用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 St. Catherine面試
樓主: sirhc
go

St. Catherine面試   [複製鏈接]

回覆:St. Catherine面試

我覺得係好短時間考好多樣野,而且老師指令講得好快

fwan1213 發表於 14-11-6 15:23
張接見證係咪無收番? 幾時知結果?
妳這個問題, 可以先看接見證後再問.

引用:我覺得係好短時間考好多樣野,而且老師指令

原帖由 pycc 於 14-11-06 發表
我覺得係好短時間考好多樣野,而且老師指令講得好快
有同感。

呀仔in 得ok, 但份問卷答到成pat屎咁,希望唔會影響呀仔,好擔心。

回覆:yostarz 的帖子

我都係,因為太分心!控制唔到唔睇阿女表現。

回覆 adalyho 的帖子

係呀,如果係我份問卷搞到呀仔reject,真係對佢唔住,咁你in幾點?同你女女in成點呀?

見開頭第1,2題小朋友好快答老師, 點知填問卷太分心, 唔知後來問D 咩, 好似聽唔到佢唱歌BOR

引用:回覆+adalyho+的帖子 係呀,如果係我份問

原帖由 yostarz 於 14-11-06 發表
回覆 adalyho 的帖子

係呀,如果係我份問卷搞到呀仔reject,真係對佢唔住,咁你in幾點?同你女女in成點呀? ...
份問卷似分散注意 唔比父母有機提水, 應該唔計分的, 我寫完都唔知答咩 , 亞女應該答到問題 其實都好多野問, 完成哂都好叻呀 而且老師個樣又唔太友善 小朋友肯答已經好好了 平常心啦

引用:Quote:原帖由+yostarz+於+14-11-06+發表回

原帖由 Falade 於 14-11-06 發表
份問卷似分散注意 唔比父母有機提水, 應該唔計分的, 我寫完都唔知答咩 , 亞女應該答到問題 其實都好多野 ...
冇錯,真係唔多友善

加油

回覆:cchls 的帖子

我比miss寸個仔in甘耐仲怕羞

回覆:Falade 的帖子

囡囡有幾條答錯。只得matching 個part全中。打開個盒又跌曬d嘢出黎,問佢how old are you, 佢答 I am fine, thank you! 哈哈,只好平常心!

Dragonmama2012  年齡係女人秘密  發表於 14-11-7 15:58

引用:Quote:原帖由+yostarz+於+14-11-06+發表回

原帖由 Falade 於 14-11-06 發表
份問卷似分散注意 唔比父母有機提水, 應該唔計分的, 我寫完都唔知答咩 , 亞女應該答到問題 其實都好多野 ...
完全同意。老師都唔友善。kv 好好多

回覆:Natnatwan 的帖子

唉。之前都聽過有d家長有唔好既experience. 覺得其實d老師真係要尊業d, 小朋友甘細要一入去就答陌生人問題真係唔容易,怕羞係十分理解。老師講呢d說話令家長難受又何必呢?我覺得每個小朋友能夠完成整個interview 已經好叻、各位家長加油!

引用:唉。之前都聽過有d家長有唔好既experience.

原帖由 adalyho 於 14-11-06 發表
唉。之前都聽過有d家長有唔好既experience. 覺得其實d老師真係要尊業d, 小朋友甘細要一入去就答陌生人問題 ...
我坐後面睇 小朋友做唔到 老師係黑面拎返個盒, 我都覺得難受 今日in 都係兩歲多 , 老師想點呀?

回覆:Falade 的帖子

我個女in 英文。一入去時見個外藉老師好cool, 心諗死緊。但佢又ok, 唔算太friendly 但起碼阿囡唔驚佢。打開個盒跌曬d嘢出黎、睇唔到老師有無黑面、因為扮填問卷。如果俾說話我聽、我都會好嬲!

問卷我只答左一條

請問用英文in 朋友既家長,  你地份問題係咪中文架?
我見上面既媽媽個個都話填吾切, 係咪你地要求高咋?
每條問題答少少得吾得?

回覆:generous718 的帖子

I answered in English
I was managed to answer all but it was a mess!

我覺得D問題對一個2歲多的小朋友來說真的好難,感恩啊女做到九成。臨尾唱歌阿女好開心,仲一邊拍手一邊唱,但唱了一半,老師冇贊佢或叫停佢,老師突然間收曬台面的玩具,攞餠俾佢,個刻好odd,阿女有D不知所措,停了唱歌,接了餅,但冇講多謝。我覺得阿女唔開心,唔知點解俾人叫停。

老師全程問野,語氣好flat , 好流水式,覺得對小朋友冇愛心和耐性。

反而出面負責指路的老師或staff仲有禮貌。

‹ 上一主題|下一主題