用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
樓主: corriatai
go

09~10 幼望班齊齊傾 [複製鏈接]

兩個小朋友一齊病, 真係擔心c~~, 而家好番就好喇!聽日開生日會, 可以開心玩玩~食食~

原帖由 Tina 於 10-1-13 21:27 發表

應該是家姐傳給她的, 醫生話腸胃炎, 今天好了好多, 明天可返學啦!

親子王國/教育王國日誌以外之網誌連結已被管理員刪除

hello   想問大家會唔會參加家教會旅行

Hi,各位幼望班家長

我係幼望班劻晉的媽媽,今天第一次上黎呢度,希望同大家分享下小朋友响學校的生活等等...

我哋全家一定會參加, 希望到時會見到大家家長和小朋友出席!

原帖由 corriatai 於 10-1-19 08:52 發表
hello   想問大家會唔會參加家教會旅行

真可惜,當日要返工, 希望你地玩得開心D啦!

原帖由 劻晉媽媽 於 10-1-21 15:04 發表
Hi,各位幼望班家長

我係幼望班劻晉的媽媽,今天第一次上黎呢度,希望同大家分享下小朋友响學校的生活等等...

歡迎你, 我係思言媽媽.

原帖由 Tina 於 10-1-25 10:48 發表

歡迎你, 我係思言媽媽.

你好,

思言係咪涼風組呢?如果係就同晉晉同組啦,晉晉係11月細仔,乜都唔係好知.

我想請問學校話11/2要穿文族服裝返學,大家係咪都係5/2返學校買??

我地都報左名, 仲帶埋妹妹、公公、婆婆去  

原帖由 oasispretty 於 10-1-23 18:23 發表
我哋全家一定會參加, 希望到時會見到大家家長和小朋友出席!

晉晉媽咪你好 ! 國本同晉晉一組架, 國本都係細仔, 好多野都係唔知咩東東啊!  

番學校買民族服裝 ~ 我諗係有需要既話, 可以係學校買2手衫, 每年賀年衫小朋友頂多著一星期便沒用, 學校一向推行環保, 所有有呢項活動

原帖由 劻晉媽媽 於 10-1-26 15:56 發表

你好,

思言係咪涼風組呢?如果係就同晉晉同組啦,晉晉係11月細仔,乜都唔係好知.

我想請問學校話11/2要穿文族服裝返學,大家係咪都係5/2返學校買??

原帖由 劻晉媽媽 於 10-1-26 15:56 發表

你好,

思思話佢同晉晉及國本一組的, 佢話有時同晉晉玩喎!我囡囡是大女, 好多時都肯講下學校同小朋友相處D事給我聽, 有時都幾有趣架. 民族服裝方面可以自己在街買或在學校買都得, 不過我未試過在學校買.

原帖由 Tina 於 10-1-27 18:27 發表

思思話佢同晉晉及國本一組的, 佢話有時同晉晉玩喎!我囡囡是大女, 好多時都肯講下學校同小朋友相處D事給我聽, 有時都幾有趣架. 民族服裝方面可以自己在街買或在學校買都得, 不過我未試過在學校買. ...

原來佢地都同一組,咁幾好喎,晉晉都幾怕羞架,我驚無同學仔同佢玩添,又知道班裏面有個"技安",怕佢會蝦晉晉,希望唔會啦...
我見深水埗、花園街每逢年尾都有d for 小朋友拜年著的中國服賣,唔知嗰d算唔算民族服裝呢??呢個問題好傷腦筋呀,買錯又會離開左學校個主題...

原帖由 corriatai 於 10-1-26 22:06 發表
晉晉媽咪你好 ! 國本同晉晉一組架, 國本都係細仔, 好多野都係唔知咩東東啊!  

番學校買民族服裝 ~ 我諗係有需要既話, 可以係學校買2手衫, 每年賀年衫小朋友頂多著一星期便沒用, 學校一向推行環保, 所有有呢項活動

...

你好!
你又會咁清楚?有小朋友响崇真讀過?

請問今個星期係咪無派活頁紙既閱讀報告

原帖由 corriatai 於 10-1-30 20:43 發表
請問今個星期係咪無派活頁紙既閱讀報告

是係, 我囡囡都沒有.

下學期開始了,你地既小朋友有無調位呀?

回覆 1# corriatai 的文章

無呀,老師話晉晉無舉手要調位,而且老師覺得佢坐返原本個位都ok.

原本國本都無調位,不過番屋企諗諗下,我估國本到學期尾都唔會主動要求調位,所以星期一寫左字條俾老師安排一下,而家調左去太陽組

原帖由 劻晉媽媽 於 10-2-9 16:06 發表
無呀,老師話晉晉無舉手要調位,而且老師覺得佢坐返原本個位都ok.

原帖由 corriatai 於 10-2-10 08:13 發表
原本國本都無調位,不過番屋企諗諗下,我估國本到學期尾都唔會主動要求調位,所以星期一寫左字條俾老師安排一下,而家調左去太陽組

咁又係,好似晉晉咁,都無舉手調位啦,不過,我就無再主動要求調位囉,返多幾個月都k2添,到時d同學仔都唔同哂啦^^

各位mami早晨呀~

去完家教會旅行, 真係幾好玩 多謝3號車既義工mami (陳太 & 郭太), 真係估唔到我地既小朋友甘大膽, 一人獻唱一首歌, 祟真培訓小朋友既自信心方面真係唔錯  

各位mami,

想問一下上星期借既圖書, 你地既小朋友係星期幾帶番屋企?

上星期四國本只帶回功課, 另有一張字條說國本星期二已經借了圖書, 叫我查查看   但國本個幾日沒有帶圖書回來, 又說老師沒有給他圖書, 但學校紀錄就係國本借左書, 攪到我不知如何是好

‹ 上一主題|下一主題