用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾
樓主: Huisys
go

2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾 [複製鏈接]

Re: 2006年9月入讀KTS 小一ge家長入黎傾

我已收到好多媽咪既 PM, 當我整理好個 list 之後, 我會 e-mail 俾大家, 好開心未開學, 大家就咁一條心, 好感動   .

家長會當日, 只可一位出席, 相信不會帶小朋友喇, 或者我地可以大家媽咪見一見, 到適應班當日, 小朋友再認識啦 !

嘩 ! 家長會當日咪好熱鬧 !!    

另外想一提, 有些家長只提供 e-mail address, 如果唔介意的話, 希望你地手提電話都可加入 contact list 度, PM 我啦.   Thank you very much.

我發覺好少囡囡喎, 大部份都係仔仔.

Hi yaumama,

我已經pm我ge電話和e-mail俾你, pls check it!

經常保持聯繫哦!(every KTS mami)

thank very much!

yaumama 寫道:
我發覺好少囡囡喎, 大部份都係仔仔.

我都有同感, 我果個都係仔仔.

可能龍年多男仔吧!     

呀....八卦

哈哈 ! 咁我囡囡大左咪唔怕識唔到男仔.    

呢個媽咪要不得......

from 香港浸會大學附屬幼稚園        

[quote]
Huisys 寫道:
呀....八卦

哇,到時會唔會好人山人海呀??死啦,本黎我8號唔打算自己黎架---我唸住派我老公做代表.....而家大家好似講到好熱鬧咁.....搞到我都心yukyuk想黎呀......

cheungmp 寫道:
I am OK to meet after the parent talk.
Shall we meet at 小食部 after the talk? Anyone join?

[quote]
Huisys 寫道:
呀....八卦

洋子, Huisys,

你地駛唔駛返工, 點解可以上 BK 既 ?

哇,到時你果個女咪好"京"貴好值錢,萬綠叢中幾點紅呀

肯定變左搶手貨

引yaumama文:  哈哈 ! 咁我囡囡大左咪唔怕識唔到男仔.   

呢個媽咪要不得......  

請問你知道KTS收多少小朋友?
我覺得奇怪本來的通告寫可以兩個家長出席家長會,但是然後改為一個?
會不會收多許多小朋友?

係呀...係返緊工架.....不過襯老細唔

黎啦, 我都好想見下你呀.   

Huisys 寫道:
哇,到時會唔會好人山人海呀??死啦,本黎我8號唔打算自己黎架---我唸住派我老公做代表.....而家大家好似講到好熱鬧咁.....搞到我都心yukyuk想黎呀......

[quote]
cheungmp 寫道:
I am OK to meet after the parent talk.
Shall we meet at 小食部 after the talk? Anyone join?
[/quote]

Hi Matrix2006,

其實我都有些少擔心, 唔知一班會唔會成 40 人呢?  

咁好啦,我今晚返屋企同我honey傾

若果佢真係收多左人的話,佢會加班定係將每班加人呢??

yaumama 寫道:
Hi Matrix2006,

其實我都有些少擔心, 唔知一班會唔會成 40 人呢?  

My son from York !!

[quote]
Huisys 寫道:
呀....八卦
Friends are the sunshisne of my life~~

Thanks for brightening my world with
the warmth of your friendship !!

加班要多請好多老師, 我諗每班加人機會大d.

yaumama 寫道:
洋子, Huisys,

你地駛唔駛返工, 點解可以上 BK 既 ?

係返緊工ge, 不過老細唔係香港, 長駐大陸工廠, 所以我d香港office同事只要做好自己ge野係沒有人理ge.   
‹ 上一主題|下一主題