用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 想問關於九龍灣德福幼稚園的資料, 知道請過d料啦! ...
樓主: gobby媽媽
go

想問關於九龍灣德福幼稚園的資料, 知道請過d料啦! [複製鏈接]

Re: 想問關於九龍灣德福幼稚園的資料, 知道請過d料啦!

WaiWai媽媽,
系啊!我只訂著一套者,但想去買多件shirt衫來換啊!

各位:
你哋10月6系咪個個都會著中國服返學架?我女由細到依家都系買過一套,仲要系一歲果時了,著得果一兩次者,好似好晒。我今日系街嘅走鬼檔見到有,好似60幾一套,但勁似新年果d款,所以無買到。如果吾著中國服,著咩好呢?

同埋你哋會俾咩小朋友帶去食啊?

onon328:
我唱嗰首123係早晨歌,我次次莊入学校見到一路唱一路跳,同埋我見到班房好似少左D同学,跟住見学校大門搭校車D同学先啱啱到,我次次湊完個仔返学個校車先啱啱到,我尋日去左尖沙咀重慶大厦附近買套中國服比仔仔,我覺得着新年服好似太誇張!
小田田係2003年11月17日出世! 希望佢永遠都健康同開心啦!!

LeeLing:
我之前同你一樣想買多套上身衫,我見到校服衫領有豐昌須同电話,打去問豐昌須,佢景然話我地重來未做過九龍灣德福幼稚園的校服,跟住我話校服衫領係豐昌須個標誌,佢話我地真係無做過 我都試過打电話去九龍灣附近D買校服鋪頭,佢地都話冇第二日我去校務處買,不如你都去校務處買,吾使咁煩嘛

小田田係2003年11月17日出世! 希望佢永遠都健康同開心啦!!

WaiWai媽媽:
我都好記得秋季親子旅行係星期六11月18日,因我仔仔11月17日生日 仲有(譚卓軒,劉少君,許日郎)同学仔,有時接仔仔放学識左有好多家長 我見到香蕉組好似有個女同学帶眼鏡,

Hello all 德福媽咪:
6/10我諗住帶曲奇餅回校分享,仔仔話想帯曲奇餅返学校食 你地帶咩食物返学校分享?   
『依家天氣越來越涼同大風 ,你地仔仔女女記住着多件衫』   

田田媽咪:
香蕉組戴眼鏡個個咩我個女囉!印象中仲有一個女同學戴眼鏡,呀,你個仔有無驗過眼?其實d小朋友3 year要驗一次眼睛,及6 year又要驗,我兩個姪仔6year 都去左驗,暫時都無近視,我個女佢有75度近視及有少許外斜視,視光師要求戴眼鏡,無計啦,天意!Poly U 驗眼真係好detail ,如果你覺得有需要我可意比d資料你.
我仲未諗帶咩中秋食品,至於中國服都無,以前d新年衫係冬天,所以唔得呀實熱C人.

LeeLing

你去校務處話加件數就得啦!女同學淨係衫$50.

WaiWai媽媽:
吾該晒!我下星期去問下。

Hi, 各位

冇有今年IK1A家長呀?

Cheers,
Pat
我叫璇璇, 英文名係Kyna, 2003-05-31出世. 我全家都係5月生日o架

WaiWai媽媽,

係呀!!我就正正鍾意呢兩個活動啦!! (參觀小學同春季親子旅行) 所以我參加啦. 妳更係唔好執輸啦!!     
我已經開咗個網聽咗啦, 好鬼正 唱歌d小朋友好似嘜兜合唱團... 妳講咁多同學仔之中, 除本身(妳個囡, 田柏軒) 我只係聽個安安提起個"戴均彥"..其他都沒有

田田媽咪 ,

Oh...唔怪得之唔識唱, 原來坐校車會遲d到學校?
妳買咗套咩中國服比柏軒呀? How much??
6/10 我會帶Candy & Seaweed 回校分享, 不過我想問吓一班有幾多個同學仔?
係呀..天氣真係涼咗 小心身體...

Hi patlo,
Welcome!!   IK1A係咪下午班?? Anyway, 多d上嚟交流心得  

Patol,

歡迎加入!
國際班個老師叫咩名呀?我忘記左,我個女參加左outstanding english class 我諗會係佢地教,

Dear All,

我放大假啦所以多d時間上黎,6/10記住戴活動小袋,唔駛戴書包呀! 你地買左咩燈籠比仔仔女女呀?

onon328

戴均彥係舊生,我仲未諗戴咩中秋食品回校,如果係有關中秋節就少選擇,諗多一陳先??  

田田媽咪

我放緊大假,可能會去接個女放學,如果有緣份會見到你

Hello all 德福媽咪:
我仔仔今日無返学,尋日開始發焼39度,今朝無退過 ,轉頭帯佢去旺角睇医生,希望明天可以返到学啦! :cry:

WaiWai媽媽,

嘩?!! 妳就好啦! 放大假   我有排都冇得放大假!
如果妳諗唔到帶咩中秋節食品, 不如帶一個月餅返去, 因為我都有諗過.

田田媽咪,

唔使咁擔心, 好快柏軒會好番返到學.  

田田媽咪:

叫仔仔飲多d水啦,好快無事,我個女呢星期都有D咳及又有痰,食左猴棗未又好小小,呢幾日又來,再咳就要睇醫生.   

Hi all,

IK1A係上午班, 班主任係Ms Freada, 鄭老師(普通話)同郭老師(廣東話), 但除左第一日外, 都未見過個鄭老師...

我女上年讀IN1時, 三個老師都好好ga, 佢地係Ms Esther, 林老師(普通話)同Ms Freada(即今年果個), 所以俾佢留低繼續讀.

Cheers,
Pat
我叫璇璇, 英文名係Kyna, 2003-05-31出世. 我全家都係5月生日o架
‹ 上一主題|下一主題