用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 天主教聖瑪加利大幼稚園 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3) ...
樓主: Pochacco2001
go

讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3) [複製鏈接]

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3)

早晨 JoJo,

好期待星期六的旅行,好彩天文台話果日只係天陰多雲,短暫時間有陽光。 落雨就唔好玩啦。

Re: 讀'聖瑪加利大幼稚園'家長入來傾傾啦!(PART 3)

唉...我個女上星期四/五發燒都無返學, 尋日放學返黎又燒過, 佢今個星期唔好番就去唔到大棠荔枝莊  

jojo

我老公唔去, 邊個同我睇住個女  

醒目開學勳章 王國長老

dorchiu,
咦.. 你女女發燒.. 不如你比佢休息多兩日再睇下點啦. 有冇睇醫生呀..

小朋友發燒, 辛苦埋你呀. 你又陀住個B
主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

dorchiu,
希望你囡囡快D好返!可以到時一齊去旅行!
祝她早日康復!
------Pochacco2001(Ming)------

jojo,

我個仔有食vit. c 同魚肝油丸架嘞! 我仲同佢睇埋中醫調理身體嘞! 而家要搵d食療, 睇下可唔可以令佢身體強壯d啦!
[quote]
JoJo 寫道:
mandyyuen,
你仔仔有冇食維他命/司各脫個d 呢?

pochacco 2001,

你會俾咩你小朋友食呢? 可否話我知, 等我參考下! 我個仔已食緊 vit. c & 魚肝油丸嘞![quote]
Pochacco2001 寫道:
mandyyuen,
小朋友病痛多好正常的!唔好太擔心!不過你平日真係要多D俾D維他命他食呀!

mandyyuen,
你問我俾甚麼囡囡食?我平時都係記得先俾的,有時食魚肝油丸,有時食維他命C,有時食藍莓素!
------Pochacco2001(Ming)------

Hello 大家好 我有一排無上嚟啦.

星期六就係學校旅行大日子, 諗起都有d緊張, 都唔知有幾多年無參加過依樣形活動, 希望那天知醒起身(囝囝返開下午班), 相信那天一定會很熱鬧.

今晚老公問起"駛唔駛帶d零食比囝囝", 吓 ..... 乜要架咩(我都無諗過), 好采佢提下我咋, 我依個做媽咪嘅真大頭蝦

醒目開學勳章 王國長老

anny,
你有冇收到學校通告.. 記得.. 要帶水呀. (呢樣好重要)..仲有衫呀..  因成個山頭咁玩法.. 一定會好大汗.. 要帶衫替換呢

仲有.. 因呢幾日有雨, 個地會濕, 仲有蚊蟲會係雨後出現. 記得帶防蚊膏, 蚊貼, 蚊機呀.. (我既防蚊三寶)..  
主愛我

聽日我坐3 號車, 你地可以主動同我打招呼, 我估冇乜幾多個大肚媽媽  

jojo

多謝提點 -- 防蚊三寶  

要著校服, 帶底衫換都夠  

醒目開學勳章 王國長老

dorchiu,
我相信帶底衫都夠換呀..  

不過怕太熱囉.. 我個仔都幾大汗..  

我坐7號車呀
主愛我

JoJo,
你記住明天相認o左邊個再話我知呀?因為我未必知邊個打邊個,你會比較熟d!

dorchiu,
我明天見到你一定會叫你的!

醒目開學勳章 王國長老

各位,
早晨..

星期六真係天公造美.. 咁好陽光比我地今次既親子大旅行. 你地enjoy嗎? 有冇玩騎馬? 有冇玩繩網呢? 我就熱到要去買雪條食呀.   仔仔就好enjoy呢..

dorchiu,
我有留意去搵你.. 凡係大肚婆都望下.. 但好似唔多見到你喎.. 因3號車係學校個邊集合. 我睇唔到你呀.   
主愛我

Hi all,

星期六我囝囝玩得好開心, 估不到佢竟然夠擔玩繩網, 返到屋企仲不停講, 星期日一起身, 就同我講要再去 .....

其實今次旅行, 最深體會係我好欣賞依間學校嘅學生  

- 玩繩網嗰陣, 我囝囝好慢, 最初後面無人, 後來大排長龍, 但d小朋友都無比壓力我囝囝, 耐心咁慢慢等 ....  

- 後來囝囝玩得興起, 唔願落嚟, 仲想再爬上高嗰段繩網, 就喺我哋氹緊個囝嗰陣, 等然有個高班姐姐走過來叫我囝囝個名, 知道乜野事之後, 就幫手叫我囝囝落嚟, 解釋比我囝囝知點解唔上得去, 但我囝囝好固執, 一陣之後個高班姐姐落咗去, 一會兒後佢又返嚟睇下我囝囝落嚟未, 然後又再幫手氹我囝囝, 又鼓勵佢慢慢落嚟, 到我囝囝落咗嚟之後, 個姐姐就好快咁繼續走去玩, 我覺得佢好有責任感, 好叻, 玩之餘都會照顧d幼班小朋友, 可惜我無留意佢叫乜野名(當時淨係掛住氹個囝)  

醒目開學勳章 王國長老

anny,
小朋友經過一個學期, 係會成長左..

遲d 你去觀課時可能仲有驚喜呀

呢度d 小朋友學識耐心等待, 互相幫助, 仲有高班姐姐/哥哥係會照顧幼班既小朋友呢
主愛我

星期六嘅旅行真係好開心, 我個仔都有騎牛牛車, 我見到好多小朋友都有騎馬仔, 不過我仔仔好驚, 唔肯騎呢   仔仔仲玩左撈魚仔, 但佢撈唔到呀, 不過果度都送左2條魚仔俾佢呀, 我返左屋企之後, 仲特登買左個魚缸仔俾佢, 但今日有一條死左呀

係果日, 我仲見番好多年冇見嘅boss & 佢太太 & 佢女女, 不過我唔敢相應,怕佢已經唔記得我     世界真細小呀!!

dorchiu,

我果日都見到幾個大肚媽媽呀, 你係唔係話你自已著多左衫果個呀! 我好似記得你女女個樣呀!

各位,
你們好呀!星期六那天,我囡囡都玩得好開心呀!d小朋友精力真係好好!我當日下午立即回家要沖涼'訓教',但我囡囡都無訓,仲向屋企不停玩,我都好佩服她!

醒目開學勳章 王國長老

Pochacco,
嘩.. 乜咁似我個仔.. 佢上到車都冇訓.. 返到屋企, 即同佢沖涼, 我老公就即刻暈左 (訓著).. 但我個仔仲好有精力咁話要同我洗衫    攪左一大輪.. 結果我要佢晚上8點半訓.. 佢即訓著..     
主愛我

醒目開學勳章 王國長老

主愛我
‹ 上一主題|下一主題