用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 2012年7月或8月出世嘅B今年考PN真係最唔著數... ...
樓主: Tratrali
go

2012年7月或8月出世嘅B今年考PN真係最唔著數... [複製鏈接]

CHIAKI1219 發表於 13-11-25 13:13
我和幾個朋友都係7月bb,住唔同地區,都有offer,我諗睇運氣和報考學校多唔多人爭

...
exactly, 識講唔代會收的, 所以唔洗太介意bb未識做晒指令吧

QQDawn 發表於 13-11-25 13:24
BB已經IN左暫時7間,黎緊得番2間有得IN,其實我都報左唔少,不過可能無運啦,有時都要講LUCK~ ...
唔好咁灰啦, 就算依家未有offer, 之後有人放位, 都有機會由位架, 所以你要開學打去問下

PEANUTROLL 發表於 13-11-25 14:12
我囝八月份生, 仲好似個嬰兒咁, 面試唔多理人, 問啲問題全部唔會答, 睇心情俾反應, IN 左一間衰左,今個週末 ...

yes all same response as my girl,同埋我好大機會星期六唔去IN樂基啦~沙田神校點會輪到我個8月B

回覆 happybbpig 的帖子

哈哈,我等緊我心情由谷底反彈的一天

QQDawn 發表於 13-11-25 14:27
yes all same response as my girl,同埋我好大機會星期六唔去IN樂基啦~沙田神校點會輪到我個8月B ...
你那天要in其他? 如不是點都去in啦, 唔去就一定無機, 去都有一半麻

引用:Quote:PEANUTROLL+發表於+13-11-25+14:12+

原帖由 QQDawn 於 13-11-25 發表
yes all same response as my girl,同埋我好大機會星期六唔去IN樂基啦~沙田神校點會輪到我個8月B ...
好似我地大人去見工咁,都會緊張啦。更何況咁細個bb,唔喊已經好好架喇。如果係自己心儀學校就去睇下,當拿個經驗又好,參觀下學校環境又好。

my son too....
8 interview , all waiting, only get one offer
he is a 830 boy
cant repeat....i m so frustrated

引用:Quote:poodlema+發表於+13-11-25+09:10+七

原帖由 happybbpig 於 13-11-25 發表
都唔係既, 我見好多7, 8月都有am啊, 我個b都係7月都有am, 大家加油幫bb in多些啦 ...
我覺得要揀D易in d ga
我八月BB in 左兩間,一間am offer 一間am waiting!

如果不是九龍塘或出名學校,我地D中B會易D

simsimwong 發表於 13-11-25 16:59
my son too....
8 interview , all waiting, only get one offer
he is a 830 boy
which one hv offer?

仔仔七月b, 黎緊一月會group in 一間冇學券的幼稚園, 但係同四月, 五月,&六月b爭, 間學校都出左offer俾 大b同大大b都出咗,仲有st,catherine pn收11年九月至12年八月b, 七月b係細b點爭? 都係冇期望

所以7/8月b真係唔着數!

考小一時仲大獲!

回覆:2012年7月或8月出世嘅B今年考PN真係最唔著數...

係啦... 比較好少少嘅學校嘅PN位都俾D大B同大大B hold住咗D offer喺度唸... 希望佢哋快D唸完放翻多D位出嚟俾我哋呢D中B啦(其實以今年大部份幼兒園嘅標準係細B...)唔駛我哋D中B媽咁徬徨... 淨係揸住waiting喺手,感覺真係好唔安心... 因為我哋真係唔知at the end有幾多位可以放翻俾waiting... 亦唔知有幾多人wait緊... 唉...

happybbpig 發表於 13-11-25 15:14
你那天要in其他? 如不是點都去in啦, 唔去就一定無機, 去都有一半麻

上午要IN 1間呀,咁又係但總是覺得機會低囉,同埋咁多間經驗係BB下午唔多好反應

回覆 Tratrali 的帖子

waiting都真的唔少架~~

好彩既咪出年3/4CALL,唔輪到既就真係無架喇

回覆 sunnymama2 的帖子

ST.C太遠,我唔報喇

回覆 simsimwong 的帖子

咁都好丫,總算有一個OFFER係手

回覆:2012年7月或8月出世嘅B今年考PN真係最唔著數...

其實我又唔覺好唔着數,我個8月B,in咗4間有3間offer, in 時最細I3個月,但其實無乜考佢D乜,反而係同我地傾多D。可能老師都預咗佢唔會識好多指令。宜家我仲擔心,出年仲有幾間心儀嘅未in,但佢已越來越唔聽話喇。

其實有d學校會分bb大細分開in. 迦南就係好例子!呢個制度就公平好多!值得讚賞!

引用:其實有d學校會分bb大細分開in.+迦南就係好

原帖由 birdman33 於 13-11-25 發表
其實有d學校會分bb大細分開in. 迦南就係好例子!呢個制度就公平好多!值得讚賞!

...
係嗎?我响金巴侖要求做嘅,問嘅都同朋友嘅大仔一樣!當日仲遇上比較無耐性嘅,問完就算都無好似其他人嘅老師就有細心引導!所以,面試都要講運氣!

我bb也是七月b, 港島,in咗5間1間reject  2間waiting 2間未覆,我覺得港島好似爭得好勁同埋我個係仔,仲難收
‹ 上一主題|下一主題