既質素實在很高啊.   佢地真係做得好好.

我覺得佢拎到經驗我已好滿足啦. 黎緊為7月考章努力啦.

我想問下你女女比賽時, 楊教練會否去提點下佢地呢?

因我見各教練會留意住自己教開既小朋友. 差唔到到佢地時會再三提點下. 我覺得唔錯喎

你地那天有冇睇表演. 我見有位男仔, 佢手呱起 "展". 做自由體操同埋踏板做得好好睇啊. 亞仔睇到眼都唔眨呢
主愛我

JoJo

唔緊要啦, 叫小師巳下次再努力啦. 南華嗰邊應該唔係7月份考章, 我記得舊年係10月或11月考既.

嗰日比賽小姐仔兩個教練都要負責另一面既平衡木, 所以冇咩時間現場提醒佢, 平衡木嗰時有婷姐姐同馮教練提吓佢都好d, 自由體操時d教練佢都唔識, 加上現場其實都好嘈, 所以小姐仔連評判叮咗佢都唔知, 不過都叫做齊動作, 但係唔靚, 俾評判扣晒分, 不過佢既表現我都好滿意.

我哋有睇表現呀, 小姐仔睇到定咗型呀, 返到家由話要表演比我睇喎

原帖由 JoJo 於 09-6-4 14:29 發表
BoBo (Wendy),
報告下先. 星期日既比賽, 亞仔佢拎唔到獎呢. 因各比賽健兒既質素實在很高啊.   佢地真係做得好好.

我覺得佢拎到經驗我已好滿足啦. 黎緊為7月考章努力啦.

我想問下你女女比賽時, 楊教練會否 ...

JoJo

剛問過老師, 今年得1間小學(聖心)可以參觀咋, 唔知軒官有冇開放日呢, 9月就要選校, 真係頭痛

醒目開學勳章 王國長老

BoBo,
原來係咁. 可能南華個邊考章時間唔同. 因年年個仔都係7月到就考章啦.

小姐仔好攪笑. 睇完又要做一次過你睇呀

原帖由 BoBo1021 於 09-6-4 21:37 發表
JoJo

唔緊要啦, 叫小師巳下次再努力啦. 南華嗰邊應該唔係7月份考章, 我記得舊年係10月或11月考既.

嗰日比賽小姐仔兩個教練都要負責另一面既平衡木, 所以冇咩時間現場提醒佢, 平衡木嗰時有婷姐姐同馮教練提吓佢都好 ...
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

BoBo,
係舊年12月因有聖誕聯歡會. 就開放左比人入去玩遊戲, 而係剛剛的4/5月, 聽亞仔講話有幼稚園黎參觀過.

我唔知黎緊仲會否有開放日喎.

不過因軒上同軒下是不同學校 (校長不同, 行政管理也不同. 大家只共用一個校舍). 我諗你先要諗清楚你想揀上午/下午校先啦.

原帖由 BoBo1021 於 09-6-4 21:40 發表
JoJo

剛問過老師, 今年得1間小學(聖心)可以參觀咋, 唔知軒官有冇開放日呢, 9月就要選校, 真係頭痛
主愛我

JoJo,
Thanks

原帖由 JoJo 於 09-6-5 09:19 發表
BoBo,
係舊年12月因有聖誕聯歡會. 就開放左比人入去玩遊戲, 而係剛剛的4/5月, 聽亞仔講話有幼稚園黎參觀過.

我唔知黎緊仲會否有開放日喎.

不過因軒上同軒下是不同學校 (校長不同, 行政管理也不同. 大家只共用一 ...

醒目開學勳章 王國長老

各位,
得知明日開始全港學校停課14天. 未知高班的畢業禮點呢? 我有點擔心.

我仔仔剛考緊試. 考左一半. 點知停課. 都唔知點算?
主愛我

JoJo,
高班畢業禮點就未知, 不過低班參觀小學就取消咗啦.

原帖由 JoJo 於 09-6-11 14:37 發表
各位,
得知明日開始全港學校停課14天. 未知高班的畢業禮點呢? 我有點擔心.

各位

收到班主任電話未, 記住明天攞功課啦.

hello!

今日收到通告, 話高班畢業禮會如期舉行, 其實我都幾期待我仔仔係畢業典禮上嘅表演, 之前果一星期, 佢話日日都去綵排, 返到嚟又係度唱歌, 好想睇下佢練習嘅成績!

好可惜, 19/6 嘅生日會取消左, 我仔仔好期待呢個生日會(因佢都係8月份), 佢係幼稚園生活最後一個生日會都取消

原帖由 JoJo 於 09-6-11 14:37 發表
各位,

JoJo,

咁學校有咩安排? 幾時再考過呀? 會唔會遲d要再溫習過呢?

我剛收到小學寄來的資料, 下個月就開始就有d activity, 我心情都有d緊張, 哈哈!!

係呀, 畢業禮應該如期舉行, 所以低幼班要30/6先復課呀, 真係悠長假期

唔知生日會會唔會改期, 補番呢

醒目開學勳章 王國長老

mandyyuen,
那天收到通告. 一復課就會考埋餘下的科目. 今天更在校網 d/l 工作紙添. 好彩只係每科兩張 je. 因我知其他學校係好多功課 (好能因應要考埋試啦)

我都擔心畢業禮會因此而取消. 好彩冇je. 咁我晚上我可以見到各人了.

原帖由 mandyyuen 於 09-6-13 01:21 發表

JoJo,

咁學校有咩安排? 幾時再考過呀? 會唔會遲d要再溫習過呢?

我剛收到小學寄來的資料, 下個月就開始就有d activity, 我心情都有d緊張, 哈哈!!
主愛我

原帖由 JoJo 於 09-6-13 22:46 發表
mandyyuen,
那天收到通告. 一復課就會考埋餘下的科目. 今天更在校網 d/l 工作紙添. 好彩只係每科兩張 je. 因我知其他學校係好多功課 (好能因應要考埋試啦)

我都擔心畢業禮會因此而取消. 好彩冇je. 咁我晚上我可以見 ...

JoJo,
那天畢業晚會, 你都會去嗎? 那到時見啦!!

jojo,

你地仲要考返呀? 我地唔駛囉, 我女考淨2科, 英 & 數 都取消左, 唔駛考, 都唔知佢地點計分添. 我女超爽呀!  

高班畢業禮如常進行, 你來唔來呀?

bobo,

應該無得補返生日會囉. 要等9月開學先再有啦.  

JoJo

上個Fri係唔係撞見你呀, 如果係就真係唔好意思啦, 我掛住同小姐仔鬧緊交, 忙記咗打招呼添.

Tina

今年最後一個生日會都要取消, 真是可惜.

希望如期復課啦, 否則, 就真係悠長假期啦
‹ 上一主題|下一主題