用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 基督教時代幼兒園﹝銅鑼灣﹞
樓主: fatty126
go

基督教時代幼兒園﹝銅鑼灣﹞ [複製鏈接]

Re: 基督教時代幼兒園﹝銅鑼灣﹞,

MrsTing 寫道:
我個仔今年11月先2歲, 會唔會太早番學, 我好驚佢唔肯番學, 因由出世到宜家都係我湊佢, 如我唔陪佢番學, 我驚佢要喊住走呀!! 宜家我教緊佢介片, 但佢抗拒, 一同佢除片佢就好驚, 我宜家都唔知點算??

其實剛剛上學是循序漸進式,你頭幾日如可以安排,可以陪小朋友上堂。
你可以參考頁首的頁面,內裏很多家長也提及過。
另外這間幼兒園上上下下都很愛小朋友,無微不至,你一定要體會下。
TEVA

kimmyshy 寫道:
自然媽:

我有同映君報水上安全章,你呢?

映君媽

映君媽:

我個日當然會出現,而且會變身,請拭目以待!

自然媽   
TEVA

柏豪媽:

其實我因為掛住上網,四更未訓,上午吾願起身,
所以忍痛比工人湊自然。   

自然媽 :evil:
TEVA

bullbull & yuenwa,
真係唔該哂你地呀!!
我都想約個時間上去睇下, 但要睇下我老公d排放幾點??
因佢係番夜班, 有時做到6-7pm, 我同佢講完就會約賣時間睇下o家喇!!

yuenwa,
你真係好記性, 我之前係問過你有冇pampers印花黎換野..
但我打去個間shop佢話冇貨, 又唔會再番貨so冇得換. 如我再有需要先問你啦, thank a lot

自然媽,

我已經收到你的日誌,唔該晒~~
原來你都掛住上網,哈哈...我自己都會架,有時上到一點才瞓。不過而家因為要湊ryan返學,所以我都要早瞓,少左上網喇。又或者係睇多過回應。

Mrs Ting,

你唔好咁客氣。最好都係你自己親自上去睇下環境,先決定比唔比小朋友讀喇~~
妹妹七個幾月,重21磅

sammili,

已經幫你買了兩份喇~~明日返學校比你啦!

妹妹七個幾月,重21磅

sammili,

我睇到永安26號才開始減價呀。不過可能25號會先去一次,揀定D貨再叫佢地留起等我26號才去比錢。上年我都係咁架,因為到正日去實揀唔到野同埋亂晒大籠~~~
Hm...我原本約了健身教練26號,要打比佢改期先,掃平貨緊要呀!哈哈....   
妹妹七個幾月,重21磅

bullbull,
若果可以keep,咁我地就25號食完早餐去la.....

sammili,

好丫,我地就25號出發~~~不過我上次係全部買晒BB用品,所以可以比嬰兒部門個counter keep住,但其他部門我就唔知喇!
妹妹七個幾月,重21磅

sammili,

不好意思呀, 明日不能跟你一起去永安,因為Ryan仔現在感冒,明日會留在家中休息。
妹妹七個幾月,重21磅

bullbull,
唔緊要,因我都買左個潛水鏡,查實我都冇乜特別野要買...
ryan睇左e生未ar?冇事ma....

sammili,

Ryan仔已經好番好多,只係昨晚佢鼻水開始多,同埋個身好「興」,但發唔出燒,我怕佢係作感冒,所以就即時帶佢睇醫生囉。醫生都話佢有少少感冒,但不算太嚴重。所以今日我就唔帶Ryan仔返學等佢可以休息下~~~明日Ryan仔就會返學喇~~~
到下午我媽咪幫我睇住Ryan仔,我就拿拿林去永安揀野囉~~~係永安嬰兒部我仲見到丘淑貞同佢個司機,佢真人好靚又好好禮貌仲好瘦,一D都唔似生左兩個小朋友喎。
妹妹七個幾月,重21磅

bullbull & sammili,
我個仔下1星期便1歲, 想問時代幼兒園幾時需要報名? 另幾時會interview? Thanks~  

貝太,
1歲都未夠,唔洗咁快報,到佢2歲前幾個月報都未遲。

bullbull,
呢幾日病到我死死吓,燒咗2日,所以我都係叫工人凑松松返學。

sammili,
Thanks ~  
我見好多bk媽咪話1歲就要報名, 我驚我呢個大頭蝦媽咪遲左報, bb報唔到幼兒園就弊啦~ 另外我想請教下你, 我個仔04年6月出世, 係咪06月9月入幼兒園呢? 咁如果幼稚園, 係咪都係得9月至入得學架?

貝太,
其實間間幼兒園唔同,有d出名d或者名校就要早d報,甚至有d bb未出世就報,但時代幼兒園d位就冇咁緊張,若你仔04年6月出世,你可8月or 9月入學,以我女黎講,佢04年3月出世,我就打算比佢06年4月入學,即比佢讀一年再多幾個月,若你仔真係打算下年讀呢間,我女好大機會同你仔做同學,但幼稚園你就要等多1年先入得,因幼稚園最少係要2歲8個月先入得,幼兒園就2歲可入學。

貝太,

其實Sammili都講晒比你知喇。不過你記得最好親身去睇下環境先喎,覺得適合你個小朋友才報名吧!

sammili,

你冇事嗎?最近流感好勁你要多點休息吧。另外想話你知ryan仔這個星期都不能返學,因為佢都被流感所害   ~~我星期日淩晨才送他到急症室。醫生話因為過濾性病毒感染令到Ryan仔腸胃炎攪到個肚痛到抽筋,咸到傻左  :cry:  :cry:。到今日就開始襲擊皮膚令到全身長滿紅點,醫生話只要等約一個星期便會自行痊癒。所以這個星期我邊度都唔駛去,要睇住囝囝,佢因為病所以情緒起伏得好犀利,以前從未試過會話打人,今日係醫務所居然對住個小朋友講「我打你架」,嚇到我丫...入到去醫生房即時問醫生Ryan仔係唔係有問題? 醫生話因為佢自己覺得好唔舒服,所以才會令到脾氣變差,到佢好番佢就會回覆以前咁。好彩啫 ....嚇到我以為佢病壞左個腦添~~~~
哩幾日我都冇乜點瞓過,眼圈黑到好似熊貓咁~~
妹妹七個幾月,重21磅

sammili & bullbull,

唔該晒你地的意見! 我其實成日都經過時代幼兒園, 但未有機會親自入去睇環境, 要打電話約時間參觀嗎?

貝太,
你最好打電話問吓先,因我知道午飯同午睡時間佢地比較忙,小朋友又瞓哂覺,冇乜好參觀,最好就上午or下午3點後會好d,你可睇到小朋友學習情況,不過你都係打去問吓先la....

bullbull,
松松聽日都唔番得學,因有少少燒,我估都係我傅染比佢,我就慘d,一到夜晚就燒,燒左3日la,瘦左幾磅tim。咁ryan真係要休息吓.....咁最快要下星期一先見......

sammili,

最近真係有好多小朋友病左呀!呢D天氣真係要好小心~~
我今日忍唔住走左去one2free出左部Nokia 6230i呀!而家仲差緊電冇得玩住,好鬼心急呀~~    咁你呢?你睇中左邊部呀?
妹妹七個幾月,重21磅
‹ 上一主題|下一主題