用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 海外留學 英國邊幾個牌子的羽絨夠暖
樓主: rubycourt
go

[英國] 英國邊幾個牌子的羽絨夠暖 [複製鏈接]

睇咗啲review, 我剛訂咗件 The Powder Parker 長羽絨褸 俾阿女,今晚應該送到。應該好暖,明天試穿後再話您聽 :) 我在 Aritzia.com 網購,從加拿大發貨到美國,免運費,唔知運去英國又如何?https://www.aritzia.com/us/en/product/the-powder-parka%E2%84%A2-long/84992.html?dwvar_84992_color=1803
SuperDry 都好似有賣 Parker 羽絨褸,好似網上見過。
後生仔唔肯穿厚褲,因為入室內又唔方便,所以一定要長褸先夠暖。我本來在佐敦找到一件很暖的,大減價約三千港幣,但呀女不喜歡䄂上面有拉鍊 design, 其實好型吖!36碼白色,未知賣咗未?可以幫您問吖。

rubycourt 發表於 21-12-12 02:01
宜家好涷,想買件抵得冷的.
阿女剛剛收到件 Parker 長羽絨,佢話啱身,好暖,安樂晒!(一直擔心阿女會冷病!)

回覆樓主:

題外話,有日本節目講過,羽絨著係入面,外面加件褸,就係最保暖

giver 發表於 21-12-14 00:03
睇咗啲review, 我剛訂咗件 The Powder Parker 長羽絨褸 俾阿女,今晚應該送到。應該好暖,明天試穿後再話您 ...

好的,我研究一下,唔該哂.

SmileSmileSmile 發表於 21-12-14 11:13
題外話,有日本節目講過,羽絨著係入面,外面加件褸,就係最保暖

好的,謝謝分享!

pauline_c 發表於 21-12-13 14:07
以 value for money 計,Decathlon 有唔錯選擇,可以叫阿女自己去睇吓試吓

DARE 2B Womens/Ladies Reputab ...

好的,叫阿女去望望.謝謝分享!

Koala_Chu 發表於 21-12-13 21:12

我喺mountain warehouse買咗件童裝羽絨褸俾囡, 外面防水 ...

我跟女講講研究一下先.謝謝分享!

Koala_Chu 發表於 21-12-13 21:12

我喺mountain warehouse買咗件童裝羽絨褸俾囡, 外面防水 ...

我跟女講講研究一下先.謝謝分享!

回覆 rubycourt 的帖子

我都是幫囡定mountain warehouse, 羽絨、fleece和防水鞋都好抵買,而且可以免運費送貨到學校,如果對牌子冇要求, £50以內一定買到件羽絨。fleece上年減價£5/件,防水行山鞋就三十幾鎊一對。不過上網要慢慢睇,而且要留意size,有啲款都幾oversize下。
‹ 上一主題|下一主題