用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 培正面試遲到無得in
樓主: miumiu819
go

培正面試遲到無得in [複製鏈接]

引用:老實講,如有醫生紙就可改期,估計最少五百

原帖由 寫我心中話 於 13-12-10 發表
老實講,如有醫生紙就可改期,估計最少五百人改。

五百人中,像樓上媽媽誠實真病的人,可能只得十個。
講得好啱,詐病有幾難,學校都好難分邊d真病定假病。

我果日搭的士等落車,都等咗成15分鐘先落到車。

回覆:miumiu819 的帖子

我們塞車,由公開大學下車,BB拖住爸爸自己行成15min ,早了5 min到。就算唔收,我已經覺得BB好叻。

通融係比就人情、唔比係道理。因應唔因素有唔同決定係正常。

一架車泊路邊、警察可以通融。但十幾廿架車泊底搞到塞車就係另一回事。

通融係比就人情、唔比係道理。因應唔因素有唔同決定係正常。

一架車泊路邊、警察可以通融。但十幾廿架車泊底搞到塞車就係另一回事。

引用:還有掛住自己是間"基督教學校",但連最基本

原帖由 mammyleung 於 13-12-09 發表
還有掛住自己是間"基督教學校",但連最基本的"愛"也沒有!作為教育工作,那高尚的情操不知去了那裡?

...
何止基督教學校,可能天主教佛敎道教嘅學校都冇得改期interview. 家家有求,既然培正比你感覺咁差,送你學位都唔啱你呢種家長心水啦,你睇真d仲好啦,唔好誤你子弟。你邊有損失呢,賺咗唔教壞你家小朋友「冇愛」文化,咁諗好d未?

引用:Quote:原帖由+mammyleung+於+13-12-09+發表

原帖由 angie_mama 於 13-12-10 發表
何止基督教學校,可能天主教佛敎道教嘅學校都冇得改期interview. 家家有求,既然培正比你感覺咁差,送你學 ...
所以吾會再諗這學校。
祝大家好運!

引用:我個囝,睇醫生,in+吾到,寫埋信親自比校

原帖由 mammyleung 於 13-12-09 發表
我個囝,睇醫生,in 吾到,寫埋信親自比校長都無得補in. 無人情味!自己幼稚園小朋友發燒就叫小朋友吾好上 ...
其實好多學校都係咁,同宗教無關,我囡都因此無左幾個interview.
到返轉諗,學校安排左group in, 又或者一個流程,又點比你補in?
如果比,咁對其他家長又唔公平。
唯有只嘆一句無緣,唔怪得學校。

引用:Quote:原帖由+mammyleung+於+13-12-09+發表

原帖由 pure_carol 於 13-12-10 發表
其實好多學校都係咁,同宗教無關,我囡都因此無左幾個interview.
到返轉諗,學校安排左group in, 又或者一 ...
如果你幾間都係咁,下次真的要預早好多好多!

pls ignore

回覆:培正面試遲到無得in

唯有怪閣下research做得不足低估咗附近交通環境。
見工、考公開試都唔可以遲到,遲咗人地拒絕你面試好正常,俾你見完都未必請你、俾你合格啦。

回覆:培正面試遲到無得in

係咪淨係你呀?我見我個组有個遲左15分鐘都有得in

簽名被屏蔽

引用:Quote:原帖由+pure_carol+於+13-12-10+發表

原帖由 ferferfer 於 13-12-10 發表
如果你幾間都係咁,下次真的要預早好多好多!
我係回應緊有個post病左無得改期,我囡因為病左無得去interview,唔係遲到。
請看清楚。
interview我通常都早半個鐘的。

‹ 上一主題|下一主題