用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 初中教育 lunch事宜....
樓主: parrot1214
go

lunch事宜.... [複製鏈接]

Re: lunch事宜....

我囡囡間學校都一定要留響學校食lunch
凡事都有定期 、 天下萬務都有定時 . 生有時 、 死有時 .

maba 寫道:
星期日買左個TIGER, 今日自己帶LUNCH返工做測試員....   

如有結果,請回來討論下,
多謝!

parrot1214 寫道:
[quote]
maba 寫道:
星期日買左個TIGER, 今日自己帶LUNCH返工做測試員....   

大象,老虎行頭,大水牛包尾:以上純粹個人用後觀感!

[quote]
maba 寫道:

如有結果,請回來討論下,
多謝![/quote]

測試第1次 -- 飯煲跳左制成個鐘先將D飯餸放入壺內, 已用熱水浸飯壺數分鐘, 5小時後LUNCH, 結果飯餸尚暧,但如冬天可能唔夠熱, 可能我d飯唔係最熱時放係最大問題, 因為最好係跳制後5分鐘即放入壺內.

測試第2次 -- 飯煲跳左制後5分鐘即將D飯餸放入壺內, 今次仲將底格放熱湯,之前又係用熱水浸飯壺數分鐘, 5小時後LUNCH, 結果好夠熱, 好味, 好飽, 仲想日日帶飯tim....

各位, 我於吉x島見好多牌子選擇, 價錢由70多至tiger 299,
象印 250, thermo 199, ...等等, 好多都係日本廠大陸做,
象印係泰國, 只有係tiger日本做, 因為考慮品質, 信心及可能用上6年中學為大前題,所以我選擇左貴少少既tiger.
希望今次可令大家滿足到仔女既飯壺問題啦!   

to maba:

很多謝你所給予的宝貴意見和心得.
:

to maba:

另請問內膽的膠蓋容易開嗎?會否滑手?
:

to maba:

另請問內膽的膠蓋容易開嗎?會否滑手?
:

我唸放飯餸後將各容器抺吓, 因為可能放餸時有汁滴了會影響滑手問題, 膠蓋要對好卡位才關上係最大關鍵, 最好有幾次在家吃飯時比小朋友實習試下, 係你面前下發現問題.
‹ 上一主題|下一主題