用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 York Special Case既briefing
樓主: koey329
go

York Special Case既briefing [複製鏈接]

回覆:koey329 的帖子

York行政都真係幾混亂喎!不過我老公好鐘意York,因為語境好,學校環境又吸引,唔敢想像如果突然有offer 會點同佢講行政混亂,我估佢會無咩感覺,因為無新身經歷過

回覆:crystalizedme 的帖子

我上1130堂pg ar! 我之前無交過其他學校pn錢, 但依家仲諗緊報唔報佢pn, 不過好大機會會報。

引用:York行政都真係幾混亂喎!不過我老公好鐘意

原帖由 swarovski2011 於 15-07-03 發表
York行政都真係幾混亂喎!不過我老公好鐘意York,因為語境好,學校環境又吸引,唔敢想像如果突然有offer 會 ...
如果講語境,我覺得好多學校其實同york差唔多,甚至好過york,例如boxhill,galilee (GIS)。只係我覺得york個教法可以令小朋友好容易學習,上左大半年york既pg,睇得出york係有用心思去製作教材既,咁當然都好睇彩數個老師同助教掂唔掂啦。因為york個教法係遊戲中學習,而且不斷重複咁去做,又會用返D兒歌去同小朋友互動,小朋友上得3,4個月係會真係有明顯既進步同投入感。再者york我個人認為york都叫做有名氣,以私校黎講其實又真係唔算貴,D人成日話佢commercial,其實york真係唔會迫你去join佢D野,因為之前我諗住join多佢一個月pg,已經比曬票york都可以比我withdraw返。我自己最buy係york會指導你去報公開試,唔洗自己盲中中周圍搵。所以你老公like都無可厚非,只不過要適應york既隨變功能囉,要本身個人無乜所謂先得

引用:York行政都真係幾混亂喎!不過我老公好鐘意

原帖由 swarovski2011 於 15-07-03 發表
York行政都真係幾混亂喎!不過我老公好鐘意York,因為語境好,學校環境又吸引,唔敢想像如果突然有offer 會 ...
我地呢D無join special case pg既,應該唔會忽然有offer架喇,除非你寫求位信,因為我之前打電話去問有無位,個小姐講到D application已經唔會再翻兜,入曬倉咁款。我都已經比曬另一間pn錢,因為我係6月先apply pn,但學校仲offer到am位比我,我都真係唔好意思唔讀,寧願試下復活戰好過。

回覆:koey329 的帖子

Thanks for your sharing希望易d入到不用等咁耐啦

回覆:York Special Case既briefing

唔知上workshop係咪真係有出年k1位呢

引用:唔知上workshop係咪真係有出年k1位呢 +

原帖由 huggiesbb 於 15-07-03 發表
唔知上workshop係咪真係有出年k1位呢
無寄望就無失望,先當去york見識下無offer先,其他幼稚園照報,多幾個offer比自己揀下無蝕底,咁會穏陣少少

我本身都好鍾意York, 但就好唔明佢d奇怪招數,要上workshop(是否聽校長偉論?),做project, 就預先批個k1 位俾我。我衰d咁諗,係唔係13年冇雙非,少左人入學,要早d secure 入學人數呢?

回覆:貝珠 的帖子

我朋友早兩年(2013)都已有咁嘅安排,應該唔係你諗嘅原因

我都上緊佢個special pg (11月細B), 請問係咪唔會再有電話 cfm K1 offer 0架喇?

引用:我都上緊佢個special+pg+(11月細B),+請問係

原帖由 HYCC 於 15-07-10 發表
我都上緊佢個special pg (11月細B), 請問係咪唔會再有電話 cfm K1 offer 0架喇?
我估上緊special pg既佢會直接比K1 offer你,但詳情最好問返york,都係果句:york每分每秒都會轉

引用:我本身都好鍾意York,+但就好唔明佢d奇怪招

原帖由 貝珠 於 15-07-03 發表
我本身都好鍾意York, 但就好唔明佢d奇怪招數,要上workshop(是否聽校長偉論?),做project, 就預先批個k1  ...
想問吓,你地workshop收到D乜offer,我係主流班,有冇人收到international stream?

我收到international pm

引用:我收到international+pm +

咁好有國際班offer嘅點先有國際班offer呢?

你first language 是英文/國語嗎?

回覆:swarovski2011 的帖子

我家老人家係主要照顧者,說普通話的

可能因為咁而俾國際班

引用:我收到international+pm +

原帖由 貝珠 於 15-07-10 發表
我收到international pm
請問有無人知montessori section AM 雙語幼兒班,即係咩班?係咪即係唔係英普呢?

引用:Quote:原帖由+貝珠+於+15-07-10+發表我收到

原帖由 koey329 於 15-07-11 發表
請問有無人知montessori section AM 雙語幼兒班,即係咩班?係咪即係唔係英普呢?

...
雙語即係主流班呀

‹ 上一主題|下一主題