用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2014 St Cat 2nd interview 型式和過往試題分享 ...
樓主: Applemaamaa
go

2014 St Cat 2nd interview 型式和過往試題分享 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+Applemaamaa+於+15-03-08+發

原帖由 Abking 於 15-03-14 發表
係未父母沒有一齊答老師問題一定fail?我地初時睇唔到呢則post,所以一個答老師,一個陪小朋友同另一老師玩, ...
我反而覺得我淨係同老師傾,無理個女好似唔係幾好!我女勁怕羞,唔肯同老師玩,如果我陪下佢可能佢反應會好好多!我俾咗隻手指佢揸住等佢唔好嘈咋

回覆:2014 St Cat 2nd interview 型式和過往試題分享

Thanks applemaamaa, 今年題目都是一樣,我都是照事實回答,好似同朋友傾計咁

回覆:2014 St Cat 2nd interview 型式和過往試題分享

我地被問的每條問題,兩夫妻都要答。

引用:我地被問的每條問題,兩夫妻都要答。 +

原帖由 ngmomo 於 15-03-14 發表
我地被問的每條問題,兩夫妻都要答。
老師有冇特別指明那位答?in我地的老師冇,可能都想睇下父母會否自動波,所以應該會落選了

我個仔interview時我聽唔到老師同個仔講嘢,好靜!你們有冇留意?究竟老師係咪只跟小朋友玩?

回覆:chowyikwan 的帖子

有問小朋友顏色等
同比啲小指令小朋友做
但我全力答老師問題,已留意唔到自己小朋友點回應了

引用:我個仔interview時我聽唔到老師同個仔講嘢

原帖由 chowyikwan 於 15-03-14 發表
我個仔interview時我聽唔到老師同個仔講嘢,好靜!你們有冇留意?究竟老師係咪只跟小朋友玩?

...
上年我地顧住答老師問題, 完全聽吾到我個仔有冇答另一老師. In 完後, 果位 In 我仔的老師同我地講仔仔對顏色好敏感. 所以, 老師應該有問關於顏色的問題.

引用:Quote:原帖由+chowyikwan+於+15-03-14+發表

原帖由 elephantbaby 於 15-03-14 發表
上年我地顧住答老師問題, 完全聽吾到我個仔有冇答另一老師. In 完後, 果位 In 我仔的老師同我地講仔仔對顏 ...
咁最後有冇offer?

老師考佐我女5樣野:

1。“你叫o羊名?“
2。拼圖,同時問圖案名稱,如樹,動物等
3。牛身體的砌圖,砌返一只完整的牛
4。砌 lego,然後問佐5種顔色,最後要拆 lego
5。看圖書問問題

回覆:elephantbaby 的帖子

Oh.... 噤其實2nd in其實會唔會都係考緊小朋友?
大獲了,今日我一日人去,全程掛住答問題一D都冇理過阿仔。
話時話,問問題老師只係拿住一張廢紙,反而同小朋友玩的老師有一張格仔紙

回覆:Shema 的帖子

AM offer

引用:AM+offer +

原帖由 elephantbaby 於 15-03-14 發表
AM offer

我都見到有小朋友係得一個家長到場,但我太太跟我說一定要一齊到場,所以真係唔知準則。

回覆:ngmomo 的帖子

老師問咗你幾多條問題?

回覆:yanngaimama 的帖子

佢問左4條

引用:佢問左4條 +

回覆:ngmomo 的帖子

嘩,問咗四條咁多!

老師只問咗我哋一條問題,面試就完。我囝囝又一定要同我一齊坐,希望有機會啦?

引用:Oh....+噤其實2nd+in其實會唔會都係考緊小

原帖由 colinli 於 15-03-14 發表
Oh.... 噤其實2nd in其實會唔會都係考緊小朋友?
大獲了,今日我一日人去,全程掛住答問題一D都冇理過阿仔 ...
Oh no! 如果又係in小朋友咁我打定輸數!

‹ 上一主題|下一主題