用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 寶血幼稚園 跑馬地寶血幼稚園家長會
樓主: pakwong
go

跑馬地寶血幼稚園家長會 [複製鏈接]

Re: 有無05年9月入讀寶血[跑馬地]

Treestore,
我仔校服書包乜都未買ar,你係咪想出讓呀?大約乜野size呀?你總共買左d乜呀?因我上次註冊買校服果日冇去到,所以未買校服,諗住暑假先去買,如果係,計我平d wor......
其實蘇浙都幾好,又有國語學。

蘇浙都係我選擇的幼稚園之一,佢地都收左囡囡架,不過我太喜歡寶血的環境,由於而家蘇浙有的工程做梗,都唔知幾時完工,及兩間學校都要搭校車,所以我都係選擇寶血,希望無揀錯啦。
Treestore 寫道:
係呀!已經買了校服,是男仔呢呀!!(讀下午班)因我先生覺得搭校車始終有危險及時間不好,而上午班又太早(7:45上車),認為只是幼稚園不想小朋友太辛苦,後來決定讀蘇浙囉!非常近屋企。無辦法啦!其實我很鍾意寶血,我講不服他,因他都很有道理。書包校服可以出讓,有興趣嗎?

係呀!寶血最吸引我都是環境, 教學模式, 老師NICE, 制度完善......但想落都是幾遠, 返風落雨就麻煩;而蘇浙就方便,其實也想小朋友學普通話, 亦考慮到寶血每星期只有一堂普通話及英文, 好像少了點, 幼兒班下學期才有,也覺得女仔多過男仔很多, 好像唔係太平衡。 總之各有優點,每人都有不同看法, 大家一定沒有揀錯, 相信自己吧!

up返上來先.
[url=http://www.TickerFactory.com/]

Treestore 寫道:
我都有同感,好似好hard sell   成個會都是重覆又重覆sell間學校有幾好 依家我有好特別原因,可能不會讀, 唔知可唔可以囉返張check   當時真是唔想比,因還未落實,  好彩是開 8月1日 其實所有費用已交, 真是很可惜, 間學校都算幾好, 好嚴謹, 無辦法啦 !突如其來的轉變   

個校長甘修女好好人架, 我上年都係甘, 交晒錢先決定不讀, 寫左封信去同佢講理由, 叫老公拿去, 甘岩見到甘修女, 一齊拿埋張cheque走.

當然果500幾元留位費就無得拿返, 但9月份的學費就拿得返law

我到依家都應該寶血係一間好好的幼稚園

各位寶血的家長,

寶血網已經登左編班的名表啦,大家有無上去睇下呀,我囡囡編左入"下幼孝"班。大家快的上去check下,睇下會唔會同一班呀。 :wink:

幼兒勇B組

sammili 寫道:
幼兒勇B組
毅仔都係啊.
[url=http://www.TickerFactory.com/]

本人發言全部是個人感覺

pakwong 寫道:
sammili /小新媽媽:

我仔仔都係幼兒勇B組      
咁好啊. 大家一齊做同班同學仔.

有無偏心?我要問下爸爸先, 因為係佢帶毅仔去嫁. 你點解咁問啊. 你覺得有啊?

毅仔係小貓組. 你呢?

請問有冇人未交9月份校車費呀?上次我冇交到,唔知幾時可交番呢?
pakwong,
乜個雷老師咁ga,不過我冇上學前班,所以唔知,但遲d會留意o下先得

本人發言全部是個人感覺

其實雷老師並不是那麼差,我的囡囡層經也是她的學生,她好好人,而且教了二十多年,經驗老到,很清楚那些小朋友需要些什麼......是比較嚴格點,但這樣對小朋友未嘗不是一件好事

我囡囡係小狗組,黃老師及黎老師都好好人,完全見唔到佢地有偏心的情形出現。

上星期六最後一堂,學校仲攪左個結業禮,真係好開心呀。

[quote]
pakwong 寫道:
想問你

心花花 寫道:
我囡囡係小狗組,黃老師及黎老師都好好人,完全見唔到佢地有偏心的情形出現。

上星期六最後一堂,學校仲攪左個結業禮,真係好開心呀。

上星期六最後一堂及結業禮, 我老公拍左video比我睇, 見d小朋友真係好開心. 我個仔仲係咁同隔離位個同學仔傾計, 好似好friend咁.

up番上黎sin

仲有一個月多少少,囡囡就要進入另一個階段,我都好擔心囡囡返學會喊好耐 ,又擔心佢搭校車會驚。

雷老師-------我接觸得不多, 不甘講.

but黃老師..........有兩個黃老師, 不知你們講邊個?

我覺得最好係吳老師
‹ 上一主題|下一主題