用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 迦密愛禮信小學 大圍迦密愛禮信小學功課, 測驗, 考試
樓主: garynatalie
go

大圍迦密愛禮信小學功課, 測驗, 考試 [複製鏈接]

迦密超多功課, 日日做到死, 由期升上高小後, 更谷得勁, 臨考試前係咁吹谷默書, 測驗, 完全無時間溫考試, 仲之一句, 辛苦大人, 更加辛苦小朋友

那迦密大約8 - 14樣, 比其他小學多功課, 或是差不多? 迦密是否特別谷?

引用:-想請教大圍迦密愛禮信小學谷嗎?+-功課,+測

原帖由 garynatalie 於 14-09-17 發表
-想請教大圍迦密愛禮信小學谷嗎?
-功課, 測驗, 考試多嗎?  
-學生算是快樂學習嗎?
功課每日平均8-10樣~ 最多試過14樣(包括默書改正、2-3樣抄寫)但專心做2個鐘內一定完成~ 每星期都有中默、英文就小測默書間住(小一默書、小測無咁多)考試1年4次~ 老師有愛心~ 小朋友係開心既~

我女初入學,佢暫時話功課唔多,每星期都有小測或默書,考試一年四次算多,但未知考試範圍多唔多

我問佢返學開唔開心,佢答我開心但又話d小朋友好嘈好煩,有邊間小學唔係咁?其實佢自己都係嘈個批

佢話老師好惡,會罰小朋友企,因為佢係同幼稚園比,以前跩老師會揇住佢地穩定情緒先講道理,我覺得小學跩會罰好正常
教養孩童,使他走當行的道,就是到老他也不偏離。
Learning to Read, Reading to Learn.
‹ 上一主題|下一主題