用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 岩岩收到 "又一村" offer, 全日班
樓主: 女兒紅2011
go

岩岩收到 "又一村" offer, 全日班 [複製鏈接]

你講果間係咪KLLC?

唉....$660麻,想慳得就慳呀

同埋最壞打算,亞女可以讀返本身讀緊果間N (全日班)呀! 而我就想佢K返半日
原帖由 Boscostep 於 11-11-10 10:26 發表
                    我都有一間心水這星期出result..但我都照交左先, 有d back up好像安心d.

原帖由 fatfatwong 於 11-11-10 10:07 發表
唔該晒你呀.
咁我想問下,你當日係IN幾點架???成個流程你用左幾多個鐘
唔該晒.

我IN 10:30. 大概10:15到又一村,走時差唔多係11:45. 自己揸車,啱啱好趕得切去12點窩打老道果場INTERVIEW.

如果你會兩公婆同小朋友去IN的話,可以小朋友IN完後先由一位家長帶小朋友去SOKA先,另一位就留係度聽埋個講座

其實果個都唔算係咩講座,只係有老師會講解下佢地學校既野,講下幾時出OFFER之類既INFO,過程約15-20MINS

原帖由 fatfatwong 於 11-11-10 09:48 發表
我想問IN左既家長,請問當日小朋友INTERVIEW完,係咪仲有個講座?係咪一定要去?因為我黎近9點IN又一村,但11點又要IN SOKA..驚趕唔切呀,
唔聽講座會唔會扣分架 ...

原帖由 De_baby1 於 11-11-10 10:30 發表
你講果間係咪KLLC?

唉....$660麻,想慳得就慳呀

同埋最壞打算,亞女可以讀返本身讀緊果間N (全日班)呀! 而我就想佢K返半日

Yes ar.. KLLC~但這間1500人報得110個位..完全10分1機會.

SAME HERE

我首選AM,次選全日班,你呢?

舊年考N唔收,希望KLLC見到我連續2年都有報叫有誠意啦

好鬼想打去問可唔可以SAT自己去攞RESULT

原帖由 Boscostep 於 11-11-10 11:01 發表

Yes ar.. KLLC~但這間1500人報得110個位..完全10分1機會.

原帖由 Boscostep 於 11-11-10 11:01 發表

我都有in呢間,我諗一d希望都唔會有啦.太大競爭.同埋我覺得大家都係有學卷,教學內容唔會差太遠, 咁校園環境又一村真係優勝好多.

比環境的話,KLLC輸梗! 我當初都係比又一村個環境同設施吸引左! 諗起小朋友日日都可以係咁大既地方走來走去,諗起都開心

但輪口脾,KLLC唔駛講WIN晒啦!不過KLLC真係好大競爭

我對KLLC 有希望係因為果日亞女真係IN得好好,所有問題都係自動波回答。最搞笑老師問佢"媽媽個肚係咪波來架?" (我大緊肚),亞女話"唔係,係BB黎架",老師都讚佢成熟 加上亞女表哥係KLLC讀緊,老師又有問表哥叫咩名同咩班,希望咁可以加到分啦1

原帖由 梅媽媽 於 11-11-10 11:09 發表

我都有in呢間,我諗一d希望都唔會有啦.太大競爭.同埋我覺得大家都係有學卷,教學內容唔會差太遠, 咁校園環境又一村真係優勝好多.

簽名被屏蔽

簽名被屏蔽

如果你果組既家長唔多野問,應該好快架咋!

我上星期IN 3PM,最後4:30就走

你IN咁早,WAITING時間應該唔會好耐,我估你最遲10:30一定走到!! (樂觀D估10:15AM應該無問題)到時再飛的去SOKA啦~

原帖由 fatfatwong 於 11-11-10 12:18 發表
我都有咁唸呀,但係soka鐘意父母一齊in,我驚老公趕唔切黎呀...
唔知我聽講座聽一半得唔得既呢.

有無會打去又一村問可唔可以遲D先交留位費?

原帖由 pwhi 於 11-11-10 09:56 發表

我見講座好似唔計分,不過你同小朋友一IN完就會比老師截住去聽講座. 如果你有2個鐘IN又一村應該無問題,加上你又IN9點鐘,應該唔使好似我果日咁等成1個鐘先有得IN. ...

我地個日in14:30, Kv in 16:30, 都趕到,小朋友in完先家長
會,家長會係小組形式,半小時左右,個半鐘搞掂,不過小朋係學校玩左好奈,之後一上車瞓著左,去到kv時失準..

又一村校舍好大,活動設施好多,小朋友會忍唔住,如果有下場要控制下佢啦!

原帖由 De_baby1 於 11-11-10 11:16 發表
比環境的話,KLLC輸梗! 我當初都係比又一村個環境同設施吸引左! 諗起小朋友日日都可以係咁大既地方走來走去,諗起都開心

但輪口脾,KLLC唔駛講WIN晒啦!不過KLLC真係好大競爭

我對KLLC 有希望係因為果 ...

咁你真係好有希望,祝你成功.
    我仔個日咩都唔答,一味想走去人地後面個枱度.幾次都俾我叫佢坐定.所以我冇任何希望.

原帖由 fatfatwong 於 11-11-10 12:17 發表
咁即係成個過程都係一個半鐘..我唸趕得切掛..
請問學校門口多的士嗎

學校係內街,唔覺好多車.你一係call定的的士.一係準備跑出大馬路.個度都幾幽靜嫁.

好開心囡囡有AM OFFER!連又一村在內,囡囡IN了6間,4間有OFFER,2間(SC、KV)等公佈。比較過4間的英文和普通話時間,又一村最多,而且校舍空間大,空氣好,玻璃房內的教具好新淨,老師和其他接待人員都很親切,所以我們暫時屬意又一村。SC和KV雖然還未公佈,但他們也有一些地方讓我們覺得不太適合。

提供一些資訊給各位家長。我囡囡是11月5日面試的,從進入學校至聽完講座出來大概1小時15分鐘。講座不計分,只是7-8位家長跟1位主任及1位老師圍圈坐。主任和老師講解完後,家長自由發問問題,沒有問題就可以離開了。另外,當天主任說英文和普通話都會教PHONICS。

都未必架!

我見TT果邊﹐好多家長都話IN得好好/父母係校友/有兄姐係度讀都一樣入唔到,所以呢D野真係好難講

只望唔好希望越大,失望越大啦

原帖由 梅媽媽 於 11-11-10 14:05 發表

咁你真係好有希望,祝你成功.
    我仔個日咩都唔答,一味想走去人地後面個枱度.幾次都俾我叫佢坐定.所以我冇任何希望.

唔係呀﹐從學校出來,左邊有條樓梯,一落到去己經係巴士站,可以係果度坐的士呀!

我果日都係行呢條樓梯去坐小巴去九龍城,好方便呀

原帖由 梅媽媽 於 11-11-10 14:07 發表

學校係內街,唔覺好多車.你一係call定的的士.一係準備跑出大馬路.個度都幾幽靜嫁.

醒目開學勳章

我個仔都收到全日offer。都有d surprised因為老師叫佢餵BB飲奶,佢唔肯。個老師好有耐性咁試咗幾次,阿仔仲話"唔餵!" 俾佢激c!  跟住老師問BB隻眼係邊,佢又唔指!老師再問咁你隻眼呢?佢就立即指!我諗阿仔係好唔鍾意個BB公仔lor!哈哈!

我果日都係有兩場(9am又一村同10:50am KM) 又一村in完大約10:20am走得,搭的士去KM,10:30am已經到。

原帖由 De_baby1 於 11-11-10 14:12 發表
唔係呀﹐從學校出來,左邊有條樓梯,一落到去己經係巴士站,可以係果度坐的士呀!

我果日都係行呢條樓梯去坐小巴去九龍城,好方便呀

係呀,咁又幾方便喎,我冇睇到呀.

簽名被屏蔽
‹ 上一主題|下一主題