用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 想請教 -- 九龍禮賢學校
樓主: yellowtiger
go

想請教 -- 九龍禮賢學校 [複製鏈接]

回覆 alovea 的帖子

因為禮賢係私小,就算取錄了,仍可參加政府派位,如果派到心水津小,自然放棄私小,慳番好多錢。

禮賢測考確是比較多,但範圍比較細,又係測最近教過既野,平時有聽書,功課識做,低年級時,真是一個鐘都可以溫完一科。

回覆:想請教 -- 九龍禮賢學校

禮賢不是 happy school? 但係佢係報章雜誌、校網上的介紹都話自己係愉快學習!。乜原來都咁谷咩!

禮賢唔係響九龍塘 升中校網唔係九龍城區? 另外我想問邊度可以搵到小學屬於哪個的升中校網?

man811231 發表於 16-9-5 07:02
禮賢唔係響九龍塘 升中校網唔係九龍城區? 另外我想問邊度可以搵到小學屬於哪個的升中校網?

...
深水埗区!又-村屬深水埗区~

引用:Quote:原帖由+Babyarsene+於+15-11-08+發表

原帖由 MamaPun 於 15-11-08 發表
sorry, 我skip左幾步未講清楚
即如果本月23號自行本區津校小學派得唔好,而禮小成為我的不二之選; ...
想問自行9月23咁快?

引用:想請教:1.+禮賢是HAPPY+SCHOOL,+但升中唔

原帖由 yellowtiger 於 15-11-08 發表
想請教:

1. 禮賢是HAPPY SCHOOL, 但升中唔錯, 甚至好過津校, 何解呢?
愛心爆棚學校。

有興趣既家長,強烈建議睇下佢地50 周年視頻!

好滾動!

簡單講,學校放咩野入視頻,亦係反影佢地取向!

很喜歡這間學校,但住宅網係35九龍城網,驚有banding改變問題

‹ 上一主題|下一主題