用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 IN 完協恩既家長 ~ 請進!!
樓主: joan121
go

IN 完協恩既家長 ~ 請進!! [複製鏈接]

Re: IN 完協恩既家長 ~ 請進!!

andy.c 寫道:

哈哈.....我囡囡全程無冷場, 有問有答, 不知幾叻, 老師問東時佢答西, 攪到老師都一味係到笑. 我諗我囡囡機會係-100(攪事)

我個女都係, 不過都係老師問東時佢答西     

my daughter will attend the interview this Sat morning, wish her good luck!

我個女IN 2:30, 見有D雨所以提早半個鐘前到.
未IN前我個女同兩三個同學仔手拖住手玩,又o係鋼琴個面個台上一齊唱歌跳舞.你話如果都計埋分就好.

同意隔離兩個考生會影響到大家.阿女都有分心到(隔離個主考太大聲).不過哩D都係考驗埋佢地喇,機會六成鯪啦.

另外有個同學仔IN 之前嘔,希望佢冇事啦!
monkey妹 寫道:
Dear all,

我個囡星期六下午in 完, 呀囡有問有答但有d答錯, 我覺得我呀囡表現ok, 至於會唔會有幸入學隨緣啦!  

ps. 同一間房有兩個考生真係有d影響隔離果個!
我是藍的
錯錯錯
我是男的

我個女表現算ok啦, 我o地兩個已經好滿意
係老師問佢飛機係邊度飛時, 呀女係咁指住上面, 話係天上面飛, 老師問佢邊張圖片係天空時, 佢都係咁指住上面...
於是老師畀架飛機佢, 叫佢放係天空張圖片上...但呀女就
女兒出生日期: 2004年7月25日 :lol
一個login名, 兩夫婦用...不要見怪... :P

醒目開學勳章 貢獻勳章

[quote]
rianema 寫道:
於是老師畀架飛機佢, 叫佢放係天空張圖片上...但呀女就
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

momolies,

咦.....妳個日係咩咪in2號房呀? 因我記得我前面個位妹妹都係同我講係30/10/2004出世, 唔知又無記錯呢

先問叫乜名;幾歲;哩個(指住我)乜人黎;佢叫乜名;搭乜野黎;食左乜;鍾意食乜(哩個位有D分心,掛住望第二枱).
之後問交通工具-我個女都係飛機問題;
另有問塊板有幾多隻雀仔[阿女望左一眼答一隻(好係咁YEE)視線跨過塊板想望堆玩具(又分心]
再問幾多條魚[阿女又望左一眼答一條(都係好係咁YEE)]
之後問有幾多D乜---因聽唔到[阿女就口數123(心諗上面D問題邊會得一隻一條咁簡單)]
最最後當然係最醒神o既攞糖,佢悄到個籃即刻伸手攞糖講多謝AND THEN SAY BYE BYE, 過程唔洗九秒九仲字字鏗鏘,忘記佢有冇推返好張櫈仔.
我是藍的
錯錯錯
我是男的

Hi eli,
我囡囡是1月份出生, 但係人o地覺得大女應該會叻, 這個觀念是錯, 算啦, 順其自然.

HI joan121,
我諗唔係我啦, 我果日IN9:10, 3號房!

嘩...你個囡咁勁, 真係9成9機會喎!

OO記 寫道:
先問叫乜名;幾歲;哩個(指住我)乜人黎;佢叫乜名;搭乜野黎;食左乜;鍾意食乜(哩個位有D分心,掛住望第二枱).
另有問塊板有幾多隻雀仔[阿女望左一眼答一隻(好係咁YEE)視線跨過塊板想望堆玩具(又分心]
之後問有幾多D乜---因聽唔到[阿女就口數123(心諗上面D問題邊會得一隻一條咁簡單)]
最最後當然係最醒神o既攞糖,佢悄到個籃即刻伸手攞糖講多謝AND THEN SAY BYE BYE, 過程唔洗九秒九仲字字鏗鏘,忘記佢有冇推返好張櫈仔.

[quote]
joeszewai 寫道:
今日in 9:10, 好彩8:45先去到, 因等侯的地方範圍幾焗窄, 又沒有開playground 比kids 玩.
眼見一則趣事 :
8:50 分到, 老師講完將近開始後, 有一個set 行頭西裝裙ol look mummy, 一支箭衝上來同老師講 :
ol look 女仕 : 我無綠色呢張紙
teacher : 面試証, 您無帶 ?
OL  :  (略大聲一丁點, 加高8度) 唔係呀, 我根本收唔到呀.
TEACHER : 連封信同單一起寄出的
OL : 無呢, 我肯定無收到呢
TEACHER :

係囉, 咁點知果日見&時間呢, 而且申請程序說明, 面試証要釘在申請表背後架喎!

[quote]
如果OL真係無留意封信,學校一定有記錄,不過咁都會俾老師扣印象分啦! (之前收唔到信,點解會知IN既時間同日期
真奇怪)

第二如果真係無收信 ,都

醒目開學勳章 貢獻勳章

momolies 寫道:
係囉, 咁點知果日見&時間呢, 而且申請程序說明, 面試証要釘在申請表背後架喎!

連申請程序說明都唔睇清楚 9成9 fai l啦!
節錄: 將進酒~李白
人生得意須盡歡,莫使金樽空對月,
天生我材必有用,千金散盡還復來。
烹羊宰牛且為樂,會須一飲三百杯。
岑夫子,丹丘生,將進酒,杯莫停。
與君歌一曲,請君為我傾耳聽。
鐘鼓饌玉不足貴,但願長醉不復醒。
古來聖賢皆寂寞,惟有飲者留其名。

其實最樣衰係 係個囡面前講大話, 仲比人一語導破.  
唔見咪唔見囉, 應坦白, 個囡睇您頭架.

哎 放過佢啦
我是藍的
錯錯錯
我是男的

扣左專心同禮貌分啦.
六成幾俾多佢喇
嘩...你個囡咁勁, 真係9成9機會喎!

[quote]
OO記 寫道:
[/quote]
我是藍的
錯錯錯
我是男的

識得同老師講多謝AND THEN SAY BYE BYE喎, 唔好扣你個女禮貌分啦!    

如果我俾分就梗係唔扣

佢次次INTERVIEW既最大目的就係為左攞禮物,知道攞完即走
識得同老師講多謝AND THEN SAY BYE BYE喎, 唔好扣你個女禮貌分啦!    
我是藍的
錯錯錯
我是男的
該用戶已被刪除

我囡囡都係3號房IN,但機會.....
‹ 上一主題|下一主題