用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 08 暑假有無好介紹?
樓主: Radiomama
go

08 暑假有無好介紹? [複製鏈接]

回覆 #25 minijelly 的文章

TO : Minjelly
你好! 我囡囡都報左永安 - 新加坡 14 天遊學團呀 , 你報幾多號出發的呢 ? 我地係 8 月 10 號出發那團呀 !

我囡囡都係第一次出門, 好彩, 有個同班同學仔一齊去 ! 你囡囡幾多歲 ? 我囡囡8 歲!

到時 "說明會" 見啦 !
悠悠媽咪

原文章由 悠悠媽咪 於 08-4-10 13:29 發表
TO : Minjelly
你好! 我囡囡都報左永安 - 新加坡 14 天遊學團呀 , 你報幾多號出發的呢 ? 我地係 8 月 10 號出發那團呀 !

我囡囡都係第一次出門, 好彩, 有個同班同學仔一齊去 ! 你囡囡幾多歲 ? 我囡囡8 歲!

到時  ...

Hi all,
請問有冇香港東區介紹呀??
Thanks!

醒目開學勳章

happyfamilybaba,

我都有興趣,可否pm 資料給我? Thanks.

pls send the information to me, thanks

原文章由 happyfamilybaba 於 08-4-8 22:54 發表
HI!各位PLEASE CHECK PM
遊學團都有興趣,但小朋友太小,親子團有沒有好介紹?不要太遠,有家長話參加上年台灣有關博物館親子團,今年有資料嗎?

右思維幼稚園- summer program

我個小朋友上年在右思維幼稚園上summer program,好多元化,有幼稚園的英普班,普通話跳舞,cooking,music 等等.... 上堂都好彈性, 可以自選最少2星期!!! 今年我都會俾小朋友上summer program~

2.5 ~ 3.5 歲 的Creative dance 岩唔岩你既小朋友 !?
有興趣 pm 我。

原文章由 jolo 於 08-4-9 16:57 發表
有無 d o岩未夠 3歲o架 ??
我囝囝 9月先夠 3歲, 好似好難搵呀.....

不妨可試下Anytime Golf 學打Golf, 因這裡有Junior Golf Academy, 專為5-16歲小朋友而設計.地點在火炭駿景園室內高爾夫球中心 (Website:  www.anytimegolf.com.hk)

I would like to know if anyone can recommend some good summer courses in Tsuen Wan also, tks!

原文章由 christina 於 08-4-9 12:27 發表
荃灣區有沒有好介紹啊.

原文章由 mixmos 於 08-4-12 00:39 發表
2.5 ~ 3.5 歲 的Creative dance 岩唔岩你既小朋友 !?
有興趣 pm 我。

介唔介意講, 邊區呀 ???

九龍區 ! 近天光道。

原文章由 jolo 於 08-4-12 09:31 發表

介唔介意講, 邊區呀 ???

回覆 #1 Radiomama 的文章

可以給我多些資料
感激
[email protected]

可否提供有關青少年的活動?

醒目開學勳章

我都想知沙田區有冇 d
上 3 hr 有英文,國語,音樂

遊學團

minijelly, 悠悠媽咪 :

您們好! 我都正考慮替8歲女兒報永x的番禺祈福的遊學團, 昨天邀請友人希一同參加, 友人們都說, 女兒才8歲嬌滴滴得唔得? 有水上活動不怕危險呀! 去12日咁耐!!! 回家後和女兒相量, 可能沒有朋友仔一齊去, 女兒說我自己去都ok, 想去試吓, 所以本週六我都會去聽講座, 詳細D了解情況.

您們的情況又如何呢? 是否小朋友已經很獨立? 有沒有甚麼事情要特別注意? 請有空時多多指教! 謝!

回覆 #58 Chau444 的文章

TO : Chau444

我囡囡今次都係第一次參加, 所以, 未能有咩心得, 但囡囡並不獨立, 現在仲要係每天幫佢穿校服, 死未 ! 所以我先想佢暑假出去, 學習獨立!

星加坡團都有一天是水上活動, 在講座會中, 我問過上年的隨團保母, 佢話, 那水上樂園d 水好淺, 只係到小腿, 所以唔洗擔心喎 !
悠悠媽咪
‹ 上一主題|下一主題