用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 收到考琴成績啦!
樓主: dm1111
go

收到考琴成績啦! [複製鏈接]

回復 100# hyatt 的帖子

阿SIR平時嚟上堂嗰陣, 的確係次次都BAC咁練的, 但我女平時自己一個人練嗰陣呢, 就係ABC咁練的, 加上阿SIR無親口同我哋講話一定要BAC咁考, 所以當時個女想START FROM A, 咁就A囉....殊不知阿SIR原來一直都係諗住BAC....阿SIR話, 個考官係等我女拉晒成首B, 至問佢點解會係拉B唔係拉A的啊!....大約仲有一星期就會知道有無扣分的了!

原帖由 十月媽咪 於 11-11-30 11:19 發表
阿SIR平時嚟上堂嗰陣, 的確係次次都BAC咁練的, 但我女平時自己一個人練嗰陣呢, 就係ABC咁練的, 加上阿SIR無親口同我哋講話一定要BAC咁考, 所以當時個女想START FROM A, 咁就A囉....殊不知阿SIR原來一直都係諗住BAC.. ...

亞囡第一次考? 佢考咩級?

CELLO係第一次考, 所以唔係太清楚情況 (雖然阿SIR好有經驗, 但今次都旗差一著, 忘了溝通)...今次係考三級, PIANO就上年(二年級)時已考三級, PIANO就比較易控制, 因為入考場只係自己一個, 知道自己考邊首先就彈邊首先就是了! 囡囡話, 雖然當時知道自已係報咗ABC, 但因為阿SIR隊個B畀佢先, 所以佢就照拉B....不幸中之大幸係...原本係諗住背譜考的, 好彩阿SIR無啦啦畀咗個譜佢放響佢面前, 咪仲弊, 一個彈B, 一個拉A, 真係想唔死都唔得!

原帖由 hyatt 於 11-11-30 11:28 發表

亞囡第一次考? 佢考咩級?

原帖由 十月媽咪 於 11-11-30 11:36 發表
CELLO係第一次考, 所以唔係太清楚情況 (雖然阿SIR好有經驗, 但今次都旗差一著, 忘了溝通)...今次係考三級, PIANO就上年(二年級)時已考三級, PIANO就比較易控制, 因為入考場只係自己一個, 知道自己考邊首先就彈邊首先 ...

都仲有運行,唔驚唔驚。不過如果冇譜,你個囡見亞sir伴奏彈左b先,我估佢都會拉番b,唔水擔心~

回復 104# hyatt 的帖子

因為B呢首歌, 係我女拉第一個音先, 伴奏至入的, 所以如果無譜, 我女走去拉A先, 就真係出事架喇!

仲有一星期就知道有無扣分了!

原帖由 十月媽咪 於 11-11-30 11:48 發表
因為B呢首歌, 係我女拉第一個音先, 伴奏至入的, 所以如果無譜, 我女走去拉A先, 就真係出事架喇!

哦,明白了,鄧你緊張!
不過我估應該冇事,或者佢扣少少分。

原帖由 十月媽咪 於 11-11-30 09:13 發表
小豆媽,

阿SIR要求高, 我哋壓力大, TT平日響佢面前, 頻頻發瘟, 幸好考試當日, 小姐對住個考官就上咗身, 無理邊個陪佢入去伴奏!...但因為畀考官既考試歌既次序同拉嗰陣有出入, 唔知考官會唔會當TT拉錯歌, 兩首都無分 ...

一萬個放心啦, 呢d係好minor野, 唔會扣分的.
個官係評核個考生水準, 唔係來fault finding.

回覆 14# hyatt 的文章

簽名被屏蔽

回覆 15# fcbttkw 的文章

簽名被屏蔽

醒目開學勳章

原帖由 w.sky 於 11-11-29 23:36 發表
我剛收到亞仔考琴成績單,非常意外,竟然有"叮"到,考試前他還說不想考,所以諗佢最多只有Merit,點知有咁好成績。

恭喜哂 , 知道果一刻真係好開心

醒目開學勳章

原帖由 十月媽咪 於 11-11-30 11:48 發表

希望冇影響考試個分數啦 ,

祝福你 !!!

回復 107# 小豆媽 的帖子

小豆媽,承你貴言!

hyatt & 洛婷,
謝謝祝福!一有消息就上嚟報告!

10月22日考的學生分紙已收到^_^

係? 咁我咪有望響下星期初收到RESULT囉!

原帖由 marcuscyrus 於 11-11-30 18:10 發表

原帖由 十月媽咪 於 11-11-30 18:20 發表
係? 咁我咪有望響下星期初收到RESULT囉!

預祝你地有好成績
次序問題,應該唔會有好大影響^_^

謝謝你! ^^

原帖由 marcuscyrus 於 11-11-30 18:22 發表

預祝你地有好成績
次序問題,應該唔會有好大影響^_^

原帖由 marcuscyrus 於 11-11-30 18:10 發表

Tks for telling me, marcus mama. i may receive it tmr!

囡囡10月20日考3級鋼琴(第一次考琴試),昨天(11月30日)收到成績,Sight Read唔合格 ,總分132,咁當唔當pass

醒目開學勳章

原帖由 tak0clive 於 11-12-1 09:40 發表
囡囡10月20日考3級鋼琴,昨天(11月30日)收到成績,Sight Read唔合格 ,總分132,咁當唔當pass

當然當合格!
恭喜!恭喜!

原帖由 tak0clive 於 11-12-1 09:40 發表
囡囡10月20日考3級鋼琴(第一次考琴試),昨天(11月30日)收到成績,Sight Read唔合格 ,總分132,咁當唔當pass

恭喜恭喜!!
sight reading唔合格但叮,pieces一定又係好高分?
‹ 上一主題|下一主題