用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 寶血幼稚園 跑馬地寶血幼稚園家長會
樓主: pakwong
go

跑馬地寶血幼稚園家長會 [複製鏈接]

Re: 有無05年9月入讀寶血[跑馬地]

提一提大家,星期六要開家長會啦。到時記得要交九月份的學費呀。

心花花 寫道:
提一提大家,星期六要開家長會啦。到時記得要交九月份的學費呀。

Thx     

心花花 寫道:
死啦, 我搵唔到張通告, 聽日幾點係邊處啊. 上web 有無得睇啊.
[url=http://www.TickerFactory.com/]

有冇人知正確位置喺邊ar?近邊頭?
點解我冇收到通知要交埋學費嘅?

我打去問左啦. 要用支票交埋學費. 大家記得帶支票薄啊. 時間係 3點至5點.

[url=http://www.TickerFactory.com/]

我打去問左,現金都可 :wink:

今日到

pakwong,
唔係ma,我今日問個老師轉唔轉到上午班,佢話仲未知,要開學先知 ,我話我係排第三,佢仲話機會好微,應該轉唔到,因我遲左入場,所以冇再問,咁你交學費時係交上午班果邊定下午班ar?你知唔知你之前係排第幾轉上午ga?死la,我好驚轉唔到ar?我又冇收到通知wor....星期一要一早打去問清楚先得,又要擔心多兩日。不過答我問題果個老師就真係麻麻地,我問佢轉唔轉到上午班時,佢仲叫我返屋企寫封信比校長wor,我話我一早寫左la,係排第三,咁佢就話應該轉唔到.........比佢激死

p.s.今日真係好鬼悶,差d瞓著

我都覺得今日係會堂勁悶,我老公重同我講笑,話佢今日
勁叻無 着,佢眼見都有幾個 咗,好彩有
家長分享時嗰爸爸攪吓笑,唔係真係悶死.你哋有無聽晒
問答題先走呀?我只係聽咗第一問,因有要事走先,你哋有
無聽晒呀!如果有上嚟講番比我聽呀!唔該   

我都有同感,好似好hard sell   成個會都是重覆又重覆sell間學校有幾好 依家我有好特別原因,可能不會讀, 唔知可唔可以囉返張check   當時真是唔想比,因還未落實,  好彩是開 8月1日 其實所有費用已交, 真是很可惜, 間學校都算幾好, 好嚴謹, 無辦法啦 !突如其來的轉變   

Treestore,
其實我又唔覺佢好hardsell,不過係d老師講得好沉悶,咁你d校服都買齊嗎?真係唔讀嗎?你原本係編上午or下午班ga?介唔介意講你會轉邊間ar?(純粹八卦)
若果你d校服要出讓,我都可能會要到wor,因我仲未買校服 :wink:

嘩!點解咁特然嫁!我都想知呀?講嚟聽吓啦!咁你D校服咪要出讓囉!

好開心呀!頭先打去寶血,佢話我仔轉到上午班la      ,佢話因為我封信冇留電話,所以通知唔到我wor....不過算la,總算了左件事,而家又開始煩佢暑假去邊到學野好

星期六係我老公去. 佢都話聽到

好野, 咁多個都轉到上午校. 真係

sammili:
我交學費時係交上午班,之前係排第2轉上午校
咁就好啦! 我

我同老公都係聽完第一個問題就走左啦。
anitalui 寫道:
我都覺得今日係會堂勁悶,我老公重同我講笑,話佢今日
勁叻無 着,佢眼見都有幾個 咗,好彩有
家長分享時嗰爸爸攪吓笑,唔係真係悶死.你哋有無聽晒
問答題先走呀?我只係聽咗第一問,因有要事走先,你哋有
無聽晒呀!如果有上嚟講番比我聽呀!唔該   

8月27日我地會去旅行未番呀,我出席唔到個家長會,唔知可唔可以提早番學校同老師會面呢?

Hi 心花花,

你可以到PBK學校網頁內的"留言板"直接問老師  

係呀!已經買了校服,是男仔呢呀!!(讀下午班)因我先生覺得搭校車始終有危險及時間不好,而上午班又太早(7:45上車),認為只是幼稚園不想小朋友太辛苦,後來決定讀蘇浙囉!非常近屋企。無辦法啦!其實我很鍾意寶血,我講不服他,因他都很有道理。書包校服可以出讓,有興趣嗎?

冬日勳章

Treestore 寫道:
係呀!已經買了校服,是男仔呢呀!!(讀下午班)因我先生覺得搭校車始終有危險及時間不好,而上午班又太早(7:45上車),認為只是幼稚園不想小朋友太辛苦,後來決定讀蘇浙囉!非常近屋企。無辦法啦!其實我很鍾意寶血,我講不服他,因他都很有道理。書包校服可以出讓,有興趣嗎?

你囝囝會讀蘇浙呀?我本來都諗住讀,仲買左校服同書包...最衰我個係女仔啦!
‹ 上一主題|下一主題