用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 收到沙田真理浸信會榮光offer!
樓主: wrongmary
go

收到沙田真理浸信會榮光offer! [複製鏈接]

引用:Quote:felicitymama+發表於+13-11-13+19:44

原帖由 阿迪 於 13-11-14 發表
我在9月份郵寄幫囡囡報名,大約一星期後打比學校,學校都話幫我看看,仲同我講如果一星期內冇收到佢地電話 ...
我由交表到宜家打過三次,都吾係不斷打去嘅,只係想confirm到佢地收到張form!後來過埋票,我都冇期待過佢地張收據同interview letter

阿迪 發表於 13-11-14 10:43
我昨天打了電話問,學校話會分3次IN N班,餘下未面見會係下年1月至5月期間面試,每次大約收20人左右。我都 ...
甘即係5~8月b及9~10月b一齊一年1月in及爭果20個位?12年11~12月b已經係今年3月出左offer及reject信,依家又出左1~4月大b offer,剩返1次,甘睇黎我地中細b機會都好微啦~

felicitymama 發表於 13-11-14 12:33
我由交表到宜家打過三次,都吾係不斷打去嘅,只係想confirm到佢地收到張form!後來過埋票,我都冇期待過佢 ...
我親身交就有即刻比receipt~

felicitymama 發表於 13-11-14 12:33
我由交表到宜家打過三次,都吾係不斷打去嘅,只係想confirm到佢地收到張form!後來過埋票,我都冇期待過佢 ...

我問過佢地點解唔比返收據我,學校話要家長寄多一個信封先比返,因為佢地要2個信封是比面試信及取錄通知。其實人和人之間溝通可能都會有誤會,仲係電話或電腦上溝通,錯誤及誤解一定有,都不會失望或唔開心。我自己想減少誤會,所以問每一間學校野時都會一一寫下想問什麼,才打電話去問清楚,免得有錯漏。

Bbpa 發表於 13-11-14 12:34
甘即係5~8月b及9~10月b一齊一年1月in及爭果20個位?12年11~12月b已經係今年3月出左offer及reject信,依家又 ...

佢地只見IN了一次,仲有2次場面試,我朋友個仔仔11月出世身自報名都未見,應該都是下年見啦!等我叫佢打比學校確定下先

引用:Quote:felicitymama+發表於+13-11-14+12:33

原帖由 阿迪 於 13-11-14 發表
我問過佢地點解唔比返收據我,學校話要家長寄多一個信封先比返,因為佢地要2個信封是比面試信及取錄通知。 ...
雖然我申請吾係好多間,當中有私校有村校,有要俾報名費,有吾使俾報名費,但係甘岩我報嘅間間都有寄番收據or一封信同報名編號俾我,就連吾使俾報名費嘅都有,只係榮光咩都冇!間間都吾使打去問,得榮光要自己跟,比較之下,我感覺真係好一般

阿迪 發表於 13-11-14 14:31
佢地只見IN了一次,仲有2次場面試,我朋友個仔仔11月出世身自報名都未見,應該都是下年見啦!等我叫佢打比 ...
因為我識兩個11月b既mama都係4~5月果時收左reject

我想問榮光派位如何?
‹ 上一主題|下一主題