用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VII ...
樓主: christina
go

荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part VII [複製鏈接]

醒目開學勳章

Re: 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part V

eric
我當年答案首句係:(升小首句答案都會一樣  
我本身係基督徒,想選一間基督教學校比仔仔....跟住唔記得啦...
你呢?你近d應該記得掛

但我記得佢地重有問
2)誰負責照顧孩子
3)平時同仔仔去那處玩嫁...
Eric-papa 寫道:
有冇人記得呢?

[quote]
yanyanmama 寫道:
我記得佢問我點解選擇佢地
[/quote][/quote]

yiuyo
你答是事實,只係未加以發揮啫!重有2/3項追返分嫁嘛!

Re: 荃灣浸信會幼稚園家長-chat room, 入來傾傾吧.Part V

我都係報了到才追那幾大版.

eric-papa, 你好落力同荃浸買廣告, 校長一定會免你7月份學費.  

當年的答案係 : 我個大女在荃浸讀得好開心, 好鍾意間幼稚園, 所以我想俾個仔都係荃浸讀.
至於阿女, 因為當年唔係我陪佢interview, 所以唔知我老公點答.  

我就話我只會比仔仔讀荃灣嘅學校, 因唔想仔仔花太多時間撘車, 太辛苦。
而海濱的學校又唔太好, 看過視學報告, 知道荃浸是一所用心教學的學校,所以選荃浸, 其實伴住小朋友成長, 不只是學校責任,父母也要付出和參予。
只要可以抱住自己個小寶貝,世上其他甚麼事也不再重要!

醒目開學勳章

eric

唔怪得學校選你啦...

必必
你有囡囡做版,仔仔緊無走雞啦

訓啦,明天繼續  

Miss Lai 連續兩星期, 每天也同我講超過半小時電話呢!
唔通佢愛上我?
講笑啫, 當然係討論仔仔喇!

[quote]
必必 寫道:
eric-papa, 你好落力同荃浸買廣告, 校長一定會免你7月份學費.  

死火!Miss Lai 唔知有冇上BK嘅呢?

good morning

講開話點解選荃浸, 我就好(擦鞋)咁話, 未結婚已經plan定有小朋友要入這問, 因為朋友有小朋友入過好愉快地學習, 之後有左女女, 成日去奶奶家必經學校, 女女已經好鍾意學校個window d 公仔, 所以女女成日話要入讀這間幼稚園, 所以我想比機會佢入之類, 最後我記得是miss leung(好記得, 因為佢靚女) 已經笑晒口話好.

醒目開學勳章

maku
追死未,一晚走左5版啦!

christina
快d幫你個仔入定紙啦!不過都係兩年後的事咯!

eric
講左咁多先担心!!!

醒目開學勳章

11月25日bbq報名人數(updated list)

Carmen 1大2小
010 2大1小
christina 2 大1小(未肯定住/1大1小)
yanyanmama 2大1小
summer_66 2大1小
maku 2大2小
CL322 2大1小
必必 2大2小
Eric-papa 2大1小
(yiuyo ?大2小)

共17大12小

oiyingdaddy
你唔參加 ?

所以今日一早起身追........
好似追劇咁

醒目開學勳章

maku 寫道:
所以今日一早起身追........
好似追劇

010:小欖bbq在那兒搭乜野車架, 我唔太識地方.

carmen:婆婆昨日話團契12月29日攪活動(唔記得去邊), 買左2張票, 你會否同二個仔去, 我叫婆婆同女女去, 我湊細b, 佢居然叫我同女去, 咁我未又要放假.(不過我都打算取假)

010:義工日請左假未啊. 你還有4日大假, 好好珍惜la. 今個christmas會打算去那裏.?

醒目開學勳章

請左假啦,連埋協作,取左2日,重有2日,留返12月囉...但未諗到去那處...或者留港消費...
但都可能去新書城,因上次表姐仔測驗無得去,佢話想12月去,但要看看daddy得唔得閒囉

good morning!

010:我都請左lor, 協作你都請成日啊. 你12月可以連紅色假期嗎.

請真, 紅色假期人人都想放, 但office 點可以無晒人架, 所以我都唔知有無得放, 如果無的話, 我新年就必放架la.

醒目開學勳章

christina
其實若非一定要12月前清假,我情願唔放住,因為d大老板走得7788,不知幾好做,我們可以連紅色假期放的!

我都會看看可否借d意帶到下年,若可以就好啦,因明年1月婆婆又要做埋另外個隻眼,又湊唔到仔啦!

各位早:

eric-papa,

你因坐miss lai個老公 你.

maku,

一大清早追bk, 係唔係好精彩?

010/christina,

我個仔話去旅行, 佢負責帶14粒魚蛋, 我問佢墨魚丸得唔得, 佢話唔得. 佢都幾唔想帶, 因為佢唔鍾意食魚蛋.

010:可以連紅假未好用lor, 你公司同事唔會同你地爭假?? 我d officer成日爭假, 尤其是christmas/新年及復活節等. 出年復活節有成5日紅假添. 我個partner己經話我知會去旅行, 咁我未無得放lor, 不過我都打算明年暑假先會放. (我都好誇張, 咁快講定明年假).
‹ 上一主題|下一主題