用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 Victoria PN 要in 兩次
樓主: ddung_baby
go

Victoria PN 要in 兩次 [複製鏈接]

引用:想問吓+Victoria+係咪通常得+Mon+Wed+Fri+o

原帖由 mingling1980 於 12-09-17 發表
想問吓 Victoria 係咪通常得 Mon Wed Fri or Tue Thur offer? 多唔多可以有 5 日 offer? 如果真係得3日/2日 ...
5 日offer 好少位

snailxixi 發表於 12-9-16 16:12
想問下in果阵嗨無三种語言都會用到(除左歌仔)定嗨有一种主要語言?同埋語言方面,要點帮小朋友准備,(我 ...

唔好意思,我唔係太睇得明!
我試下答啦:其實主要係睇當時係咩語言既老師黎同你 / 小朋友傾計或者帶遊戲!
其實我就冇咩幫阿囝準備,因佢平時都有返PG (唔係維記),咁形式都係差唔多!

mingling1980 發表於 12-9-17 15:55
想問吓 Victoria 係咪通常得 Mon Wed Fri or Tue Thur offer? 多唔多可以有 5 日 offer? 如果真係得3日/2日 ...

有D campus只係得5日添架咋!
如果有得揀,我都寧願只讀2 / 3日呀!

irene_the_pooh 發表於 12-9-18 17:37
有D campus只係得5日添架咋!
如果有得揀,我都寧願只讀2 / 3日呀!

你填 form 時, 唔揀5日就得啦!

回覆:Victoria PN 要in 兩次

係呀,3日其實好受歡迎。小朋友唔駛咁辛苦,學費又平D。最重要同樣是保證升K1! Why not?

irene_the_pooh 發表於 12-9-18 17:36
唔好意思,我唔係太睇得明!
我試下答啦:其實主要係睇當時係咩語言既老師黎同你 / 小朋友傾計或者帶遊戲 ...
吾该!意思是英文同普通話都有機會,主要睇当時是咩老師in?英文老師来問你就是用英文in lar.但佢會吾會参考申請表上填寫的語言,用bb最熟悉的語言呢?多謝分享!

huimcedu 發表於 12-9-18 17:53
你填 form 時, 唔揀5日就得啦!

至弊阿囝而家campus根本冇5日以外既班呢!

snailxixi 發表於 12-9-18 19:52
吾该!意思是英文同普通話都有機會,主要睇当時是咩老師in?英文老師来問你就是用英文in lar.但佢會吾會参 ...

係呀!
我唔知佢地會唔會睇你用咩語言填然後用咩黎問你,但我估佢地未必會咁「周到」,因為話晒真係好多人IN!
同埋其實真係唔係好算係IN,佢地只係「過下黎傾兩句」,咁就走開架喇!再加上當時佢地問我既唯一一條問題,其實o係份表格已經填左!所以我估佢地未必係睇住你份申請表黎做面試!

sindychan35 發表於 12-9-18 18:49
係呀,3日其實好受歡迎。小朋友唔駛咁辛苦,學費又平D。最重要同樣是保證升K1! Why not?

...

仲細d機會病囉!

回覆:irene_the_pooh 的帖子

非常同意!

回覆:snailxixi 的帖子

係兩種都有可能,視乎老師講什麼語言。不過我估,如果老師見你同BB講廣東話,佢多數會問番廣東話。
我都覺得3日好正!隔日返,病少D。所以我上年都係報3日。不過得waiting list ( 即無行)。

irene_the_pooh 發表於 12-9-18 20:14
係呀!
我唔知佢地會唔會睇你用咩語言填然後用咩黎問你,但我估佢地未必會咁「周到」,因為話晒真係好多人 ...
多謝分享,我bb依家三個月申請左佢play group1-2歲佢話帮我排甘隊但吾肯話我知幾多人排甘!只嗨話大概要排十個月先可能有得in.佢pg嗨吾嗨好難入,上左佢pg上佢幼稚園嗨吾嗨機會大滴啊?多謝

zzzchow 發表於 12-9-18 21:54
係兩種都有可能,視乎老師講什麼語言。不過我估,如果老師見你同BB講廣東話,佢多數會問番廣東話。
我都覺 ...
多謝,我申請左pg.都想三日,亞b宜家三個月排甘隊無知有無希望!

Does anyone know if we choose 5 days, 3 days and 2 days PN, the chance to K1 would be the same?

不論 2, 3 or 5 days PN, 都保證直升K1.

回覆:Victoria PN 要in 兩次

學校說不是每個小孩都會有兩次面試,只是看個別情況而定。我估計會像去年一樣,某些on waiting list 的可能會有多一次機會。我覺得他們今年寫明,讓大家有心理準備,也不是壞事。

我想大家幫手望下份PN表,中康講明只受2011年8月至10月細B申請,但右邊2010年11月至七月個位又冇block 到話不設此班,咁即是填得嗎?仲有,回郵信封話要填application number, download form是不會有這個number的,咁點

回復 ddung_baby 的帖子

應該可以填 ,你可打去問, 但照文字理解 ,
於2011年8月-10月出生者只限海峰園、中康、何文田及君匯港校舍接受於8月開課。同時由於幼兒年幼,在開課初期,需因應校方要求由一位成人陪同參與活動,以便幼兒能逐步適應學校生活。
並沒有說11/2011 to 07/2011 出生者不可以報 , 而且還有空格可選
另外 , 網上提交表格的是即時有 application Number , 並會即時發送確認電郵予你所填寫的電郵地址

請問N同PN有乜分別?係咪都保證直升K1? 邊間campus比較好定係差唔多?

請問兩文三語國際班和英普班有咩分別??時間係點??有人知嗎??
‹ 上一主題|下一主題