用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 有冇人打算放陳守仁 offer?
樓主: CyrCur
go

有冇人打算放陳守仁 offer? [複製鏈接]

cici_hwang 發表於 18-8-29 12:39
琴日有人放位,今日都仲有人放位,八月求位信寄未?有希望既

八月求位信月頭寄過一封,剛剛星期一又寄多一封,但係唔知係咪真係會交到校長手上呢⋯⋯
原來呢兩日仲有人放位?但係咁奇怪,剛剛星期六交完大訂,過兩日就即刻放位?
其實近一個星期係咪真係好多直、私、津校都 call waiting? 所以仲有咁多變數?

回覆樓主

因為有滴神校仲call緊,所以音樂椅子仲轉緊,仲轉得好快添。據我所知,呢幾日日日都仲有人退學,又有新人加入。再遞信,寫出誠意,寫出小朋友既長處,點解學校要收你,點解鍾意學校等等。加油!等你既好消息!

cici_hwang 發表於 18-8-30 07:27
因為有滴神校仲call緊,所以音樂椅子仲轉緊,仲轉得好快添。據我所知,呢幾日日日都仲有人退學,又有新人加 ...

呢個係真。

呢個星期有人因為男校Acall, 所以放陳守仁,同時亦有人放棄男校B,因為收到陳守仁。

sunnymama2 發表於 18-8-30 07:41
呢個係真。

呢個星期有人因為男校Acall, 所以放陳守仁,同時亦有人放棄男校B,因為收到陳守仁。

身邊好幾個同學家長呢幾日收到心儀學校call, music chair轉得快咗

Athena88 發表於 18-8-30 11:00
身邊好幾個同學家長呢幾日收到心儀學校call, music chair轉得快咗

x2

cici_hwang 發表於 18-8-30 07:27
因為有滴神校仲call緊,所以音樂椅子仲轉緊,仲轉得好快添。據我所知,呢幾日日日都仲有人退學,又有新人加 ...

謝謝鼓勵!不過今日都仲未收到 call,睇嚟都係冇乜機會

CyrCur 發表於 18-8-30 20:13
謝謝鼓勵!不過今日都仲未收到 call,睇嚟都係冇乜機會

應該call 晒lu
‹ 上一主題|下一主題