用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局香港道教聯合會圓玄小學 圓玄小學--家長交流區
樓主: 06yy
go

圓玄小學--家長交流區 [複製鏈接]

Re: 圓玄小學--家長交流區

hviy 寫道:
有功課架,做書內P.6-9頁, 阿女都要我倍佢做,仲要幫佢讀題架,答案就係佢自己做...

Oh! I see 真係好難明老師寫D嘜! Thanks!

英文要讀I can do it温習,今日阿女嗌嘈晒話唔見咗4個coin :cry:  :cry:  :cry: 佢話搶答問題,答啱有一個,5個有獎品...佢自己唔見,關我乜事      幫佢唔到喎     

老師話學校嘅課外活動組要10月先開始, 除了星期六嘅項目外,連星期一嘅中國舞都要俾$$$,其他就要老師揀, 咁即係唔使等啦       

Hi,

你地有無人問過學校水浸的事呀? 今日又落雨, 唔知會唔會又水浸呢?
同埋你地老師開始"tick"手冊上的上課表現嗰欄未呀? 我嗰班仲未喎.

06yy,

一星期一堂PE,泳班只係9&10月

whywhywhy 寫道:
06yy,

一星期一堂PE,泳班只係9&10月

天氣咁涼,怕唔怕小朋友‘冷親’,如果身體差唔上泳班得唔得架 問定先

hviy 寫道:
老師話學校嘅課外活動組要10月先開始, 除了星期六嘅項目外,連星期一嘅中國舞都要俾$$$,其他就要老師揀, 咁即係唔使等啦       

[ 本文章最後由 06yy 於 07-9-29 23:09 編輯 ]

marinayiu 寫道:
Hi,
你地有無人問過學校水浸的事呀? 今日又落雨, 唔知會唔會又水浸呢?
同埋你地老師開始"tick"手冊上的上課表現嗰欄未呀? 我嗰班仲未喎.

我無問過學校,我估計是部份維修工程未完成引致水浸,有無家長問過呀?
我嗰班的老師都無 "tick"同〝sign〞手冊喎   

D photos 幾時再update呢?好想睇新相呀!希望見到自己嗰個

[ 本文章最後由 06yy 於 07-10-1 03:25 編輯 ]

06yy 寫道:
[quote]
marinayiu 寫道:
Hi,

我無問過學校,我估計是部份維修工程未完成引致水浸,有無家長問過呀?
我嗰班的老師都無 "tick"同〝sign〞手冊喎   [/quote]
有啦!有啦!老師有tick and sign 啦!

我仔仔果班尋日開始有tick同sign啦...都要比時間d班主任既∼你既班主任點架 ?
今日冇水浸,你地有冇幫仔仔買泠衫?天氣涼..我今日先去左買

我仔仔d普通話好似聽唔明,點算好 ? 驚佢唔明又唔問,你地d仔女ok嘛 ? :-|  

請問有否保圓的綱址,我找的都是舊保圓的。

Hi,

見到啦!有tick & sign   :

www.plkhktayyps.edu.hk

Hi manlili,

保圓綱址: http://www.plkhktayyps.edu.hk

manlili 寫道:
請問有否保圓的綱址,我找的都是舊保圓的。

想請問下你地小朋友放學返黎仲有冇瞓覺, 我個仔每次回來都想瞓, 話很累. 我唔比佢瞓, 因為d時間都唔夠用. 又要食東西(每次都好似餓死咁, 因為佢在學校食得少), 又要做功課(因為眼瞓, 所以做得好慢), 好彩學校已經少功課, 如果唔係都唔知點算 原本打算比d練習佢做, 而家睇怕都要等佢settle down先再算  

我個囡都有說很累, 最初的三天, 她有瞓覺, 但現在可能適應了一些, 還有就是她一回家又想吃東西又想看電視, 之後又要做功課, 所以這幾天都沒有睡覺了。

今天天氣真係好差,成個早上都下大雨............, 幸好學校讓家長伴小朋友入操場,否則D小朋友实被雨具整濕 。我今早都係第一次見佢哋做早操,做得幾好喎!   老師提醒小朋友放吓書包才做就更好叻!因為見有D小朋友背著書包 做早操。

三號風球啦!

學校網址:
保良局香港道教联合會圓玄小學

Hi 06yy,

多謝妳告訴我們學校的情況, 我們都要上班, 又是乘坐校車的, 都不知她們在校的情況如何。
‹ 上一主題|下一主題