用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 浸聯vs仁紀
go

浸聯vs仁紀 [複製鏈接]

苦惱中。請指教。感謝。

2    0    0    0

引用:Quote:Mikiwong+發表於+16-7-2+14:09+我會

原帖由 miriam 於 16-07-02 發表
點揀由返當事人決定啦, 兩區利弊都解釋左, 等佢自己諗.
應該決定咗啦

醒目開學勳章 王國長老

Mikiwong 發表於 16-7-2 14:09
我會揀浸聯,學生家庭背景較好。
點揀由返當事人決定啦, 兩區利弊都解釋左, 等佢自己諗.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

任何非 PM 形式查詢一律不回

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

醒目開學勳章 王國長老

chocolatebean 發表於 16-7-2 14:11
點老點呀?點解唔計埋直資條數?講緊入SPCS,DGS,YW喎!

你CHECK清楚先講啦!
唔好勞氣~~

加埋直資一定係浸聯好過仁紀, 荃灣區輸在校網極差, 有能力既學生都會揀直資唔等派位.

我呢 d 莫財之人咪等派位囉.
任何人士未經本人同意不得轉載本人所發表之文章到任何媒體 (包括報章、雜誌及網站)

各位~~~我唔會介紹補習社或興趣班, 唔使 PM 問我呀, 我係唔會覆架~~~

Samgorhi 發表於 16-7-2 06:35
「我就比較懶喇, 睇返 hkpapa 所做資料, 呢兩年仁紀 B1% (官津) 都高過浸聯.」

得呀,版主今次掂啦!而且 ...
點老點呀?點解唔計埋直資條數?講緊入SPCS,DGS,YW喎!

你CHECK清楚先講啦!

回覆:miriam 的帖子

我會揀浸聯,學生家庭背景較好。

醒目開學勳章 王國長老

Samgorhi 發表於 16-7-2 12:16
又一嗰仁立fans... 何必呢?
仁立 fans 又如何, 佢既回覆無問題啵.

醒目開學勳章 王國長老

Sallymui 發表於 16-7-2 08:56
浸聯校舍,冇得輸。
如果住葵青,可以揀浸聯,中學用住址揀番葵青校網
住葵青揀浸聯退可守, 就係升中大抽獎時轉返用葵青區校網.

醒目開學勳章 王國長老

gracelam 發表於 16-7-2 08:25
葵青區中學網好。 所以仁紀升band1中派位數字多數入嘅係津校。
荃灣區中學網極差,所以浸聯band 1生多數考 ...
正正係荃灣校網極差, 所以好多小學校長都會叫家長報埋直資或跨區, 就係唔想困獸鬥下連升中派位 % 都影響埋.

但有幾多個家長真係會係自行時跨區, 識唔少明知係唔夠位都要自行兩間都係返晒荃灣.

引用:浸聯校舍,冇得輸。如果住葵青,可以揀浸聯

引用:Quote:原帖由+Sallymui+於+16-07-02+發表浸

原帖由 晴晴小B 於 16-07-02 發表
仁紀校舍好似仲新
yes. 浸聯明年係20週年校慶,仁紀係千禧校舍,一定新過浸聯。

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

原帖由 Sallymui 於 16-07-02 發表
浸聯校舍,冇得輸。
仁紀校舍好似仲新

浸聯校舍,冇得輸。

引用:咁即係奌 +

原帖由 housewife1314 於 16-07-02 發表
咁即係奌
葵青區中學網好。 所以仁紀升band1中派位數字多數入嘅係津校。
荃灣區中學網極差,所以浸聯band 1生多數考直資或自行揀外區入讀,留在荃灣區等派位唔多,只看升讀band 1中(包括直資)人數,浸聯係比仁紀好少少。 即band 1生人數浸聯係多少少

都係嗰句,最後唔好留响荃灣區抽中學,其實兩間都係相差唔太遠!!

教養孩童,使他走當行的道, 就是到老, 他也不偏離!

引用:唔係唔信呀。係唔明。即㨂仁纪? +

回覆:Samgorhi 的帖子

唔係唔信呀。係唔明。即㨂仁纪?

引用:咁即係奌 +

回覆:Samgorhi 的帖子

咁即係奌

引用:Quote:chocolatebean+發表於+16-7-1+21:27+

‹ 上一主題|下一主題