用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 觀塘區中學Banding,請大家幫忙更進
樓主: bettylam
go

觀塘區中學Banding,請大家幫忙更進 [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 觀塘區中學Banding,請大家幫忙更進

hotdogpapa:
哈哈....
< 淨係喜歡飲可樂! [/quote]>仲有呀!你甘鐘意飲可樂但千奇記住吾好加頭髮一齊飲呀!吾係包你變低能甲白痴呵!有的犯仲全身 癱煥添呀!信不信由得你.

lovebo,
你講嗰d都有揀ar..但係呢d學校好多人放第一位...
我就算擺係後面都無用,實唔入...
唉..算la..都總算交咗la..
而家唯有聽天由命la...
希望入聖保祿

bettylam :

想嚇死“狗”咩!

哈哈.....

醒目開學勳章

Dear hotdogpapa:

<想嚇死“狗”咩!>我講架2件都係真"狗"同真人事實,隻黑狗係我隔離住,而可樂架個案就發生係牢獄中架犯,信不信任得你.

ivythepooh,
我預祝你妹妹入到聖保祿   

係呢, 我想知幾時放榜呀?

Dear Betty

bettylam 寫道:
(無人可以教我放屁,我係吾會放屁架.)  

↑呢句野笑C我喇!
你個仔作文實好好啦!   

係呢, 我想知幾時放榜呀?

7月12日

醒目開學勳章

Dear kimmyandy:

我阿仔呢大半年好喜歡阿女三年級班主任,佢而家做左學校圖書館主任,阿仔成日走去睇圖書,由作文原本60幾分,而家好多時都80幾呀!

士爹拿媽咪:

印象中好似7月12放榜呀!

betty   

Dear Betty

話時話老師d影响力真係好大架!你個仔咁都好丫,我果個仔讀緊三年級,問親佢...佢都係答"你話呢""唔知喎",答左=冇答,佢都懶得"作" 野比我

醒目開學勳章

<
kimmyandy 寫道:
Dear Betty
<話時話老師d影响力真係好大架!你個仔咁都好丫,我果個仔讀緊三年級,問親佢...佢都係答"你話呢""唔知喎",答左=冇答,佢都懶得"作" 野比我
>我阿仔而家都你甘答架,仲有+埋博咀呀!好似佢話我知的野,甘我咪答佢,哦,佢原來整鬼我,叫我,餓餓甘你就去食飯啦!       

dear betty

嘻嘻...你個仔呢招通常係我個大女用架!
你個仔都幾搞笑架喎! 我個大仔呀有次整鬼個細佬,佢叫個細佬睇下佢個petpet係咪污漕左,點知個衰仔大大力咁放屁,搞到個細佬瓜瓜叫 不過我都忍唔住笑c左

seegui

醒目開學勳章

Dear  seegui:

<多左咁多頁以為有新料 原來你係道吹水 [/quote]>係呀!吾好(耳豬)意思呀!的資料更到甘上下,梗係黎個緊張完輕鬆下嘛!吾係點引番你入黎(酸嗒)先得架!hakakaka.... [quote]講笑咋!

betty   

醒目開學勳章

<嘻嘻...你個仔呢招通常係我個大女用架!
你個仔都幾搞笑架喎! 我個大仔呀有次整鬼個細佬,佢叫個細佬睇下佢個petpet係咪污漕左,點知個衰仔大大力咁放屁,搞到個細佬瓜瓜叫 不過我都忍唔住笑c左 [/quote]>係呀!有時都真係廣起的細路當時的笑料都真係忍吾住掩住個咀笑到係樹咳呀!過中苦與樂,你就真係仲多好多添呀!嘩!計起上黎你屋企咪一門五傑羅.真係值得恭喜恭喜呵!     

betty

醒目開學勳章

Dear  kimmyandy:

你知吾知我個小四仔由一年級開始,我就睇邊樣活動野岩佢,學趣味英文,每星期搭地鐵返學校,學左一年,吾返,話吾知人地鬼佬up勿,次次走果時話人地面前話人點解隻眼珠的色同成個樣都甘奇怪,講野又咕嚕咕嚕,好驚喎,喊晒,攪到我係甘sorry,結果放屁,近住學珠算,學左成幾,上堂吾用心,教+一數果時,佢就話悶.要人教乘數,開始深啦!就叫人教除數,教除數佢就話比老師聽,好悶呀!成堂攪攪陣,放隻手指落鉛筆跑度一齊跑,個老師林姐姐,比佢攪到一楝都係,我咪唯有的住佢走羅,成日都係果句,吾讀吾好攪住人地呀嗎?學話劇,套套要做最大粒,話事果個,約果吾係,在埋一邊彈人地做得吾夠好,佢做就好過佢地啦!騷擾情況嚴重,原本都叫佢吾好樣樣學都半桶水,吾好成日放屁,有日去按佢,一個高年班係佢後便好大聲hot佢,而佢就扯住我叫快走的呀!果個好兇架哥哥話,勿勿名,你呀!吾學吾好再攪住晒啦!話劇比賽你一定無份,千奇吾好再出現啦,瘀死呀!咪即刻打比個導師,原來就係做吾到豬腳(主角)喎!仲有呀!毛球啦!返一堂激到我連球拍都掉埋,足球呢!話人地好編佢去守龍門,食波餅,攪屎掍,結果呢!等二輪,掉出局,好啦!同埋個幼稚園一齊入呢間小學架同學學左二年煲冬瓜,同人吵+打架,我煲冬瓜又係半途而廢,補習班補左幾年,呢幾個月轉左係藍田,其實我都覺攪到成家人好辛苦,佢成日攪到8點幾先走得,個人就越來越拓,話我知吾夠精神每堂打幾十個呵欠..仲講的同學見佢成日定晒神仲隻手埋黎上下閃,戥登扮無動於中喎!你話嘔白泡未..

真係吾好意思呀!悶親你添!

所有而家我比左個名叫佢做陳半桶..

betty  

醒目開學勳章

話就五月開始無補習呵!長途拔涉見成績未如理想,諗爆頭星期天自制一份承諾書,要他看清楚條文後在底下簽名確認,他呀!竟然出古或,陣了左個陳字落去,內容大致上在家在校需要守則,在家要按照我的指示,另影印一份交子老師希老師留意在校情況加以溝通更進,如有需要可罰他留堂,他因為極之討厭補習及酷愛電腦,所以我從這二方便埋手,承諾如達到理想成績也會逐步更新資料,每天給他五粒星星,如達理想便在睡前用電腦15分鐘,即一粒星三分鐘,如在家見他有任何沒手尾,粗言穢言,功課未盡全力應付,不負責任,逐樣計,我會每樣扣一粒星.另默書過90分加一粒星.

果日差的比阿仔抽後腳呀!他回家立即問我一粒星有多小分,我好快口爽爽甘答佢一粒星咪有五分鐘羅,衰左,睇住佢隻曳曳眼碌到豬眼甘大粒,鬼死甘開心跟住話,吓!你先頭講勿話!你係咪話一粒星有五分鐘呀!我知佢係度計緊仲即刻想同我講,甘咪即係每日有25分鐘玩電腦啦!仲吾拿拿臨即係截住佢,佢即刻話你先頭講勿野再講一次得吾得,我就唯有見招拆招啦!講左個好鬼死慘慘架大話,我話佢知,自己都知死架啦!掩住半邊咀,我話佢知(一粒冰咪要雪五分鐘羅.捱,急救呀!奇實我都真係要寫悔過書呀! 

發現共同努力下,英文默書96分,加許一粒星,人老了,真沒什麼記性,姊姊放學回來,講了一件事給他聽,他竟然講左句(関人賤呢)!於是我話佢知扣佢一粒星,佢答我無問題呀!我依然都係有五粒呀!我話點解呀!比佢話返轉頭,勿你吾記得左先頭我英文點書加左一粒呀!你咪扣羅,我而家都仲有五粒星呀!

betty  

Dear Betty

咁鬼橋..原來我地都係陳師奶播   
你個仔都學過幾多野架喎,半桶水咪半桶水囉,半桶都好過我個仔丫,叫佢去補習,人地補兩個鐘既o者,佢夠膽死補到人地收工(由4:00pm-9:00pm),我亞哥重笑鬼我,話我比一個人錢,有三個人既時間..超值!冇架..佢同個補習Miss睇下邊個夠耐性囉,最後我同個c仔講,你唔鍾意補既話咁算啦唔駛你補,不過你要下個Exam考得好好睇睇架,如果唔係就要再補習,咁佢都醒呀,考到六七十分番黎(求其合格等我無得嘈),,之前我個仔衰到成份卷做幾題架咋搞到我要見埋校長
至於叫佢學其他野呢,產佢都唔郁呀,佢重笑騎騎咁話...媽咪你又話要慳錢既,唔學慳番幾佰大洋喎!我個仔大大隻隻,又肥肥地,佢最鍾意就係食,又軟皮蛇喎 ,我地叫佢做"陳蛇"囉   

我個細仔就成條排骨咁,可能比亞大仔食鬼埋佢d野啦,平時係屋企就扮哂勁,返到學校就"奄春"咁,有次佢比d同學將佢本手冊"五馬分屍",我問佢有冇同老師講呀,佢話冇喎, 嬲到我CC下 ,到家長日個班主任問我個細仔平時係屋企點,我心諗唔通個仔係學校好洩,點知個班主任話我個細仔平時係學校好靜,言下之意咪話我個仔靜到好似有自閉症    

醒目開學勳章

<咁鬼橋..原來我地都係陳師奶播>吾只呢樣呀!你的仔同我的仔都好屎似呀!你個細仔的性格就似我相公.

我個仔把口都真係激屎呀!岩先講話常識科老師問大便係邊樹出黎,佢竟然吾舉手答(屎忽),攪到成班同學笑到趴左係度..      

點解講講下講左第二d野架

醒目開學勳章

ballwong63

咦!最敬愛架波王63哥哥,勿甘錯檔過黎呢過地盤傾下閒計呀!知你才過八斗,過幾招心得黎啦!

係呀!我地呢個topic大致上都差吾多完滿結束呵!但係我又真係吾係幾捨得関門大吉,甘咪係度同的家長傾下兒女心得羅.

係呢!聽聞你都好似有個仔仔喎!你係咪得一個咋!幾大個呀!讀邊間小學呀!讀書叻至叻呀!係咪好似係你甘醒目呢!我呀!識親的朋友佢地吾知點解果的小朋友個個都叻到屎架,唯獨是我果二個都真係出奇地差勁呀!
不過吾緊要啦!吾迫得呵!而家的細路好得人驚啊!一陣又話殺晒全家,一陣又話要自殺,你話呀!點教呀!

讀書呢樣野都盡左力就算啦!讀書真係要配合晒天事地理人和架,

人架品德都真係好緊要呀!行出黎讀書叻吾叻就甘睇個樣係無人知,但如果個人品德吾好做出黎個的野,都真係神憎鬼厭呀,好最鬼死憎果的外表扮斯文,但把口又臭又賤格,又成日週圍撩事鬥非,有的呢把口真係賤過屎坑個的屎呀!佢地真係吾知點培育下一代呀,吾好意思呀!我吾係話你呀!講下講下都真係講左好多野呀!我份人係甘架啦!又吾係開好多個topic所以真係吾願close佢呀!
betty
‹ 上一主題|下一主題